Onlar Çığlık Attı, Biz Çığlık Attık. Şimdi Yine ‘Çığlık’talar.

Bakec

Member
“Çığlık”tan yirmi beş yıl sonra Neve Campbell gittiği her yerde hala Ghostface’i görüyor.

Geçtiğimiz Cadılar Bayramı’nda Campbell, çocuklarını Hollywood’daki bir balkabağı tarlasına getirdi ve burada, bu ölümsüz korku filmlerinde karakterine eziyet eden katiller tarafından giyilen inleyen Ghostface maskeleri giymiş diğer ziyaretçileri gördüler.

Kostümlü eğlence düşkünleri Campbell’ı fark etmemiş gibi görünse de, o büyük oğlunun, 1996’dan beri oynadığı gözüpek “Çığlık” kahramanı Sidney Prescott’un huzurunda olduklarını açıklama yönündeki ısrarlarına direndi.

Campbell, “9 yaşındaki oğlum filmleri izlemedi ama belli ki biliyor” dedi. “Ve ‘Anne, gidip onlara söylemelisin’ gibiydi! Yanına gidip ‘Hey, sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ gibi olmayacağım” Güldü ve ekledi, “Muhtemelen onlar için eğlenceli ol. ”

Campbell’ın hikayesini duyan, iki uzun süredir “Çığlık” ortak yıldızı, filmlerle olan bağlantılarının Cadılar Bayramı’nda onları nasıl etkilediği hakkında şaka yaptı. Sert TV kişiliği Gale Weathers’ı oynayan Courteney Cox, kendi Ghostface maske tedarikini sürdürdüğünü söyledi: “Amazon’dan beş tane satın aldım. ”

David Arquette, insanlara ekrandaki bahtsız memur Dewey Riley olarak kimliğini hatırlatmanın daha da kolay olduğunu söyledi. “Neden bu bıyığım var sanıyorsun?” O sordu.

“Çığlık” piyasaya sürüldüğünde, slasher resmini yeniden icat etti ve onu türün kurallarını iyi bilen ve klişelerinden bıkmış fotojenik oyuncularla doldurdu. Senaristi Kevin Williamson’ı yıldız yaptı, yönetmeni Wes Craven’in kariyerini canlandırdı ve taklitçi ve parodilerden oluşan bir kulübe endüstrisini başlattı.

İlk filmin yavaş ilerleyen başarısı, başrol oyuncularını yükseltti: “Party of Five” adlı TV dizisinin yıldızı Campbell; Cox, “Arkadaşlar”dan ilk başarılarının tadını çıkarıyor; ve karakter oyuncularından oluşan bir ailenin çocuğu olan Arquette. Üç devam filmi onları ömür boyu birbirine bağladı ve Cox ve Arquette aşık oldular ve evlendiler.

Cox ve Arquette, 1996’da yayınlanan ilk “Çığlık”ta. Kredi. . . Boyut Filmleri
Arquette ve Cox, kendilerini gerçek hayattaki ayrılıklarını yansıtan bir hikayeyle buldular. Kredi. . . Brownie Harris/Paramount Resimleri

Fakat 2011’deki “Çığlık 4”ün ardından dizi yorulmuş gibi görünüyordu. O zamana kadar Cox ve Arquette ayrılmıştı ve daha sonra boşanacaktı; Craven 2015’te öldü. Filmlerle sadece gevşek bir şekilde bağlantılı olan bir “Çığlık” dizisi MTV ve VH1’de üç yıl yayınlandı, ancak çok az kültürel ilgi gördü.

Şimdi, sinemalardan on yıllık bir aradan sonra, yeni yönetmenler ve yeni senaristler tarafından rakam ve alt yazı içermeyen yeni bir “Çığlık” 14 Ocak’ta vizyona girecek. Yeni karakterleri (Melissa Barrera, Jenna Ortega, Jack Quaid ve diğerleri tarafından oynanan) “Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor” gibi yeniden yapılanmalara ve “The Babadook” ve “Midsommar” gibi sanat eseri korku filmlerine eşit derecede alışmış bir izleyici kitlesine tanıtmak . ”

En son “Çığlık” aynı zamanda yetişkinliğe adım atan ve çeşitli Ghostface katilleriyle geçmişteki karşılaşmalarıyla farklı şekillerde değişen kurucu karakterler olarak Campbell, Cox ve Arquette’i geri getiriyor. Oyuncular için, “Çığlık” a geri dönme önerisi iki ucu açık: eski bağlantıları yeniden canlandırma ve önceki filmleri neyin harika yaptığını hatırlama şansı – eğer aksi takdirde dizinin mirasını çarçur edecekleri korkusuyla yumuşatılır. geçmiş zaferleri çoğaltamazlar.

