Lucille Ball Büyük Ekranda, Küçük Ekranda ve Ekran Dışında

Bakec

Member
Birdenbire, işte Lucy.

Küçük ekran ikonu Lucille Ball, iki güncel sürümde büyük ekranda yeniden ortaya çıktı: ilk olarak, Paul Thomas Anderson’ın “Licorice Pizza”sındaki gürültülü harridan Lucille Dolittle (Christine Ebersole) olarak kurgulanmış biçimde, ardından daha da önemlisi, onun tam- Aaron Sorkin’in biyografik filmi “Being the Ricardos”ta Nicole Kidman tarafından canlandırıldığı gibi şişmiş, saçma sapan, iş gibi benlik. ”

Avustralyalı aktrisin rolü açıklandığında, haberler hayranlar ve içeriden insanlar arasında bir internet tepkisine yol açtı. Desilu Productions üzerine bir kitabın ortak yazarı ve uzun süredir “Lucy” meraklısı olarak endişelerini paylaştım.

Öyleyse, Kidman’ın ekran dışındaki yıldızın nüanslarını ne kadar ustaca aktardığını görmek hoş bir sürprizdi – meydan okuyucu, doğrudan, yetkin, profesyonel – ve çoğu zaman mizahsız. Eksik olan, kocası Desi Arnaz’a (Javier Bardem tarafından oynanan) karşı içten, kendiliğinden şefkatiydi; bu, “Lucy’yi Seviyorum” gösterilerinde sık sık dile getirildi. Filmde, sevgisi dönüşümlü olarak ya cinsel tutku ya da kıskanç öfke olarak ifade edildi. (Buna karşılık, “Meyanlı Pizza” büyük, iğrenç bir yıldızın tek boyutlu bir taslağını sunar.)

Aslında, Lucille’in nadiren görülen yumuşak bir yanı vardı – onunla ilk tanıştığımda keşfettiğim, aktrisi TV karakterinden ayırmak için burada tam adını kullanıyorum.

Lucille, uzun zamandır sert burunlu, kurnaz bir iş kadını olarak lanse edildi ve bir TV stüdyosu işleten ilk kişi oldu. Ama aslında o işten ve beraberindeki etiketten nefret ediyordu. Arnaz boşandıktan sonra şirketten ayrıldığı için Desilu Studios’u yönetti. Sorumluluğu devraldı ve bu boyunduruğun altından çıkmak için sabırsızlanıyordu.

İhtiyatlı ve kendini koruyan Lucille, ünü patladıktan sonra yoğunlaşan bir özellik olan yabancılardan ve onların amaçlarından her zaman şüphelenirdi. Damadı, aktör Laurence Luckinbill, bir keresinde yeni insanlara tepkisini yerinde bir şekilde şöyle tanımlamıştı: “Durun! Oraya kim gider?” Kendi ifadesiyle, “Lucille kendi hayatında bir nöbetçiydi. ”

Lucille Ball, klasik durum komedisinde, “Lucy’yi Seviyorum. ” Kredi. . . CBS Fotoğraf Arşivi/Getty Images

Lucille Ball, o zamanlar neredeyse yirmi yıllık olan 1950’lerin klasik “I Love Lucy” şovlarının tekrarlarını izlemeye başladığım ve onun olağanüstü doğal çizgi iletimini, mükemmel zamanlamasını keşfettiğim 13 yaşımdan beri benim için önemli bir figür oldu. , ustaca bir fiziksel komedi ve düşüncelerini yüz ifadeleriyle iletme konusunda şaşırtıcı bir yetenek. Ancak çağdaş talk şovlarında kırılgan ve sert görünüyordu, o dizide göründüğünden tamamen farklı bir insandı. Nedenini bulmak benim görevim oldu.

