‘Clyde’s’ten sonra, Lynn Nottage’ın Sahnede İki Gösterisi Var. ‘Vay canına!’

Bakec

Member
“Clyde’s” adlı oyununun Pazar günkü son Broadway performansından sonra sadece bir flüt şampanyasıydı, ancak Lynn Nottage buna sahip olmaktan gerçekten mutluydu – yalnızca şirketin geri kalanıyla, üst katta, sınırlı koşunun sonunu kutlamak için değil Hayes Tiyatrosu’nda değil, aynı zamanda son zamanlarda bir kadeh şarap için çok tıka basa dolu olan bir programda kısa, nadir bir hoşgörü anını gizlice gizlice.

Uzo Aduba’nın hizmetlilerden oluşan bir sandviç dükkânının sahibini ve mükemmel sandviç arayışında işçilere liderlik eden bir mutfak sanatçısı olarak Ron Cephas Jones’u canlandıran “Clyde’s”, iki kişilik Nottage için olağanüstü bir sezon başlattı. -zaman Pulitzer Ödülü sahibi. Bu ay “Clyde’s” kapanana kadar dört gün boyunca New York’ta sahnede üç yeni gösteri yaptı; diğerleri, hâlâ ön gösterimde olan, Michael Jackson hakkındaki Broadway müzikali “MJ” ve onun Lincoln Center Theatre’daki aynı adlı oyunundan uyarlanan “Intimate Apparel” operası.

Aylarca aralarında dolaştı, talkback’ler için “Clyde’s”e geri döndü ve yedekler devam ederken performansları yakaladı. Tüm bunlar, Columbia Üniversitesi’nde tam zamanlı ders verirken ve Ekim ayında, The New York Times’ın Op-Docs dizisi için kendi şirketi Market Road Films tarafından üretilen “Takeover” adlı kısa filmi yayınladı.

Nottage, Hayes Tiyatrosu’ndaki “Clyde’s”ın son performansının ardından oyuncular ve personelle kadeh kaldırır. Kredi. . . The New York Times için Jeenah Ay

Pazar akşamı şampanya kadehinden sonra Nottage, sezonu ve 2019’da Minneapolis’te galası yapıldığında “Floyd’s” adını verdiği “Clyde’s” hakkında konuşmak için tiyatrodaki bir salonda röportaj yapmak için alt kata indi, ve 2020’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından yeniden adlandırıldı. Bunlar, o konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Peki nasılsın?

çok fazla çalışıyorum. [gülüyor] Bu özel anı bir kasırganın gözünde sanat yapmak gibi tanımlıyordum.

Bir kasırganın gözünde çok fazla sanat yapmaya karar verdiniz.

Çok fazla sanat, evet. Sanat yapmaya davet edildiğim an bu, ama aynı zamanda tiyatro tarihinin en zor, dolu, karmaşık anı. Eklenen Covid unsuru olmadan üç gösteri yapmak stresli olurdu. Ancak bu tür özel malzemeyi ekleyin ve çok karmaşık.

Bunun tadına varacak vaktiniz var mı?

Ekim ayında hem “MJ” hem de “Clyde’s” için provalara başladım. Ekim’den Aralık’a kadar prova yapıyor, teknik bilgiler veriyor ve geceleri gösterileri izliyordum ve Columbia’da tam zamanlı ders veriyordum. Tek bir günüm bile tatil olmadı. Ardından Aralık ortasında “Intimate Apparel” için provalara başladık. ” Ama garip bir şekilde, Covid kapanmasında, 10 gün boyunca “MJ” gitmezken aniden biraz duraksadım. nefes alabiliyordum.

İçinde neşe var mı?

Bu rüya. Yarattığım üç sanat eseriyle de son derece gurur duyuyorum. Çok farklılar ve beynimin farklı bölümlerinde bir sanatçı olarak kim olduğumun farklı yönlerini temsil ediyorlar. Bu üç sanat eserini aynı anda yapmanın sevincinin bir kısmı, bir boşluktan çıkıp tamamen farklı bir başka alana girmeme ve sonra, bilirsiniz, o boşluktan çıkıp diğerine girmeme izin vermesidir. Ve böylece asla sıkılmıyorum.

Soldan bir perde görüşmesi, Edmund Donovan, Ron Cephas Jones, Uzo Aduba, Kara Young ve Reza Salazar. Kredi. . . The New York Times için Jeenah Ay

“Clyde’s” bir komedi.

Bu bir komedi. Aynı zamanda iyi hissettiren bir oyun. Ve özellikle şu anda, izleyicilerin iyileştirici ve yatıştırıcı bir şeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve bu onların kalplerini açmalarına ve kahkahalara izin vermelerine izin veriyor. Yapmayı umduğum şey de buydu.

Bu oyunla uzun bir yolculuktu, değil mi?

