Winnie the Pooh ve Emmet Otter ile Çocukluk Mucizesini Yeniden Ziyaret Etmek

Bakec

Member
“Aman Tanrım,” diye düşündüm, Manhattan’daki Theatre Row’daki “Winnie the Pooh: The New Musical Stage Adaptation”a belki 20 dakika. “Neden buradayım? O ayı pantolon giymeye tenezzül bile edemezdi. ”

Geçen yılki karantinanın küçük özel üzüntülerinden biri, çocuklarımı tiyatroya götüremememdi; bu uygulama, hala BabyBjorns’ta onları taşırken başlamıştım. 5’ten 11’e set için yeni mevcut olan aşılarla, onları geri getirmeye yeni başlamıştım. “Winnie the Pooh” için biletlerimizi rezerve ettiğimde, Omicron varyantı hala çoğunlukla soyut bir kavramdı, gece şakaları ve Twitter memleri için yemdi. Ancak bu hafta sonu Times Meydanı’na doğru yol alırken – test alanlarındaki tüm sokakları geçerek ve bir metro vagonuna binerken – çok daha gerçek hissettim.

Jonathan Rockefeller tarafından yazılan ve yönetilen, Sherman Brothers’tan ödünç alınan şarkılar ve Nate Edmonson tarafından bestelenen diğer müziklerle “Winnie the Pooh” Disney serisinin olağanüstü bir sahne uyarlamasıdır, kendisi de AA Milne’nin bir insan çocuk hakkındaki kısa öykü koleksiyonlarının bir uyarlamasıdır. ve onun bulanık arkadaşları. Dorothy Parker’ın Constant Reader sütununda Pooh hakkındaki değerlendirmesine her zaman katılmama rağmen – “Tonstant Weader Fwowed up” – Şovun risklere değeceğini ummuştum. Küçücük beyinli ayı Pooh’u ve hayvan arkadaşlarını dört mevsim takip ediyor. Mevsimler – düşen yapraklar, kar taneleri – kesinlikle en iyi kısımdır. Pis tam boy kuklalar, tuhaf sesler çıkaran kot giyimli oyuncular tarafından manipüle ediliyor. (Oyuncular, kafalarının arkasına bir yumruk sokarak kuklaları kontrol ederler, bu biraz rahatsız edicidir.)

Ancak konu oyunculuk olduğunda hem çok fazla hem de hikaye, riskler veya varlık nedenleri açısından neredeyse yeterli değil. Katıldığım performansta Pooh’un mikrofonu kırıldı ve Tigger’ın bir ayağı koptu. Yaz bölümünde, Pooh bir süreliğine güzel olan bir ağacın oyuğuna sıkıştı.

Arkamda bir yürümeye başlayan çocuk olanları mutlu bir şekilde anlattı, ancak çocuklarımdan biri baştan sona uyumakla tehdit etti ve diğeri yağmur çizmeleriyle beni tekmelemeye devam etti, bu da kendinden geçmenin daha az bir şey olduğunu gösteriyor.

New Victory Theatre’da “Jim Henson’s Emmet Otter’s Jug-Band Christmas”ın oyuncu kadrosu. Kredi. . . Richard Termine

İki gün önce, New Victory Theatre’ın 1977 tarihli televizyon özel bölümünün sahne uyarlaması olan “Jim Henson’s Emmet Otter’s Jug-Band Christmas” adlı kukla odaklı başka bir müzikalde çok daha rahatlatıcı bir deneyim yaşadık. Lillian ve Russell Hoban’ın çocuk kitabını açın. Sıkı sosyal mesafe onu yarıdan daha az dolu tutsa da tiyatro her zamanki gibi görkemli görünüyordu. Sahnede büyüleyici kuklalar (gerçekten akrobatik sincaplar da dahil) ve hayvanlar gibi giyinmiş insanlardan oluşan bir karışım vardı. Resim gibi güzel bir nehir kenarı topluluğu olan Frogtown Hollow’da yer alan gösteri, çamaşırhane ve garip işlerle zorlu bir yaşam sürdüren yarı suda yaşayan hayvanlar olan Emmet ve Ma’nın hikayesini anlatıyor.