Yeni film hakkında kendisine yaklaşıldığında Cox, “Gerçekten şöyleydim, Ne? Bir ‘Çığlık’ daha mı yapmak istiyorlar?” Ama daha fazla düşündükçe, “Neden hayatımın bu kadar büyük bir parçası olan bir şeye geri dönüp eğlenceli bir karakteri canlandırmıyorsun? Eğer franchise’ı geri getirmek ve risk almak istiyorlarsa, bunun için gerçek bir vizyona sahip olmalılar. ”

Kasım ayının sonunda bir video röportajında konuştuklarında – Campbell ve Cox bir pencerede birlikte, Arquette tek başına başka bir pencerede – aktörler, lise buluşmasında karşılaşan eski sınıf arkadaşları gibi belirsiz bir yakınlığı paylaştılar. Her biri geçmiş “Çığlık” filmleriyle ilgili önemli ayrıntıları unuttuklarını iddia ederek ve başarıları hakkında kendilerini küçümseyen şakalar yaptıkları için aptalca kahkahalar attılar.

Nasıl işe alındığı sorulduğunda Cox, menajerinin onu önerdiğini söyledi. Veya: “Müdürüm, ‘O o kadar iyi değil ve onu işe alman gerektiğini düşünmüyorum. ‘ Ama kim bilir?”

İlk film hakkında anlaştıkları şey, Williamson’ın gelenekleri alt üst eden senaryosunun parlaklığı ve daha önce “The Last House on the Left” ve “A Nightmare on Elm Street” gibi ufuk açıcı korku filmleri yapan Craven’a duydukları hayranlıktı. Oyuncu kadrosu, kendisi ile orijinal “Çığlık” serisinin yapımcısı olan ve Craven’in ilk filmdeki çalışması hakkında çekinceleri olan Dimension Films arasındaki perde arkası çatışmalardan büyük ölçüde korunuyordu. Campbell yönetmen hakkında şunları söyledi: “Çok nazik, kibar ve sessizdi. ”

Jenna Ortega, Ghostface’ten kaçmaya çalışan yeni oyuncular arasında. Kredi. . . Brownie Harris/Paramount Resimleri

“Scream”, Aralık 1996’da açılış haftasında dördüncü sırayı alarak, hit animasyon “Beavis and Butt-head Do America”nın gölgesinde kaldı. Birkaç gün sonra Campbell ajanlarından bir telefon aldı. “Uh-oh, bir şeyler yanlış” diye düşündüm, diye hatırladı. “Ve dediler ki, ’30 milyon dolar. ‘” Sesi bir fısıltıya dönüştü: “‘O kadar mı kötü?’ dedim.” Aslında, film yaza kadar devam edecek ve yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde 100 milyon dolardan fazla hasılat elde edecekti.

Bir devam filmi zaten yapım aşamasındaydı ve Aralık 1997’de yayınlandı. (“Sıradaki kolejdi, değil mi?” diye sordu Campbell. “Üniversiteye gittin,” diye onayladı Arquette. ) 2000 yılında “Çığlık 3” hızla izledi ve daha fazlasını ekledi. karakterlerin ölümle fırçaları gibi üst yorum katmanları, “Stab” adlı aceleyle yapılmış bir franchise içinde film franchise’ına ilham vermeye devam ediyor. ”

“Çığlık” yıldızları, her girişte, dizinin genel kalitesini sürdürmek için üzerlerinde hiçbir baskı hissetmediklerini söyledi. Cox, “Televizyonda dışarı çıkıp yeni bir şey yaptığımda, bu taşlaşıyor” dedi. “Daha önce yaptığınız hiçbir şeyin yaşayamayacağını hissediyorsunuz. Ama filmlerde senaryoyu alır ve karakterlerimizi oynamaya geliriz. ”

Ama Williamson, “Çığlık 4″ün onu terk ettiğini ve Craven’ın kendini tükenmiş hissettiğini söyledi. Yazar, “Stüdyo kendilerini ikinci bir tahminde bulundu ve not üstüne not vermeye devam etti” dedi. “Sonunda, ‘Artık ne yazdığımı bilmiyorum – sadece yazıyorum’ dedim. ‘”

