e-Okul not girişi ne zaman kapanıyor 2025 ?

Yaren

New member
e-Okul Not Girişi Ne Zaman Kapanıyor? 2025'te Geriye Kalan Son Günün Hikayesi

Herkese merhaba! Bugün biraz farklı bir yazı yazmak istiyorum, çünkü hepimizin hayatında önemli bir yer tutan bir konuyu ele alacağım: e-Okul not girişi ne zaman kapanıyor? 2025’te son gün yaklaştığında, belki de çoğumuzun unutmaya çalıştığı o anlarla yüzleşeceğiz. Fakat bunu sadece teknik bir soru olarak görmemek gerek; çünkü bu, sadece okul hayatımızla değil, ailelerimizle, öğrencilikle, sorumluluklarımızla ve duygusal bir bağla da ilgili. Bunu bir hikâye ile anlatmak istiyorum, belki de hepimiz bu hikayede kendimizi biraz buluruz diye düşündüm.

Hikayemiz Başlıyor: O Son Günün Tedirginliği

Bir sonbahar akşamı, güneş yavaşça batarken, Mert, bilgisayarının başına oturdu ve e-Okul’a giriş yaptı. Saat 22:45'ti ve o kadar çok iş vardı ki, gözleri parmaklarının ucundan daha hızlı hareket ediyordu. Tüm yılı gözden geçirdi, ama bir şey eksikti; o eksik olan şey, final notlarıydı. Üzerinden zaman geçtikçe, not girişinin kapanması için geri sayım başladı.

“Bir gün kaldı, aman Tanrım, bir gün kaldı!” diye mırıldandı. Mert, çözüm odaklı bir insandı. Bu yüzden ne yapıp edip hemen her şeyin çözümü olduğunu düşünüyordu. Ancak bir başka gerçek vardı: Final sınavı ve sonuçları... Ama o, sınıfın en çalışkan öğrencisi olmaktan çok, sorunları erteleme konusunda uzmanlaşmıştı.

O kadar çok zaman kaybetmişti ki, her şeyi tek bir günde halletmek zorundaydı. Ama o an geldiğinde, o çözüm odaklı yaklaşımı da yetersiz kalacak gibi görünüyordu.

Mert ve Cevdet: Çözüm Arayışının Duygusal Yansıması

Mert, telefonunu çaldı ve arayan kişi Cevdet'ti. Cevdet, okulun en düzenli öğrencisiydi. Cevdet, notlarını asla unutmazdı; gün gün, hafta hafta, her sınavdan önce hazırlığını yapar, her dersten sonra e-Okul’daki notları kontrol ederdi. Cevdet, Mert’in tam tersi, her şeyi önceden çözme arzusundaydı. Ama bir şekilde, o gece, Cevdet’in telefonu Mert’in hayatında bir dönüm noktası oldu.

“Abi, notları girmeyi unuttun galiba,” dedi Cevdet, Mert’in telaşını hissederek. “Yarın son gün, dikkat et. Benim zaten her şeyim hazır. Ama sen hâlâ acele ediyorsun, her şey yetişir mi, emin misin?”

Mert’in kafasında bir anda yıldızlar patladı. Cevdet’in sözleri, onun planlı yaşam tarzını ortaya koyuyor, ona her şeyin düzen içinde, ama ne yazık ki çok erken başladığını söylüyordu. Cevdet, sorunun çözülmesine odaklanıyordu. Her zaman olduğu gibi, analiz etti, değerlendirdi ve strateji geliştirdi. Fakat Mert’in aklında başka bir soru vardı.

Melis: Empati ile Sorunun Derinliklerine İnen Bir Yaklaşım

O sırada bir mesaj daha geldi, ancak bu kez Melis’ten gelmişti. Melis, sınıftaki en empatik kişiydi. Herkesin ruh halini anlayabilir, her durumda yardımcı olmak için çaba harcardı. Melis, Mert’in ailesini, yaşadığı stresi ve duygusal durumunu da bildiğinden, ona daha duygusal bir açıdan yaklaşmak istedi.

“Abi, ne zamandır çok yoğunsun, biliyorum ama lütfen son gün gelmeden bu işini hallet. Kendini çok zorlayıp son dakika stresi yaşamayalım. Sana güveniyorum. Hadi, biraz dinlen, sakinleş, sonra devam et,” diyordu Melis’in mesajı.

Melis’in yaklaşımı, Mert’in içindeki duygusal kaygıları yatıştırdı. Mert, çözüm bulmak kadar bu yoğun baskı altında insan olmayı da unutmuştu. Bir an, duygusal bir rahatlama yaşadı. Melis, her zaman olduğu gibi, başkalarının içsel dünyasına nüfuz edebilen bir bakış açısı sunmuştu.

Son Gün Yaklaşıyor: Hızlı Bir Karar Anı

Son gün yaklaşıyordu. Mert, bir taraftan e-Okul’a son dakika not girişi için hazırlanırken, diğer taraftan Cevdet’in “çözüm odaklı” yaklaşımını, Melis’in “empati” dolu desteğini iç içe alarak bir karar vermek zorundaydı.

Cevdet’in çözüm önerileri, hep ilk başta tatmin edici olsa da, Mert’in duygusal açıdan rahatlamaya ihtiyacı olduğunu fark etti. Melis’in mesajı, aslında doğru zamanda verdiği bir arayıştı. Cevdet’in aksine, Melis ona sadece duygusal bir rahatlık değil, aynı zamanda hayatının ne kadar hızlı geçtiğini de hatırlatmıştı.

Zaman kısıtlıydı, ama Mert’in aklındaki son karar kesinleşmişti: Öncelikle dinlenecek, sonra işi yapacaktı. Sonuç ne olursa olsun, sürekli ertelemenin ve başkalarının stratejik çözüm önerilerini uygulamanın, o kadar da sağlıklı bir yol olmadığını kabul etmişti.

Sonuç ve Forumda Yorumlarınızı Bekliyorum

Arkadaşlar, işte bu hikaye e-Okul’un kapanış tarihine yaklaşırken hepimizin yaşadığı bir gerçeği anlatıyor: bazen duygusal olarak rahatlayarak, bazen de stratejik bir çözüm bularak bu zorlu anlardan geçiyoruz. Hepimiz farklı yaklaşımlara sahip olsak da, bu anlar sonunda bize hayatımızla ilgili önemli dersler veriyor.

E-Okul not girişi gerçekten ne zaman kapanıyor? 2025’te son tarih yaklaşıyor ve bu yazı sadece bir anı yansıtmak değil; aynı zamanda hepimizin yaşadığı duygusal ve çözüm odaklı süreçlerin birleşimidir.

Peki siz bu tür son dakika streslerine nasıl yaklaşırdınız? Cevdet’in çözüm odaklı yaklaşımını mı, yoksa Melis’in empatik bakış açısını mı benimsersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum, belki de hep birlikte bir çözüm yolu buluruz.