50$ ödüllü bir yetenek yarışması haberi aldıklarında, ayrı ayrı katılmaya karar verirler, ancak bu, Emmet’in aletlerini çalmak (Ma için bir kostüm almak için) ve Ma’nın küvetini mahvetmek (Emmet’e bir enstrüman sağlamak için) anlamına gelse de. Bu yüzden çok “Magi’nin Hediyesi. “Şöhret için kısacık bir şans için dürüst çalışma araçlarını takas etmenin bilgeliğini sorguluyorum. Ama sonra yine bir tiyatro uzmanıydım, yani gerçekten ne biliyorum?

Yönetmen ve koreograf Christopher Gattelli ve baş yapımcı Timothy Allen McDonald, librettoyu güzelce süsledi, tüylü karakterlere biraz daha derinlik kazandırdı ve yetenek gösterisini canlandırdı. Paul Williams’ın Amerikan folk, rock ve bluegrass geleneklerinden hafifçe yararlanan muhteşem şarkıları çoğunlukla değişmedi. (Orkestra şefi Dan DeLange, o ve Larry Pressgrove da yeni düzenlemeler sağladı. ) Muppets’teki en iyi çalışması gibi, Williams’ın müziği de küçümsemeden naif, eğlenceli olduğu kadar yürekten güzel. Günler sonra aklımdan “Kardeşler”, “Dünyamız” ve “Nehir Denizle Buluştuğunda” geçti.

Bir çocuk dizisi olmasına rağmen, sadece çocuklara yönelik değildir. (Performansımıza neredeyse tamamen yetişkinler katıldı. ) Setler (Jen Schriever’ın ışıklandırmasıyla Anna Louisos) büyüleyici ve sürükleyici, kostümler (Gregg Barnes) zarif. Dostluk hissini ve karşılıklı ilgiyi kutlayan mesaj şu anda özellikle memnuniyetle karşılanıyor. Her sincabı eve götürürdüm.

Ama bu konuda “Emmet Otter” mı yoksa “Winnie the Pooh” mu izlenmeli bilmiyorum, özellikle sinemaların Covid-19 protokollerine gösterdiği özene rağmen aşı olamayacak kadar küçük çocuklar için. “Emmet Otter”ı izledikten sonraki gün, Yeni Zafer, bir şirket üyesinin Covid testi pozitif çıktığı için sonraki birkaç performansı iptal etti. (Performans iki gün sonra yeniden başladı.)

Ve “Winnie the Pooh”dan sonraki gün, büyük çocuğumun aşıları tam olan öğretmeninin testinin pozitif çıktığını öğrendik, bu da karantinaya almamız ve ardından test yapmamız gerektiği anlamına geliyordu. Bu nedenle, asıl problemin “Winnie the Pooh”da maskesiz selfie çeken anne değil de biz olmamız mümkün. Birlikteliğin şu anda bir bedeli var.

Neyse ki, Yeni Zafer, “Emmet Otter”ı akış için uygun hale getirdi. Böylece evinizden hiç çıkmadan Frogtown Hollow’u ziyaret edebilirsiniz. Bu çoğumuzun istediği şey değil. Ama çoğumuzun ihtiyacı olan şey bu olabilir. Çok küçük beyinli bir ayı bile – veya risk değerlendirmesinden beyni yarı kırık bir ayı – bunu bilir.

Winnie the Pooh

30 Ocak’a kadar Theatre Row, Manhattan’da; winniethepoohshow. com.

Jim Henson’ın Emmet Otter’ın Jug-Band Noel’i

2 Ocak’a kadar Manhattan, New Victory Theatre’da; yeni zafer. org.