Craven’in ölümünden sonra, “Kalbimde bitmişti. Wes olmadan, bir ‘Çığlık’ olacağını düşünmemiştim. ‘”

Yıllar geçti ve Dimension Films’in sahibi olan Weinstein Company, kurucu ortağı Harvey Weinstein’ın çok sayıda kadın tarafından cinsel saldırı ve tacizle suçlanmasının ardından çöktü. (O zamandan beri seks suçlarından mahkum edildi ve mahkum edildi ve daha fazla suçlamayla karşı karşıya kaldı.)

“Scream”in hakları sonunda James Vanderbilt (“Zodiac”) ve Guy Busick (“Ready or Not”) tarafından yazılan ve Matt Bettinelli-Olpin tarafından yönetilen yeni bir giriş yapmak için Paramount ile ortaklık yapan Spyglass Media Group tarafından satın alındı. Radio Silence film yapım grubundan Tyler Gillett (“Ready or Not,” “V/H/S”).

Yeni “Çığlık”ın baş yapımcılarından Williamson, projenin onayını aldığını söyledi. “İlk düşüncem, Bekle, benden yazmamı istemeyecekler mi? Nasıl cüret ederler” dedi gülerek. Ancak yaratıcı ekibin film için planlarını duyduktan sonra, “Her şeyi çözdüler. Ben, ‘Tamam, bu işe yarıyor. ‘”

Doğal olarak, bu “Çığlık”, Sidney, Gale ve Dewey’in geri dönmesini gerektiren kurgusal California kasabası Woodsboro’yu bir kez daha rahatsız eden başka bir Ghostface görüyor. Ancak onları oynayan oyuncuları geri getirmek pek de kesin değildi.

En büyük engelin Craven’in yokluğu olduğunu söylediler: “Bunun nasıl olduğunu anlamıyorum – duygusal olarak ama aynı zamanda pratik olarak da” dedi Campbell. “Bunu Wes kadar kim yapacak?”

Ancak film yönetmenleri, oyuncuları birer birer yatıştırdı ve onlara geçmiş çalışmalarını öven ve katılımlarını isteyen mektuplar yazdı.

Campbell, Wes Craven tarafından yönetilen orijinal “Çığlık”ta. O ve yıldız arkadaşları, 2015’te hayatını kaybeden film yapımcısı olmadan başka bir film hayal etmekte zorlanıyorlardı. Kredi. . . Boyut Filmleri
Campbell yeni “Scream. Dönmeyi kabul etmeden önce orijinal senarist Kevin Williamson’a danıştı. Kredi. . . Brownie Harris/Paramount Resimleri

“Garip bir şekilde yapılması en kolay ve en zor şeydi,” dedi Gillett. “Oyuncu olarak onlara, Wes’e ve çalışmalarına olan hayranlığımızı ifade etmek çok kolay. Zorluk, dedi, “hatta çok fazla şey vardı ve çok fazla baskı vardı. ”

Bu Kış İzlenecek Beş Film

<saat/>

Kart 1/5

1. “Köpeğin Gücü”: Benedict Cumberbatch, Jane Campion’un yeni psikodramasındaki performansıyla büyük övgüler alıyor. İşte aktörün kaynayan bir alfa erkek kovboy olması için gereken şey.

2. “Yukarı Bakma”: Meryl Streep, Adam McKay’in kıyamet hicivinde bencil bir alçak oynuyor. İlham almak için “Gerçek Ev Kadınları” serisine döndü.

3. “Kral Richard”: Biyografik filmde Venus ve Serena Williams’ın annesini oynayan Aunjanue Ellis, yardımcı rolü nasıl bir konuşmacıya dönüştürdüğünü paylaşıyor.

4. “Tik, Tik… Boom!”: Lin-Manuel Miranda’nın ilk yönetmenlik denemesi, “Rent. ” Bu kılavuz, birçok katmanını açmanıza yardımcı olabilir.

