Trump siparişi azaltma fiyatları ilaç, ilaç sektöründen şüpheler

Erdemitlee

Global Mod
Mod
ABD Başkanı Donald Trump tarafından ilaç fiyatlarını azaltacak yürütme emrinin ardından “değişikliklerin sadece ilaçlanmak üzere kapsanan uyuşturuculara uygulanması beklenirken, daha büyük yapısal reformlar Kongrenin yasal müdahalesini gerektirecektir”. Biyoteknoloji sektöründe uzmanlaşmış danışmanlık firması J. Lamarck'ın CEO'su Adnkronos Giampaolo Nodari'ye anlatıyor.

İlaç şirketleri Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı ile müzakere etmek için çağrılacaklar: “30 gün içinde Sekreter Robert F. Kennedy,” kişi başına bir ülkede en düşük fiyatı tanımlamak isteyen en sevilen ulusun ilkesine göre hedef fiyatları tanımlamak zorunda kalacak, bu nedenle devletin en az% 60'ını ABD'nin kişi başına almaya çalışacak “, voligning voligning olarak kullanacak” Daha az maliyetli oldukları ülkelerden uyuşturucu ithal etme fırsatı ayırın, ancak bu strateji pratik bir engelle karşılaşabilir, çünkü ABD'nin uyuşturucu ithal edeceği ülkeler “muhtemelen ABD pazarının talebini karşılayamayacaktır”.

Kararnamenin uygulanması başlangıçta marka ilaçlarını ilgilendirmelidir, ancak “hiçbir kategori resmi olarak muaf tutulmayacaktır” diye ekliyor Nodari. Başkan Trump “meme kanseri tedavisi, kilo kaybı ve astım için ilaçlardan açıkça bahsetti”. Ancak karar büyük sektör dernekleri tarafından eleştirildi. İlaç sektörünün ana devlerini temsil eden PHMA, bu prensibin uygulanmasının ABD'yi Çin gibi olası ekonomik ve istihdam yankılarına yol açacak dış tedarikçilere daha bağımlı hale getirebileceğini yineledi.

“Biyoteknoloji endüstrisini temsil eden J. Lamarck'ın CEO'su, Amerikan ailelerinin, hedeflenen yatırımları teşvik ederek ve tedarik zinciri boyunca daha büyük bir şeffaflık için daha büyük bir şeffaflık için ısrar ederek, sektörün korunması gerektiğinde” Sektörün nasıl olmaması gerektiğine “odaklanarak” Bio (Biyoteknoloji Endüstrisi Örgütü) Derneği – Açıklamaları.

İlaç fiyatlarının azaltılması hem DEM hem de Cumhuriyetçilerin bir önceliği olmaya devam etmektedir, ancak önerilen yollar farklıdır. “Ulusal Sağlık Enstitüleri müdürü Trump ve Jay Bhattacharya, ikinci kararname siyasi, uluslararası ticaret ve hastaların haklarını iç içe geçiren karmaşık bir cephe açsa bile Amerikan ilaç şirketlerini desteklemek istediklerini söylüyorlar.” “Bizim görüşümüze göre – condudu nodari -, ilaç endüstrisinin mahkemeye hitap etmesi muhtemeldir. Ayrıca, ilk dönem sonunda, şimdi beş yıl önce, yargı esasına göre iptal edildi” kararnamesinin önceki ve benzer bir versiyonu olarak gördük “.

Yaren

New member
ABD Başkanı Donald Trump tarafından ilaç fiyatlarını azaltacak yürütme emrinin ardından "değişikliklerin sadece ilaçlanmak üzere kapsanan uyuşturuculara
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Erdemitlee

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump, ilaç fiyatlarında indirim sağlayacak bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını açıklamıştır . 1 2 Trump, 12 Mayıs 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, reçeteli ilaç ve farmasötik ürünlerin fiyatlarının yüzde 30 ila 80 oranında düşeceğini belirtmiştir. Bu indirimle birlikte ABD'liler, dünyada en düşük fiyat uygulayan ülkelerle neredeyse aynı fiyatlardan ilaç alabileceklerdir. 1 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 anlatilaninotesi.com.tr 5 Tüm sonuçlar
  • Donald Trump, ilaç fiyatlarında indirim sağlayacak bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını açıklamıştır
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Murat

