Jon Bernthal’ın Yardımcı Erkek Oyuncu Olma Rehberi

Bakec

Member
Jon Bernthal için en saf oyunculuk, bir topluluğun parçası olarak gerçekleşir.

“Bu çok işbirlikçi bir sanat” dedi. “İster dizinin başrol oyuncusu olun, ister bir günlüğüne geliyor olun, bir oyuncu olarak yapabileceğiniz en iyi şey, herkesi ayağa kaldırmak ve harika bir takım arkadaşı olmaya çalışmaktır. ”

Bu tavır Bernthal’a, bazen babaları Richard’la (Will) başlarını vururken, çaylak süperstarlar Venus ve Serena Williams’ı kanatları altına alan neşeli, bıyıklı tenis koçu Rick Macci’yi oynadığı spor draması “Kral Richard”da iyi hizmet etti. Smith). Filme geç girmesine rağmen, Bernthal o kadar çekici olduğunu kanıtlıyor ki, “Kral Richard”ın sinema filminde olağanüstü oyuncu kadrosu için yakın zamanda bir Screen Actors Guild adaylığına ulaşmasına yardımcı oldu ve hatta ödüllerden kendisi de yararlandı.

Sert bakışları ve karakterin derinliklerine inme hevesiyle Bernthal, Hollywood’un en hareketli aktörlerinden biri haline geldi. 45 yaşındaki Bernthal, yalnızca son birkaç ayda Sandra Bullock draması “The Unforgivable”, “Sopranos”un “The Many Saints of Newark”ın devamı ve Angelina Jolie itfaiye filmi “Those Who Wish Me”de boy gösterdi. Ölü”; daha sonra Lena Dunham’ın Sundance filmi “Sharp Stick”te ve HBO’da yayınlanan “We Own This City” dizisinde ve Showtime’da “American Gigolo”da görülecek.

Soldan, Bernthal, Will Smith, Demi Singleton ve Saniyya Sidney ile “Kral Richard. Bernthal, rol için seçmelere katıldı. Kredi. . . Chiabella James/Warner Bros.

Bernthal’ın bu kadar çok çalışmasının bir nedeni, çağrı listesinde 1 numara olup olmadığı konusunda egosu olmamasıdır. İster “Wind River”da kısa bir kamera hücresi, ister “The Wolf of Wall Street” ve “The Walking Dead”de gösterişli bir yardımcı rol, isterse “The Punisher” gibi bir dizinin başrolü olsun, Bernthal yine de her şeyini verecek ve bir topluluk oyuncusu olarak nasıl başarılı olunacağına dair çok zor kazanılmış bir bilgeliği var.

Yakın zamanda Zoom üzerinden Bernthal, “Verdiğim kararların çoğu, asla rolün boyutuyla ilgili değil” dedi. “Senaryo beni hareket ettiriyor mu? Beni korkutuyor mu? Katılan insanlar, beni etkileyen insanlar mı?”

İşte konuşmamızdan düzenlenmiş alıntılar.

Bir filme gittiğinizde ve onlar zaten haftalardır çekim yapıyorlarsa, orada yardımcı oyuncu olarak yerinizi bulmak nasıl bir şey?

Her kümenin kendi kültürü ve kendi metodolojisi vardır. Başından beri oradaysanız, o insanlar ilk günlerinde geldiklerinde diğerlerini karşılamanın gerçek bir parçası olursunuz. “Sicario”ya geldiğimde Emily Blunt, oraya gitmemi bekliyormuş gibi hissettirdi: “Aman Tanrım, Jon Bernthal! Seni ‘Wolf of Wall Street’te gördüm, burada olmana çok sevindim. ” Gerçek olsun ya da olmasın, beni 100 fit uzun hissettirdi. DiCaprio da aynı şeyi yapıyor.

Öte yandan, içeri girmeyi ve bir ruh tanımamayı da seviyorum ve onların kültürünün bir parçası olmak zorunda değilim. Arkadaşım James Badge Dale ve ben bunun hakkında sanki kiralık katillermişiz gibi konuşuyoruz: İçeri giriyoruz, atıyoruz ve uzaklaşıyoruz. Bunda inanılmaz derecede özgürleştirici bir şey var. Filmlerde en sevdiğim şey, bir karakterin gelip gittiğini gördüğünüzde ve bir sonraki adımda nereye gideceğini çok merak ettiğiniz zamandır.

Başrol oyuncusuyla sete gittiğinizde – ister “Affedilmez”deki Sandra Bullock, ister “King Richard”daki Will Smith olsun – biraz kimya bulabileceğinden nasıl emin olabilirsin?

Sandy ile herkesle kimya bulabilirdi. Yine, sete girdiğiniz insanlardan biri ve inanılmaz derecede misafirperver ve sunum yapıyor – hemen çocuklarımız hakkında konuşmaya, bağlantı kurmaya ve gülmeye başladık. Ama bakın, film yıldızları olduklarını bilmenizi kesinlikle isteyen film yıldızlarıyla birlikte oldum ve sahne kesildiğinde herkes fragmanlarına geri dönüyor ve bu tamamen gülünç. İşte o zaman her şeyin “aksiyon” ve “kesme” arasındaki o değerli anlarla ilgili olduğunu anlıyorum ve kendimi kendi başıma hazırlamam gerekiyor.

