MPS, “Ben Değer Yaratıcısıyım”: Luigi Lovaglio kim

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Bankaya 18 yaşında girdi, Nagel ilkokuldaydı. 1955 yılı Potenza'da doğdu, ancak bükülme Bolognese'nin benimsenmesine ihanet ediyor. Onun hakkında şöyle diyorlar: “Çok ayrılmış”. Cevap: “Gazetecilerle konuşmak önemlidir, ancak söyleyecek bir şeyiniz olduğunda, aksi takdirde biraz propaganda yapmaktır”. 2022'den beri milletvekillerinin CEO'su Luigi Lovaglio, zaten bankada çalışırken ekonomi mezun oldu. Credito Italiano: 1973 yılını (Kippur Savaşı ve Şili darbesi) yönetiyor. Birçoğu buna “değer çıkarıcı” diyor. Gerçek şu ki, bu dakika adam, sakin ton ve brizmin bıyık, milletvekillerini eline alan ve onu sonsuz ve ötesinin ötesine fırlatan kaptandır: Milanese finansının (Cuccia'nın) iyi oturma odası Mediobanca'yı fethetme girişimine doğru. 17 Nisan Perşembe Rocca Salimbeni Meclisi OPS'ye oy verecek.

Onu sevenler: “O, İtalya'nın en eski bankasının kurtarıcısıdır”. Anglossassone DeMean: “Milletvekillerinin restore edilmesine gerek yoktu, ancak büyük değerini ortaya çıkaran birinin ortaya çıktığını. Bunu yaptım”. Ancak dikkat: Değer bir ağırlığa sahiptir. Lovaglio'nun Nelson Mandela ile yapmayı sevdiği alıntı değeri: “Küçük yaşama, yaşayabileceğiniz hayattan daha düşük bir hayat tasarlama tutkusu yok”.

Ve Milletvekilleri tarafından bir numaralı cevap verdiği cevap, ona Andrea Orcel'in fotoğrafını kim olduğunu soran bir görüşmeciye gösterdi. Lovaglio'nun cevabı: “O bir bankacı” – “Evet, ama Monte Dei Paschi'yi almasını isteyen bir bankacı.” Cevap: “Hayır ama açıkçası öyle olup olmadığını bilmiyorum: Önceki olduğum bir hikaye, gazetelerde okudum, ama aslında iyi nedenleri olacak. Muhtemelen yanlıştı”.

Banka tarihi, 40 yıl süren. Ellerini kirleten yöneticinin, çalışmaları, rehberleri, düzelttikleri ve yeniden başlatmalarını. Polonya'dan Bulgaristan'a, Milano'dan Siena'ya, cebinizde bir plan ve kafasında bir yöntemle. Unicredit, sadece 18 yaşındayken girdiğini görür. 1973 Pekao'da Polonya'da, ardından Bulgaristan'da Bulbank'ta çalışıyor. Sayılar? 3 milyar kar. Bir Banka – Banka Pekao – Doğu Avrupa'da Avrupa çapında aktifleştirme ile bir numara haline geliyor. Favori Alıntı: “Hiç kimseden bir şeyler öğrenebilirsiniz. Hiçbir şeyi olmayanlardan bile.”

İmzası? Planlama, liyakat ve bu genç yetenekleri büyütme yeteneği. 2011, Pekao CEO'su. 2017'de Unicredit bankayı Polonya eyaletine bıraktığında ayrıldı. 2018'de İtalya'ya, Credito Valtellinese'ye döndü: Onu verimli, sağlam, karlı bir makineye dönüştürdü. Kredi Agricola 2021'de geldiğinde, onu almak için bir milyar avroya ihtiyacınız var. Şubat 2022'de Mario Draghi tarafından yönetilen. Amaç: Monte Dei Paschi'yi hayata döndür. Beş ay sonra, sanayi planı “açık ve basit bir ticari banka”. Ekim ayında 2.5 milyar sermaye artışı. Bu kıvılcım. Oradan yeniden doğuş. Dünyanın en eski bankası koşmaya, büyümeye, değer yaratmaya geri döner. Milletvekilleri stokları: 2024'te% +116. MEF payını% 64'ten% 11.7'ye düşürüyor. Yeni üyeler giriyor: Caltagirone, Delfin. Ve sonra Ocak 2025: Piazza Affari'yi salladığını duyurdu. Üçüncü İtalyan Bankacılık Merkezi'ni oluşturmak için milletvekilleri ve mediobanca birlikte. Neredeyse 70 yaşında, Lovaglio hala düşük sesi ve hafif bir adım ile orada. Bankada bir hayat, ama ayıklamak için değil. İnşa etmek için. Onun sloganı: “Geleneksel değil, yenilikçi yolları yenmemeliyiz”. Her zaman yaptı. Ve dağ bilir. (İle ilgili Andrea Persili)