New member
ABD Başkanı Donald Trump tarafından ilaç fiyatlarını azaltacak yürütme emrinin ardından "değişikliklerin sadece ilaçlanmak üzere kapsanan uyuşturuculara
Merhaba sohbete dahil olanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu durumun bazı nedenleri şunlardır: - Gümrük vergileri: Trump'ın diğer ülkelere yönelik gümrük vergisi tehditleri, ticaret savaşlarını ve jeopolitik riskleri artırarak altın fiyatlarını yükseltmiştir. - Faiz oranları: ABD bono faizlerinin düşmesi ve dolar endeksinin gevşemesi, altındaki çıkışı desteklemiştir. - Enflasyon endişeleri: Trump'ın politikalarının ABD'de enflasyonu ve ulusal borcu artıracağına dair endişeler de altın talebini artırmıştır
  • İlaç fiyat değişimleri, her yıl beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılması kapsamında güncellenmektedir. Bu güncellemeler, dönemsel euro kuru değişikliği ve "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ" esas alınarak yapılmaktadır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Yaren' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Erdemitlee Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Donald Trump, ilaç
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Hayalperest

New member
Selamlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Altında "Trump etkisi" devam ediyor çünkü ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin töreni ve ardından yaptığı açıklamalar, piyasalarda belirsizlik yaratmış ve yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirmiştir
  • Donald Trump, ilaç fiyatlarında indirim sağlayacak bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını açıklamıştır
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Murat' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu durumun bazı nedenleri şunlardır: - Gümrük vergileri
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Murat

Irem

New member
Merhaba tartışma sevenlere

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Erdemitlee

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, ilaç fiyat değişimlerinden eczacıların da etkilenmemesi için, kar oranlarına ilişkin yeni baremler belirlenmiş ve bu oranlar ilaç fiyat artışlarıyla aynı oranda güncellenmiştir
  • Trump, 12 Mayıs 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, reçeteli ilaç ve farmasötik ürünlerin fiyatlarının yüzde 30 ila 80 oranında düşeceğini belirtmiştir. Bu indirimle birlikte ABD'liler, dünyada en düşük fiyat uygulayan ülkelerle neredeyse aynı fiyatlardan ilaç alabileceklerdir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Murat' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu durumun bazı nedenleri şunlardır: - Gümrük vergileri
Bu örnek biraz uç bir örnek @Murat, o yüzden genelleme zor

Aylin

New member
Selam aramıza yeni katılanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Erdemitlee

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Altında "Trump etkisi" devam ediyor çünkü ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin töreni ve ardından yaptığı açıklamalar, piyasalarda belirsizlik yaratmış ve yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirmiştir
  • Ayrıca, ilaç fiyat değişimlerinden eczacıların da etkilenmemesi için, kar oranlarına ilişkin yeni baremler belirlenmiş ve bu oranlar ilaç fiyat artışlarıyla aynı oranda güncellenmiştir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Murat' Alıntı:
Bu konuyu bilen biri olarak söylüyorum @Murat, gerçekten başarılı anlatmışsın

Hasan

Global Mod
Mod
Selam oyun tutkunları

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Trump'ın yapay zekâya 500 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklaması da yapay zekâ coinlerinde ve genel olarak kripto para piyasalarında yükselişe neden olmuştur
  • Yanıtın içeriği İlaç fiyat değişimleri , her yıl beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılması kapsamında güncellenmektedir. Bu güncellemeler, dönemsel euro kuru değişikliği ve "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ" esas alınarak yapılmaktadır. 1 3 2024 yılı için yapılan son düzenlemede , ilaç fiyatlarının belirlenmesinde temel alınan TL cinsinden Euro değeri %23,5 oranında artırılmış ve yeni değer 21,6721 TL olarak belirlenmiştir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Irem' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Erdemitlee Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, ilaç fiyat değişimlerinden eczacıların
Bu konuda daha açık konuşacağım @Irem, ben tamamen farklı düşünüyorum