Her zaman seçmelere girmek zorunda olmadığınız bir noktada olduğunuzu varsayıyorum…

Ama “Kral Richard” için seçmelere katıldım. Yönetmen Reinaldo Marcus Green benim böyle bir şey yaptığımı görmemişti ve bu fırsatı gerçekten memnuniyetle karşıladım. Dostum, benim için bir seçmeden daha iyi bir şey yok. Tamamen size ait olan bir şeyi bırakabileceğiniz tek zaman budur ve kimse onu etkileyemez. Seçmelerden sonra sette olmam istenirse, orada yolumu hak ettiğimi biliyorum.

Jon Bernthal, şu anda çalıştığı için ne kadar şanslı olduğunu kendine hatırlatmayı seviyor: “Oyuncuların koca burnuma ve dev kulaklarıma baktıklarını ve ‘Burada ne yapıyorsun?’ dediklerini hatırlıyorum.” Kredi. . . The New York Times için Pat Martin

Peki bu seçmeler işe yaramadığında bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Eğlence sektörüne baktığınızda kapıların suratınıza nasıl çarptığını görmek inanılmaz. Cast direktörlerinin koca burnuma ve dev kulaklarıma baktıklarını ve “Burada ne işin var?” dediklerini hatırlıyorum. Ait olmadığınızı hisseden temsilciler, telefon görüşmelerinize asla geri dönmüyor. Çok fazla reddediliyorsun ve insanlar seni çok küçük hissettiriyor ve işler senin için değişmeye başladığı an, aynı insanların hepsi bir şeyler istiyor.

Ancak, işe yaramasa bile, bunu yaptığınız için ne kadar şanslı olduğunuzu kendinize hatırlatmalısınız. Bak, ben işe başlarken ve gerçekten zor zamanlar geçirirken, karım yoğun bakımda travma hemşiresiydi, bu yüzden birçok kez eve gelirdim ve gözlerim hüsrandan yaşlanırdı ve sonra karım gününden bahsedecekti. Karşılaştığı şeyler – yanından geçerken birinin elini tutmak ya da birinin bir daha bir aile üyesini göremeyeceklerini bilmesini sağlamak – hepsini benim için çok net bir perspektifte ortaya koydu.

İlk ekran rolleriniz “CSI”, “Without a Trace” ve iki farklı “Law and Order” yan ürünü gibi TV prosedürlerinde konuk oyuncu olarak yer aldı. O zamana dair ne hatırlıyorsun?

Çok açık gözlü ve çok saf olduğumu hatırlıyorum. Girdiğim ilk televizyonlardan birinde saç ve makyaja gitmemi söylediler ve ben saç ve makyajın ne olduğunu bilmiyordum. Bu yüzden bir karavana girdim ve o karavanda gösterinin başrolü değişiyordu ve “Çık dışarı” diye bağırdı ve kafama bir ayakkabı fırlattı. O gün onunla bir sahne yapmak zorunda kaldım!

Sette rahat hissetmem gerçekten uzun zaman aldı. Vincent D’Onofrio’nun [“Law and Order: Criminal Intent”] şovunu yaptığımda bir çekimden sonra benimle konuştuğunu ve “Hey, orada yaptığın şey oldukça iyiydi. ”Böyle bir şey sizi aylarca reddedilmeye götürebilir. Bunu genç oyuncularla her zaman hatırlamaya çalışırım çünkü en küçük şey sizi devam ettirebilir.

Bu Kış İzlenecek Beş Film

<saat/>

Kart 1/5

1. “Köpeğin Gücü”: Benedict Cumberbatch, Jane Campion’un yeni psikodramasındaki performansıyla büyük övgüler alıyor. İşte aktörün kaynayan bir alfa erkek kovboy olması için gereken şey.

2. “Yukarı Bakma”: Meryl Streep, Adam McKay’in kıyamet hicivinde bencil bir alçak oynuyor. İlham almak için “Gerçek Ev Kadınları” serisine döndü.

3. “Kral Richard”: Biyografik filmde Venus ve Serena Williams’ın annesini oynayan Aunjanue Ellis, yardımcı rolü nasıl bir konuşmacıya dönüştürdüğünü paylaşıyor.

4. “Tik, Tik… Boom!”: Lin-Manuel Miranda’nın ilk yönetmenlik denemesi, “Rent. ” Bu kılavuz, birçok katmanını açmanıza yardımcı olabilir.

5. “Macbeth’in Trajedisi”: Joel Coen’in Shakespeare’in “Macbeth’indeki yeni yorumu da dahil olmak üzere birçok yeni film siyah beyaz olacak. ”

Peki başarılı olduğunuzda ve istediğiniz rolü kazandığınızda ne olur?