5. “Macbeth’in Trajedisi”: Joel Coen’in Shakespeare’in “Macbeth’indeki yeni yorumu da dahil olmak üzere birçok yeni film siyah beyaz olacak. ”

Bettinelli-Olpin, örneğin Campbell’a yazdıkları mektupta, “Bu film sensiz olmaz gibiydi, nokta. Başka bir şekilde yapmaya çalışmıyoruz. (Oyunculardan herhangi biri reddetseydi ne olurdu diye sorulduğunda Gillett, “Bir plan olacağını söyledik ve sonra söylenen planların ne olduğunu asla araştırmadık” dedi.)

Williamson, filmi düşünürken Campbell ile de görüştüğünü söyledi. “Bunun izlemek için en sevdiği tür olduğunu sanmıyorum” dedi. “Ama benim bakış açımı istedi ve ona gerçeği söyledim – bunun bir parçası olmak istemedim ve sonra bunun bensiz olacağını hayal bile edemedim. ”

Davet, çiftin gerçek hayatını yansıtan koşullarda “Çığlık” karakterlerinin ayrıldığı bir hikayeyi canlandırmaları istenen Arquette ve Cox için özellikle hassastı.

“Çığlık” filmlerinin dışında Cox ve Arquette, 17 yaşındaki kızları Coco’ya birlikte ebeveynlik yapmaya ve kişisel bir steno paylaşmaya devam ediyor. Video röportajının bir noktasında, Arquette’in sesi dijital bir arıza nedeniyle bozulduğunda Cox, “Çok uzun zaman oldu, onu artık anlayamıyorum. Arquette kıkırdadı ve yanıtladı, “Üzgünüm, mırıldanıyorum. ”

Kişisel benzerlikleri nedeniyle filmi çekmekte tereddüt edip etmediği sorulduğunda Cox, “Hiçbir endişem yoktu. İkisiyle de çalıştığım için çok mutluydum. ”

Ancak Arquette, Cox ile yeniden bir filmde olmanın doğası gereği garip olduğunu kabul etti. “Hayatımızın 25 yılı oldu” dedi. “Birlikte büyüdük. Birlikte bir çocuğumuz var. ” Ancak bunu es geçemeyeceğini açıkladı: “Courteney’in karşısında oynayabilmek için katartik bir deneyim. ”

Kameralar ilk sahnelerini birlikte çektiklerinde, sadece senaryo gerektirdiği için değil, ağlamaklı bir andı. Cox, Arquette için şunları söyledi: “Çekim yaparken çok duygulandı. Ertesi gün mürettebatın ona bakmadığını söyledi. ”

Açıklama yoluyla, Arquette hala atmakta olan kalbini söküp ellerinde tutma sürecini oyuncu bir şekilde canlandırdı. “Bazı insanların bu duygu seviyesinde rahat olmadığını söyleyebilirim” dedi.

Yönetmenlere filmde kullanılan kendisinin ve Cox’un bazı kişisel fotoğraflarını da sağlayan Arquette, “Çığlık” çekiminin kendisi için çoğu zaman dokunaklı bir deneyim olduğunu söyledi.

“Wes’in ruhunu etrafta çok fazla hissettiğim anlar oldu. Bir rüzgar esecek ve Courteney’nin saçlarının geriye doğru hareket ettiğini görecektim. Ve sonra aynen öyle” – abartılı bir şekilde kederli bir ağlama sesi çıkardı. “Bu duygulara dokunmayı gerçekten kolaylaştırdı” dedi.

Bu “Çığlık” hedeflerine ulaşırsa, elbette daha fazla giriş hakkında konuşmalar olacak, ancak şimdilik kıdemli liderler, karakterlerini çeyrek yüzyıla taşıdıkları için memnunlar.

Campbell, asla çaresiz bir kurban olarak gösterilmeyen bir korku filmi kahramanı oynadığı için minnettar olduğunu söyledi. “Bir kadın olarak, insanların bana gelip ‘Sidney Prescott bana ilham verdi – Sidney Prescott beni daha cesur kıldı, daha az güvensiz kıldı, kendim için ayağa kalkmamı sağladı’ dediği bir role sahip olduğum için çok şanslıyım. ‘” dedi.

Cox, “Çığlık” deneyiminden ve her bölümde onun masalsı maskesini takan insanların değişen kimliklerinden daha pragmatik dersler çıkarmayı tercih etti.

“Herkesin Ghostface olabileceği gerçeğinin daha derin bir anlamı var” dedi. “Bana öğrettiği şey, geceleri asla park yerine gitmemen. Sinemada tuvalete gitmezsin. Ve herkes derinden gidebilir. ”