Clare Barron ‘Şşşt’ ve Oyun Yazarlığının Onun ‘Teşhircilik Kink’i Olduğu Üzerine

Bakec

Member
Salgının ilk aylarında oyun yazarı Clare Barron, kedilerinin, boş La Croix kutularının ve yıkanmamış çamaşırlarının fotoğraflarına eşlik ettiği “Yazmama” başlıklı bir makale yayınladı. “Dört yıldır oyun yazmadım” diye yazdı. “Bir daha oyun yazıp yazamayacağımı bilmiyorum. Kimin umrunda. ”

Cuma günü, Atlantic Theatre Company, Barron’un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği yeni oyunu “Şşşt”ın prömiyerini yapacak. yeni yeni — Barron, 35, 2016’da yazdı. Ancak, “Baby Screams Miracle”, “Dirty Crusty”, “I’ll Never Love Again” gibi Obie ödüllü “You Got” gibi tüm çalışmaları gibi. Older” ve Pulitzer adayı “Dance Nation” – yeni hissettiriyor: titreşen, içsel, neredeyse endişe verici bir şekilde canlı.

Kısmen dram, kısmen itiraf, kısmen büyü, “Şşşt”, gizemli bir hastalığı olan yazar Shareen (Barron) ve aynı zamanda ASMR videoları çeken ve meditasyon ritüellerine ev sahipliği yapan posta işçisi kız kardeşi Sally’nin (Constance Shulman) hikayesini anlatıyor. . (Oyun bu karaktere Cadı Cadı olarak atıfta bulunur. ) Barron’u büyüleyen temalara ve fikirlere geri döner: güç, zevk, arzu, acı ve bir vücudun yapabileceği tüm çok tuhaf şeyler. Barron, “Muhtemelen bu yüzden tiyatro sanatçısıyım,” dedi, “vücutla toplum içinde oynamaya devam etmek için. ”

Atlantic’in Chelsea’deki ofislerindeki bir konferans odasında, Barron – maskeli, tüylü, korumasız – yazmayı değil, bu kadar tutkulu kişisel işler yaratmayı tartıştı. “Sevdiğimden değil” dedi. “Midemi bulandırıyor. Ama sonra yine de yapmak istiyorum. ” Bunlar konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Neden “Yazılmıyor” kitabını yayınlamak istediniz?

Her zaman biraz sahtekarlık sendromu yaşadım ve günlük yazar olmamaktan utandım. Romantik bir yazar imajım, sabah 5’te kalkarlar gibiydi. m. , kahveyi koyuyorlar, üç saat çalışıyorlar ve kahvaltı için mola veriyorlar – bu tür şeyler. Hiçbir zaman her gün yazmak istemedim. Dışarı çıkıp bir şeyler yapmak, insanları görmek ve deneyimler yaşamak istiyorum. Her zaman şöyle hissettim: “Ah, ben sahte bir yazar mıyım? Ben gerçek bir yazar değil miyim?” Oyunların içimde kuluçkaya yatmasını beklemek zorundayım. Bazen bu, iki yılda dördünün çıkması anlamına gelir. Bazen bu yedi yıl sonra birinin çıkması anlamına gelir.

20’li yaşlarımın sonlarında bir oyun yazarı olarak başarıya ulaşmaya başladım ve zihinsel sağlığım tamamen düşüyordu. 2016 seçimlerinden hemen önce bipolar teşhisi kondu. Ve bazen zihinsel sağlığımdan dolayı yazamıyorum. Herkesin gerçekten yüksek bir seviyede çalışmanızı beklemesi gerçekten garip. Ve siz, “Şu anda kendimi besleyemiyorum. Şu an kendimi duş alamam. ” Her zaman işlevsel olamayacağım ve her zaman verimli olamayacağım ve her zaman üretken olamayacağım ve sadece bununla barışmak için.

Barron, Atlantic’teki Linda Gross Tiyatrosu’nda. Aynı zamanda yeni oyununun yönetmenliğini ve başrolünü üstleniyor. Kredi. . . The New York Times için Tonje Thilesen

Tiyatroda çalışmasaydın daha erken teşhis konulur muydu sanıyorsun?

Tiyatro sanatçısı olmak, teşhisimi yüzde 100 geciktirdi çünkü çok tuhaf bir yaşam tarzı. Gerçekten duygusal olmanıza izin verilir. Sebepsiz yere ağladığınızda, tiyatro insanları harikadır! Ve program gerçekten kapalı ve açık. Yani aslında manik bir patlama ile gerçekten iyi çalışıyor.

Tedavinizin sürecinize ne yapacağı konusunda endişelendiniz mi? Anladığım kadarıyla oyun yazmamış olsanız da, çoğunlukla televizyon için pilotluk olmak üzere yazmaya devam ediyorsunuz.

Yaratıcı yeteneğinizi ve hatta yaratıcı arzunuzu sınırlamak, psikiyatrik ilaç tedavisi görmek isteyen herkes için gerçekten yaygın bir korkudur. O korkuyu yaşadım. Ve yıllar geçtikçe ben yeni oyunlar yazmadım, o yükseldi. İş olarak yazarlık yapıyordum. Ama yapamadığım şey ilhamdı, kişisel keşifti. Biraz korktum, “Ah, kaybettim mi?” Ama bir televizyon yazarlarının odasında olmak ve yine de bölümler üretmek gerçekten çok yardımcı oldu.