O zaman işi alırsın, şimdi yapmalısın, değil mi? “Kral Richard. “Tenis oynamaya başladım. Tam burada, benim şehrim Ojai, California’da, Dünya Tenis Merkezi adında Rick Macci’ye çok benzeyen bir tenis akademisi var. Her gün sadece oyunu tanımak için antrenman yapmaya başladım ve sonra nasıl koçluk yapılır, nasıl talim yapılır konusunda antrenmanlara başladım. Tenis antrenörlüğünde bir kelime hazinesi var. İçinde bir psikoloji, bir samimiyet var.

Koçluğa başladığını bile duydum Kamea Medora , en iyi 50 genç uyruklu oyuncu.

Her gün o tenis merkezine gidip Kamea’ya karakter olarak koçluk yapmak, eminim bu onu çok kızdırdı ve güldürdü, ama bu çılgın aktörün koçluğunu almak için birlikte seanslarımızı gerçekten dört gözle beklediğine gerçekten inanıyorum. kanka. Çok eğlenceliydi ve gerçekten o çekimin 1. gününde içeri girip tenis koçluğu yapabileceğimi hissettim.

Serena’nın bana söylediği ilk şey, Rick Macci ile geçirdiği zamanın hayatının en eğlenceli zamanları olduğuydu çünkü onun oyuna karşı saf ve yadsınamaz bir sevgisi vardı. Antrenörler genellikle filmlerde ve TV’de bu görev yöneticileri olarak tasvir edilir, ancak bunun gibi koçları sadece sevdikleri yerde yaşadım. Onlar da bir o kadar sert, bir o kadar erkeksi — bunu sadece gülümseyerek yapıyorlar ve bu rolü oynamayı gerçekten bu kadar çok istememin nedeni de bu.

Karısının bir I.C.U. hemşiresi olarak çalışmaları hakkında konuştuğunu duymak, Bernthal’ın oyuncu seçimi reddetmelerini bir perspektife koymasına yardımcı oldu. Kredi. . . The New York Times için Pat Martin

“Kral Richard”, Venüs ve Serena’nın zengin, beyaz bir spor olarak kabul edilen şeye girmenin ne kadar zor olduğuna değiniyor. Washington, D.C.’de büyüdünüz ve Chelsea Clinton, Malia ve Sasha Obama’nın gittiği seçkin bir lise olan Sidwell Friends’e gittiniz. Bu sana sınıf ayrımları ve önyargı hakkında bir şey öğretti mi?

O okulla çok karmaşık bir ilişkim var. Ben oradayken, çocukların yüzde 70’inin bir çeşit burs aldığına inanıyorum ve bir başkanın kızı okula başladığında okulun dokusunun nasıl değiştiğini gördüm. Gerçek bir ırksal ikiyüzlülük gördüm, çünkü o okuldaki Afrikalı Amerikalı erkeklerin ezici bir şekilde büyük bir kısmı kovuldu ve bu, daha önce kimseyi kovduğunu sanmadığım bir okuldu. Bunlar benim için kardeş olduğunu hissettiğim çocuklardı, birlikte büyüdüğüm çocuklardı. Bunun bende çok büyük etkisi oldu.

Şu anda hayatımın büyük bir kısmı ve anlatmaya çalıştığım hikayeler, gerçekten de sizin gündeme getirdiğiniz birçok şeye yanıt niteliğinde. Bak, o yerde her zaman jiletin ucundaydım. Ben sorunlu bir çocuktum. Her yıl yönetimle ve ailemle, yaşadığım sıkıntılardan dolayı geri sorulmadığıma dair bir toplantıydı. Sanırım beni o zamandan beri tanıyan birçok insan şimdi bana bakıp “Vay canına, böyle yaptığına inanamıyorum. “Bunu benden asla beklemezlerdi.

O zaman neden başınız belaya girdi?

Her zaman en tehlikeli insanların etrafında olmak istedim. Her zaman şehrimin en tehlikeli köşelerini keşfetmek ve bazı şeylerden ne kadar uzaklaşabileceğimi görmek istedim. Ve süper başarılı kardeşlerin olduğunda, belki de sınırları zorluyordum çünkü görmek istedim, bunu yapsam beni yine de sevecekler miydi?

Oyunculuğu bulmadan önce gerçekten kaybolduğumu ve herkesin benim için gerçekten endişelendiğini biliyorum. Tüm enerjimi, cesaretimi ve kararlılığımı hiçbir şeye vermemiştim, ama oyunculuğu bulduğumda, hepsini buna döktüm ve bana hizmet etti.

Artık hayatınızda daha yerleşmiş hissediyor musunuz?

İyi bir sanatçı olmak için kendimin en vahşi, en pervasız versiyonu olmam gerektiğini hissettiğim bir zaman vardı. Son 10 ya da 12 yılda gerçekten bulduğum şey, gönül rahatlığının ve aileye yatırım yapmanın beni çok daha düzenli bir insan haline getirdiğidir. Pervasızca terk etme işin içine girebilir ve benim onu aramam gerekmiyor. Ve şimdi, işler vahşiyken olduğumdan çok daha mutluyum.