Kısa süre sonra, onun hakkında daha fazla bilgi edinebileceğim biyografilerin ve makalelerin izini sürmek zorunda kalan, Google öncesi bir arayış için kütüphanelerdeydim. (Bilmeden bir gün Coyne Steven Sanders ile yazacağım bir kitabı araştırıyordum, “Desilu: The Story of Lucille Ball ve Desi Arnaz. ”) Ancak üniversiteden mezun olduktan sonra, gazetecilik alanında kariyer yapmak için Florida’dan Manhattan’a taşındım. ve Lucy takıntısını arkamda bırakmaya karar verdim.

Yine de dokuz ay içinde kendimi onun yanında otururken buldum ve o zaman Lucille’in kaçınan yumuşak tarafını ilk elden görmeye geldim.

Kieth Dodge adında bir beyefendinin doğum günü partisinde misafirdim, tesadüfen arkadaş olmuştum ve daha sonra Lucille’in Broadway’de “ They’re Playing Our Song’da başrol oynayan kızı Lucie Arnaz’ın asistanı olduğunu buldum. ” Bir akşam hep birlikte yemek yedik ve sohbet, Lucie’nin annesinin sonraki dizilerinde görünüşüne dönüştü. Her bölümü görmüştüm (ve ona haber verdim). Kısa bir süre sonra, Lucie’nin Anneler Günü’nde Tavern on the Green’de Kieth için düzenlediği bir doğum günü brunchına davetiye aldım.

Girişte bana 11 kişilik bir masa gösterildi. Şeref konuğunun ve hostesin gelişini boş yerler bekliyordu. Sırtım yemek odasının girişine dönük, boş bir sandalyenin yanında bir yer seçtim. Mekan tıklım tıklım, Anneler Günü heyecanı ile doluydu.

Aniden bir sessizlik oldu, ardından tabaklara düşen çatal bıçakların sesi, ardından bir mırıltı dalgası geldi: “Lucille Ball, Lucille Ball, Lucille Ball. ” Kırmızı, beyaz ve mavi bir Philip Morris Commander sigara paketi aniden solumdaki yerin üzerine düştü ve orada durdu. Lucille, Beverly Hills’de yaşıyordu. Konuk listesinde olacağını hiçbir şekilde anlayamadım.

Tanıtımlardan sonra, Lucille konuştuğunda, tüm konukların yararına genel açıklamalar yaptığını fark ettim. Sohbet programlarında gördüğüm gibi, ciddi ve kabaydı, ama memnun etmeye çalıştı çünkü herkes onun komik olmasını bekliyordu.

Masanın diğer ucundaki kalın Porto Riko aksanlı bir adam yüksek sesle ama anlaşılmaz bir şey söyledi ve Lucille bana doğru eğilip sessizce sordu, “Ricky Ricardo orada ne diyor?”

Bu bir buzkıran gibi görünüyordu, bu yüzden cesaretle, memleketi Jamestown, N. Y.’yi ziyaret edip etmediğini sordum, sırf benim “bilginlerden biri” olduğumu bilmesini sağlamak için. “Yıllardır oraya gitmediğini söyledi. Daha sonra daha da ileri gittim ve adı orijinal dizideki bir karakter için ödünç alınan çocukluk arkadaşı Marion Strong ile konuşup konuşmadığını sordum. Geçenlerde Marion ile telefonda konuştuğunu söyledi.

Lucie Arnaz aniden araya girdi: “Anne, senin hakkında her şeyi biliyor. ”

Lucille, “Evet, biliyorum. Bana Marion Strong’u sordu. ” Ve ekledi, sanki orada oturmuyormuşum gibi, “Ne o bakım?”

Christine Ebersole, “Licorice Pizza. ” Kredi. . . Melinda Sue Gordon/MGM

Düzelmiştim, haddimi aştığımdan emindim ve onun benim psikotik bir hayran olduğumu düşünmesinden korktum. İtibarımı korumak için dikkatimi masanın diğer ucundaki konuklara çevirdim. Kısa bir süre sonra, kristal bir su kadehi tutan güzelce manikürlü bir el görüş alanıma girdi ve Lucille, “Bardağını al. Şaşırdım, bardağımın yolunda olduğunu düşündüm ve başka bir yere koymamı istedi, ben de bardağı ondan almak için uzandım. Onu geri çekti, sonra tekrar bana doğru itti ve “Bardağını al. ” Bir kez daha bardağı elinden almaya çalıştım ve o geri çekti.

