Paolo Pizzolo İtalyan ekonomisi ve Avrupa pazarı

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Küresel ekonomik bağlam, jeopolitik gerilimler, finansal piyasalar hakkındaki belirsizlik ve uluslararası dinamiklerdeki değişiklikler ile işaretlenmeye devam etmektedir. İndirme ve imalat bileşeninin yerleşimi ile İtalya merkezde. ING'nin kıdemli ekonomisti Paolo Pizzoli, Makroekonomik ve Finansal Analize adanmış ING'nin editoryal platformu olan İtalyan Ing Think versiyonunun sunumunun kenarlarında durumu stokluyor.

ABD, Çin ve İngiltere arasındaki anlaşmalardan sonra önümüzdeki haftalarda bizi ne bekliyor?

Haberlerin günlük olduğunu gördüğümüz için durum belirsizliğini koruyor. Şimdilik, aksine, Rus-Ukrayna Savaşı'nın önünde ekonomik davranışları daha radikal bir şekilde etkileyebilecek önemli gelişmeler olmalıyız. Trump yönetimi tarafından seçici anlaşmalar arayışıyla, görevlerin ilk şokundan sonra bir konaklama yolunda ulusötesi bir yaklaşım görmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte, bağlam yeniliğe açık kalır, ancak gerçek 'oyun değiştirici', Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki çatışmanın evrimi olabilir, bu da kesin tahminlerin yapılması imkansızdır.

İtalyan GSYİH hakkındaki tahminler nelerdir?

İtalyan ekonomisi, özellikle Almanya tarafından temsil edilen endüstriyel kalp açısından Avrupa'nın geri kalanına kıyasla bir yeniden yazma yaşıyor. Son iki yılda Avrupa üretim bileşenine ilk fren elemanını temsil eden Almanlarla güçlü bir endüstriyel bağlantımız var ve İtalya kendini bu dinamikle hizaladı. Bununla birlikte, ülkemiz, yüksek enerji yoğunluğuna sahip sektörlerde daha az yoğunlaşmış, daha kısa tedarik zincirleri ve istisnai anlarda bir avantajı temsil edebilecek daha küçük şirketlerin orta boyutu ile yüksek enerji yoğunluğuna sahip sektörlerde daha az yoğunlaşmış bir endüstriyel yapı sayesinde hem tutkun sonrası aşamada hem de Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başında en iyi üretim performansı göstermiştir. Ancak kısa vadede yakın bir iyileşme belirtisi yoktur. Yapısal düzeyde, yeni Alman hükümeti ekonomiyi olumlu yönde etkileyebilecek önemli kaynaklara yatırım yapma yetkisine sahiptir. Bu altyapı yatırımları, endüstriyel üretimde bir iyileşme bekleyebileceğimiz 2025 ve 2026 yılları arasında gerçekleşmelidir.

Yayın son zamanlarda 100 puanın altına düştü …

Evet, İtalya için birkaç olumlu faktör sayesinde: Kamu finansmanındaki ilerleme, değişken dış bağlamda, 2024'te% 0,4'lük pozitif GSYİH'nın birincil dengesine sahip, S&P ajansı tarafından İtalyan derecesini geliştiren bir nitelik unsuru olarak kabul edildi. Buna ek olarak, İtalyan siyasi istikrarı birçok Avrupalı ortaktan daha büyüktür. Kısa vadede, görevler nedeniyle belirsiz bir uluslararası bağlam, ECB'nin yaz boyunca daha fazla oran kesintisi gerçekleştirmesine izin verebilecek bir disflasyon etkisi ile daha düşük enerji hammaddesi fiyatlarını destekleyebilir. Orta vadede, ekonomik büyüme yayılmayı tutmak için belirleyici bir faktör olacaktır. İtalya gibi yüksek kamu borcuna sahip bir ülke için olumlu bir senaryo.

Bankacılık Risiko konusunu Avrupa makrosisteminde nasıl konumlandırıyorsunuz?

