“Çünkü fakirlerdeki Francesco'dan farklı”

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Net süreksizlik. Katolik dünyasının eski genel sekreteri ve derin uzman olan Raffaele Bonanni için şüphe yok: Yeni Papa, Francesco ile ekonomik-sosyal düzeyde “açık bir süreksizlik” izliyor. “Balık veren bir hayır kurumu vaaz edenlerden biri değil,” diye açıklıyor Adnkronos ile bir röportaj “,” olta teslim etmek için bir araç yapanlardan biri “. Bütün bir vizyonu içeren bir metafor: ” -yardım dışı, ancak katılım, sorumluluk, yan kuruluş”. Ayrıca bu sinyaller aracılığıyla, Bonanni için yeni Pontiff: Leone tarafından seçilen adın kapsamını okuyoruz. “Kilisede işaretler önemli” diyor. “Her Papa, dini topluluğun ömrü için önemli bir deneyime yeniden bağlantı kurmak için ismi seçti”. Ve Leone ile, hafıza hemen büyük olanı, geleneğe göre Attila'ya karşı, Roma'yı ahlaki otoritenin tek gücüyle yıkımdan kurtaran Papa'ya koşar. Bonanni'nin sembolik bir anahtarla okuduğu Leone ve Attila arasındaki toplantının bir sahnesi bugüne bağlanıyor: “Bugün bile durdurulacak yeni barbarlar var” diyor. Sadece “Putin veya Trump” gibi iyi bilinen isimler değil, aynı zamanda herhangi bir kolektif sorumluluktan kopuk ahlak ve bireysel haklar fikri sayesinde siyasi olanı yutan ekonomik bir güç olan “yırtıcı finans”.

Bu sürüklenmeye karşı, Bonanni için yeni Papa ortaya çıkıyor ve kilisenin otoritesini ahlaki bir set olarak çağrıştırıyor. Ancak Leonian çağrısı büyük Leone'de durmuyor. Seçimde uyandırılan ikinci bir aslan var: Ansiklik Tarihsel Rerum Novarum'un yazarı Leo XIII. “Söylediğinizden daha önemli bir metin”, Bonanni'nin altını çiziyor, çünkü demokrasi ve katılım fikri sağlam. Tüketim, tasarruf, üretim, tipik bir Avrupa çalışma kültürünü körükleyen ve sosyal piyasa ekonomisi modeliyle sonuçlanan kooperatifler doğan Leo XIII'in sosyal vizyonu sayesinde oldu. Bonanni'nin Francesco ile süreklilik içinde görmediği bir vizyon.

“Tabii ki, Francesco da yoksullardan söz etti. Ama güçlü, manevi ve felsefi bir düşünce olmadan, zayıf bir hayır kurumu olmaya devam ediyor,” diyor solun bir kısmını kapsamını gerçekten anlamadan “Papa'yı sömürmek” ile suçluyor. Bonanni'ye göre, yeni Papa bunun yerine, Lay insanların kilisede rolünün arttırılmasında Vatikan Konseyi II'nin doğrudan varisi olan II. John Paul ile uyumludur. “II. John Paul onları yeniden başlatmıştı”. Ve II. John Paul, komünizm tehlikesiyle karşı karşıya kalacak şekilde seçilirken, bugün bir Papa güçlü bir hikaye – “Amerikan, ancak Peru gibi daha istikrarlı ve geleneksel bir Güney Amerika'da oluştu” – başka bir tehditle yüzleşmek için seçildi: siyasi güç ve yeni popülizmlerin somutlaştırdığı ve Trump'tan Putin'e ekonomik güç arasındaki kaynak. “Trump bir barbar,” diyor Bonanni ve Putin olarak konuşuyor. Bu nedenle, büyük Leo ile çok güçlü bir benzetme görüyorum “. (İle ilgili Andrea Persili)