Bu Kış İzlenecek Beş Film

<saat/>

Kart 1/5

1. “Köpeğin Gücü”: Benedict Cumberbatch, Jane Campion’un yeni psikodramasındaki performansıyla büyük övgüler alıyor. İşte aktörün kaynayan bir alfa erkek kovboy olması için gereken şey.

2. “Yukarı Bakma”: Meryl Streep, Adam McKay’in kıyamet hicivinde bencil bir alçak oynuyor. İlham almak için “Gerçek Ev Kadınları” serisine döndü.

3. “Kral Richard”: Biyografik filmde Venus ve Serena Williams’ın annesini oynayan Aunjanue Ellis, yardımcı rolü nasıl bir konuşmacıya dönüştürdüğünü paylaşıyor.

4. “Tik, Tik… Boom!”: Lin-Manuel Miranda’nın ilk yönetmenlik denemesi, “Rent. ” Bu kılavuz, birçok katmanını açmanıza yardımcı olabilir.

5. “Macbeth’in Trajedisi”: Joel Coen’in Shakespeare’in “Macbeth’indeki yeni yorumu da dahil olmak üzere birçok yeni film siyah beyaz olacak. ”

Bir “Lucy” taslağının parçası ya da bir şakanın kıçı gibi hissettim.

En sonunda bardağı tekrar önümde duran kadehi işaret ederek verdi ve “Alın” dedi. senin cam. Ah! Birbirine kenetli bir tost önermeye çalışıyordu!

“Kabul et Tom,” dedi Lucie.

Çok düşünceli bir jestti ve tuhaflığı arkamızda bıraktık. Ondan hoşlandığıma karar verdim.

Ardından genel konular hakkında sohbet ettik. Kolumu tuttu ve diğer konuklara anlattığı bir hikayede beni destek olarak kullandı. Sonunda tekrar biraz kişiselleşmek için cesaretimi topladım ve uzun zamandır birlikte oynadığı Vivian Vance’i sordum. “Ölüyor,” dedi Lucille acımasızca. (Vance üç ay sonra kanserden öldü.)

Brunchtan sonra tatlı ve doğum günü hediyeleri için bir misafirin çatı katına çekildik. Kırılgan durumumda, şu an için fazla bir bütçem yoktu – titizlikle sarılmış 12 doları buldum. 95 Lucite bant dağıtıcısı. Prosedür, konukların hayran kalması için hediyeleri dağıtmaktı. Kieth, faydacı seçimimden etkilenmedi ve çabucak bir sonraki hediyeye geçti. Ama üzgün küçük masa aletim odanın diğer ucuna Lucille’e ulaştığında, yüksek sesle bağırdı, “Vay canına! Bu şimdiye kadar gördüğüm en büyük bant dağıtıcısı! Seviyorum, seviyorum, seviyorum! Benimkilerin hepsi çok hantal. Nereden aldın?” Diğer (açıkça daha pahalı) hediyelerin hiçbirini yaygara yaptığını fark etmedim.

Onu daha çok sevdim.

Tatlı etkinliğinin ev sahibi profesyonel bir fotoğrafçıydı ve işler sarpa sardığında hepimiz Lucille ve Lucie’nin yanında bir çuvalın üzerine oturan doğum günü kutlamasını çevreleyen bir grup fotoğrafı için toplandık, geri kalanımız onların arkasına dağıldık. En uçtaydım ve Lucille geri uzanıp gömleğimden tuttu ve beni doğrudan arkasına çekti. “Dır-dir o resimde mi?” ortaya çıkacak fotoğrafın benim için ne kadar önemli olacağını bilerek fotoğrafçıya sordu.

O zaman Lucille’i sevdim.