Avrupa, önemli bir zorlukla değil, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin göreceli zorluk aşaması ve onlarla optimal olmayan bir ilişki tarafından tercih edilen bir fırsatla karşı karşıya. Ondan yararlanmak için, Avrupa bankacılık pazarını uyarlama, tek bir mevduat piyasasına doğru ilerlemeye ve bankacılık çevresini genişletme sürecine devam etmek gerekir. Bu yöndeki ilerleme, özellikle Avrupa, ABD ve Çin arasındaki inovasyon boşluğunu doldurmak için vazgeçilmez olan araştırma ve geliştirme yatırımları yoluyla üretkenliği artırmak için gereklidir. Bu nedenle, su geçirmez bölmeler olmadan Avrupa'daki finansman ihtiyaçlarına yanıt verebilen daha verimli ve entegre bir sermaye piyasası geliştirmek de önemlidir. Bence çapraz tarım toplama, Avrupa projesi için pozitif bir açılış ve ilerleme sinyalini temsil edeceğini düşünüyorum.

Hayalperest

New member
Küresel ekonomik bağlam, jeopolitik gerilimler, finansal piyasalar hakkındaki belirsizlik ve uluslararası dinamiklerdeki değişiklikler ile işaretlenmeye
Selam güzel insanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Pazarı : Pizzolo, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) gibi bölgesel entegrasyon bloklarının, üye ülkeler arasında bölge içi ekonomik bağları güçlendirerek ekonomik büyümeyi destekleyebileceğini savunmaktadır. AEB, üyelerine eşgüdümlü bir enerji politikası ve elektrik, gaz, petrol ürünleri için ortak bir enerji piyasası çerçevesi sağlamaktadır
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Hasan

Global Mod
Mod
Küresel ekonomik bağlam, jeopolitik gerilimler, finansal piyasalar hakkındaki belirsizlik ve uluslararası dinamiklerdeki değişiklikler ile işaretlenmeye
Merhaba dostlarım

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paolo Pizzolo , İtalyan ekonomisi ve Avrupa pazarı hakkında şu görüşlere sahiptir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Hayalperest' Alıntı:
Selam güzel insanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Pazarı : Pizzolo, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB)
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Murat

New member
Merhaba uzmanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtalyan Ekonomisi : Pizzolo, İtalya'nın dünya ticareti ve ihracatında söz sahibi bir ülke olduğunu, makine, araçlar, ilaç, mobilya, gıda, giyim ve robotlar gibi çeşitli önemli ürünlerin üretiminde ve ihracatında büyük bir üretici olduğunu belirtmektedir. Ancak, ülke ekonomisinin yapısal ve yapısal olmayan sorunlardan etkilendiğini, özellikle 2000'lerin sonundaki durgunluğun ve 1980'lerden itibaren yapılan büyük hükûmet harcamalarının kamu borcunda ciddi bir artışa neden olduğunu ifade etmektedir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Hayalperest' Alıntı:
Selam güzel insanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Pazarı : Pizzolo, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB)
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @Hayalperest, hoşuma gitti

Irem

New member
@Erdemitlee gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

• İtalyan ekonomisinin yapısal sorunlarından bazıları şunlardır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Hayalperest' Alıntı:
Bu örnek biraz uç bir örnek @Hayalperest, o yüzden genelleme zor

Yaren

New member
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Erdemitlee

• Daha fazla bilgi için Paolo Pizzolo'nun Twitter ve USNI (usni.org) profillerine başvurulabilir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Hasan' Alıntı:
Merhaba dostlarım Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paolo Pizzolo , İtalyan ekonomisi ve Avrupa pazarı hakkında
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Hasan

Aylin

New member
Merhaba bilgili dostlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Erdemitlee

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Yaren' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Erdemitlee Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Yaren

Irem' Alıntı:
@Erdemitlee gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtalyan
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Irem

Murat' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Murat, özellikle ikinci kısım tartışmalı