Bana çok uzun bir yolculuk gibi gelmiyor. Bu yolculuk sadece dünya koşulları nedeniyle kesintiye uğradı. çok şey yaşadık. Dünya artık bana anlaşılmaz gelen şekillerde değişti. Yani, bunu yaşadığımıza inanamıyorum. Torunlarımla birlikte yaşlı bir kadın olacağım, şöyle: “Evet, size Covid ve Donald Trump’tan bahsedeyim. ” [gülüyor] Biliyor musun, büyükannemin Buhran ve savaş hakkında konuşmasını düşündüğümde bu biraz benzer ve bana “Nasıl hayatta kaldın?” gibi geldi. Şimdi biliyorum.

Sonunda “Clyde’s”i yaptığınızda pandeminin dışında olacağımızı mı düşündünüz?

Sanırım hepimiz bunu düşündük. İnanılmaz bir iyimserlik anı yaşandı. Yine de, “Clyde’s”e başladığımızda, tüm Covid protokollerini ve Covid görevlisini yerleştirdik ve provalar boyunca maske taktık ve oyuncuların sahnede maskelerini çıkarmalarına izin verildi. Ve bu bir zafer gibi geldi, tamam, bu zor andan geçiyoruz. Seyirciler geri geliyordu ve bu tiyatro bölgesinden geçiyordunuz ve burası canlı ve canlı hissettiriyordu. Ve bilirsiniz, turist akınları vardı ve restoranlar tıklım tıklım doluydu. Rezervasyon alamadınız.

Başka bir iklimde “Clyde’s” gibi bir şeyin hit olacağını ve çalışmaya devam edeceğini düşünüyorum. Her zaman sınırlı bir koşumuz vardı ve o süreyi atlattık. Ama bence başka bir zaman devam edebilirdik. Seyircinin tiyatroya gelmekte isteksiz olduğu bir anda seyirciyle bağ kurduğumu hissettiğim bir şey yapmak kalbimi kırıyor. Ama bizim için, bence gerçek olumlu notlardan biri, aynı anda yayınlayabiliyor olmamız.

Nottage, “Clyde’s’ın yönetmeni Kate Whoriskey ile dolaşıyor. ” Kredi. . . The New York Times için Jeenah Ay

Bana bundan bahset.

Broadway için bir nevi beta testi haline geldik. Mesela, bu konsept işe yarayabilir mi? İnsanların oturma odalarına yansıtılan canlı tiyatro yapabilir misiniz ve insanlar gerçekten uyum sağlar ve bir deneyim yaşar mı? Ve keşfettiğimiz şey, evet. Ya tiyatroya gelmekten korkan ya da Kovid’e yakalanıp tiyatroya gelemeyen pek çok insan, bedenlerinin tiyatroda olduğu ve değiş tokuş yaptıkları gerçeğinde bilet satın aldı ve yaşanmamış bir deneyim yaşadı. oyuncularla enerji vardı, ama yine de bir tür kendiliğindenliğe sahipti, çünkü ne olacağını bilmiyorlardı. Tiyatro için ilginç bir kazanç olacağını düşünüyorum.

Bu sezondaki deneyiminiz normal bir sezondan ne kadar farklı?

Normal şartlar altında, gösterilerden sonra insanlarla bir şeyler içmek için dışarı çıkarsınız. Gerçek bir topluluk duygusu var. Diğer şovlardan insanları görüyorsunuz. Gerçekten çok fazla bir sezonun parçası hissediyorsunuz. Ama burada her gösteri Covid yüzünden bir ada. İnsanlar şovu yapar ve eve giderler.

İş ahlakınızı nereden edindiniz?

Bu korku. Her şeyin geçebileceği korkusu. Hayatımda babamın çalışmasına izin vermeyen bir kaza geçirdiği bir an oldu ve bir öğretmen olan annem bir anda tüm aileye bakmak zorunda kaldı. Ve onun ne kadar sıkı çalıştığını gördüm ve “Aman Tanrım, bu benim başıma gelebilir” diye düşündüm. Biliyorsun, her an koşulların değişebilir. Ve kendinizi zor durumda buluyorsunuz. Ve düşündüm ki, tamam, bunun olmasına izin vermeyeceğim.

O zaman kaç yaşındaydınız?

Belki 11 ya da 12 yaşındaydım.

Şimdiye kadar korku, zor durumda olmakla ilgili olamaz. Gerçekten olabilir mi?

Evet, demek istediğim, bu mantıklı değil. [gülüyor] Bu sadece bir gerçek.

Ama hep çalıştım. Bu yüzden çalışan insanlar hakkında yazdığımı düşünüyorum – yaptığım şey bu.

Nottage, Hayes Tiyatrosu’ndaki duvara bir mesaj bırakır. Kredi. . . The New York Times için Jeenah Ay

Artık ön izlemelerde sadece iki şovla tembellik edeceksiniz —

Sadece iki şovla, vay gibi! Ama öğretim gelecek hafta yeniden başlıyor. Ve uzaktan öğretmemizi istiyorlar ve benim de uzaktan sınıf olmayan bir sınıfım var. Bu gerçekten deneyimlere dalmakla ilgili. Ben, ben ne yapacağım?

Çözmem lazım ama çözecek vaktim yok. Ben, tamam, yarın sabah uyanacağım ve 7’den 8:30’a kadar, çözeceğim.