Pandemi sırasında kendinize nasıl baktınız?

Herkesin farklı bir sınavı vardı. Bekardım ve yalnız yaşıyordum. Bu yüzden mücadele ettiğim şey, yüz yüze sosyal destek olmaması ve gerçekten izole olmaktı. İnanılmaz derecede yalnızdı. Bir ton banyo yaptım. bir ton içtim. Zanaat projeleri yapmaya başladım. Taş boyamaktan keçeye kadar her şey. Bu küçük doldurulmuş hayvan yaratıklarını hissettim.

2016’da “Şşşt” yazdınız. 2019’da bunu bir #MeToo oyunu olarak tanımladığınızı hatırlıyorum.

Bu oyun hakkında nasıl konuşacağımı hiç bilmiyordum. Bu yüzden farklı etiket satırları denerdim. Biraz kolaj oyunu; bu biraz büyü. Cinsel saldırı hakkında bir oyun ama çok, çok gömülü ve garip. Tecavüz kültürüyle ilgili bir oyun ama biraz daha gelişigüzel.

Yönetmek istediğinizi ne zaman anladınız? Ve Shareen oynamak istediğini?

Teknolojiye [provalara] girmeden hemen önce benimle konuşuyorsun. Bu yüzden, “Ben ne yapıyorum? Bu çok büyük bir hataydı. “Bir süredir yönetmenlikle ilgileniyorum ve biraz da denedim. Oyunculuk olayı ayrı geldi. Oyunu cinsel saldırıya uğradığım için yazdım ama söyleyemedim. Bu oyunu yazmak benim için terapi oldu. Ve o karakter, Shareen, benim için, başına gelen her şey. Otobiyografik değil ama tenimde ve kemiklerimde. Bu okumayı menajerimin ofisinde az önce okuduğum yerde yaptık ve bana doğru ve kolay geldi. Şimdi zor ve korkutucu geliyor. Ama o an, doğru seçim gibi geldi.

“Şşşt” bana ilk oyunlarınızdan biri olan “Dirty Crusty”yi ve hem zevk hem de tiksinti yeri olarak bedene olan hayranlığını hatırlattı.

Bunu pek atlatamıyorum. Tiyatro bedendir; diğer bedenlerin önündeki bedendir. Vücudun sahnede savunmasız olmasını, sahnede bulunmasını, sahnede görülmesini, sahnede hayvan olmasını seviyorum – bunlar beni tahrik eden şeyler. Hristiyan bir toplulukta büyüdüğüm ve evlenene kadar bekaretimi kurtarmak istediğimi hissettiğim için, bu düğümü çözmem ve seks yaparsam cehenneme gidecekmişim gibi hissetmemem sonsuza dek sürdü. Tiyatro çalışmamda, o düğümü çözmeye çalıştığım ve sahnede asla yapacağımı düşünmediğim şeyleri yaptığım, zorlayıcı bir şey var. Ve sonunda seks yaptığımda, seksin sihir değil de etten ibaret olduğunu fark ettiğimde yaşadığım şoku hatırlıyorum.

Çoğu oyununuzda olduğu gibi, “Şşşt”ın da bazı samimi sahneleri var. Pandemi bu evrelemeyi etkiledi mi?

Tükürmek, yemek yemek ve yemek paylaşmak da var. Bunların hepsi şimdi gerçekten farklı hissettiriyor. Prova sürecimizde maskeli seks sahneleri çekiyorduk. Bazı yönlerden, güzel. Ek bir özen ve hassasiyet katmanı var. Seyircinin önünde yapmak biraz çılgınca gelebilir.

Bu oyunda sihir var – büyü, ayin. Sihir inandığınız bir şey mi?

Sanırım sihire inanıyorum. Anlayabileceğimden daha fazla şeylere inanırım. İlahi tesadüf, ilahi. Evet, sihire inanırım. Ben de bununla oynuyorum çünkü tiyatro bir ritüel gibi geliyor. Bu biraz, ne çağrıştırabiliriz?

Kişisel bir yerden yazma eğilimindesiniz. Otobiyografi nerede biter ve sanat yerini alır?

Yazdığım her oyun, hayatımda süper acı veren bir olayla başlıyor. Belki de bu benim teşhircilik huyumdur: Bu tür şeyler hakkında son derece kel bir şekilde yazmaya başlıyorum. Bir oyun iyi gittiğinde, bunu adeta bir maya başlatıcısı olarak düşünürüm. Malzemelerle çalıştığınızda, sadece değişir. Ama bu konuda biraz utangaç biriyim. “Bir Daha Asla Sevmeyeceğim” tam anlamıyla benim günlüğüm. Gizli bile değil, bu yüzden insanlar “Ah, bence bu otobiyografik. “Çünkü bu benim için kötü bir kelime değil. Bir tür netliğe sahip olmayı umarak kendimi tekrar tekrar ifşa ediyormuşum gibi hissediyorum.

Malzemenin biteceği korkusu var mı?

Bundan korktuğumu sanmıyorum. Sadece beklemem gerekebileceğini düşünüyorum. Hayat çok acı verici ve sizi o kadar çok eğri savuruyor ki, her zaman yazacak başka bir şey var. Yazacak bir şeyim yoksa kutsanmış bir şey olacak.