Amy Schneider Herhangi Bir Kadın Yarışmacının En Ardışık ‘Tehlike!’ Oyunlarını Kazandı

Bakec

Member
Amy Schneider Ohio, Dayton’da sekizinci sınıf öğrencisiyken, diğer öğrenciler ona “Jeopardy!”de görünmesi için oy verdi.

Onu hafife aldılar.

Çarşamba günü, Kaliforniya, Oakland’dan bir mühendislik yöneticisi olan Bayan Schneider, 2014’te 20 galibiyet rekoru kıran Julia Collins’i geride bırakarak gösteri tarihinde art arda 21 galibiyet elde eden ilk kadın oldu.

Bayan Schneider, Twitter’da “Julia’nın galibiyet serisini yakalamayı asla hayal etmemiştim” diye yazdı. “Nasıl hissettiğimi söylemek zor: gururlu, sersemlemiş, mutlu, hissiz, tüm bu şeyler. ”

Perşembe günü yapılan bir röportajda, Bayan Schneider, cevaplara konsantre olmadığı zamanlarda, Bayan Collins’in rekorunu geçip geçemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

“O noktada çeşitli skor tablolarında gözüm yokmuş gibi davranabilirdim ama kesinlikle farkındaydım,” dedi. “Neyin tehlikede olduğunu biliyordum. ”

Bölümler Eylül ve Ekim’de çekildi, ancak Bayan Schneider, 17 Kasım’a kadar televizyonda ilk kez sahneye çıkmadı. Her bölümden sonra, Twitter’da galibiyetlerinin renkli hesaplarını yazmak veya onunla ilgili güncellemeler yayınlamak için gitti. kedi, Meep.

Bu hafta, 20. galibiyetini aldığında, yarışmacı arkadaşlarından biri olan Josette Curtis onu kazanmaya başladığında, Bayan Collins’in rekorunu bağlama şansını nasıl neredeyse kaçırdığını anlattı.

Bayan Schneider, “Kayıtlı bir diyetisyen olan Josette, Vitamin kategorisinde biraz koştu ve aniden bir kaçak şansım şüpheye düştü” dedi. “Ve eğer Josette son Daily Double’ı bulduysa, potansiyel olarak liderliği ele geçirebilir!”

Sonunda, Bayan Schneider bu oyunu ve bir sonraki bölümü kolayca kazandı.

21. zaferi, Memur Charles Lightoller’ın 15 Nisan 1912’de bindiği gemiyi doğru bir şekilde tespit ettiğinde geldi.

Cevabı, “Karpatya nedir?” – Titanik’in hayatta kalan yaklaşık 700 mürettebat üyesini ve yolcusunu kurtaran gemi, toplam ödül parasını 806.000 $’a çıkardı ve bu, herhangi bir “Tehlike!” Tarafından kazanılan en yüksek beşinci miktar oldu. yarışmacı ve şovun tarihinde bir kadın yarışmacı tarafından kazanılan en yüksek miktar.

Schneider, “Jeopardy!” listesinde genel olarak 4. sırada yer alıyor. art arda kazanan yarışmacılar. Bu listede 1 numara Ken Jennings, artık bir “Tehlike!” 2014’te art arda 74 oyun kazanan ortak ev sahibi.

Bayan Schneider, 2008 ve 2009 yıllarında yüksek lisans öğrencisiyken programa katılan ve bir zamanlar en çok kazanan kadın yarışmacı rekorunu elinde tutan Larissa Kelly gibi önceki kazananlar tarafından tebrik edildi.

“Eh, bir Jeopardy tutmak eğlenceliydi! birkaç yıl rekor kırdı,” dedi Bayan Kelly Twitter’da. “Ama @Jeopardmy’nin gösteride ve gösteri dışında mükemmellik için yeni standartlar belirlemesini izlemek daha da eğlenceliydi. ”

Transseksüel bir kadın olan Schneider, kız arkadaşı Genevieve ile Oakland’da yaşıyor.

Çocukken “Jeopardy!” İzledi. Ailesiyle birlikte, dedi ve bir gün yarışmacı olmayı hayal etti. Açgözlü bir şekilde okudu ve önemsiz şeyleri özümsedi. İlkokulda coğrafya arı yarışmalarına katıldı ve 1992’de Ohio’da ilk 10’a girdi.

“Bunun için National Geographic atlası aldım,” dedi Bayan Schneider.

Ne zaman “Jeopardy!” ortaya çıktığında, cinsiyet kimliğini nasıl tartışacağından emin olmadığını söyledi.

Sonunda, bir bölüm sırasında trans gurur bayrağını taşıyan bir iğne takarak bunu basitçe kabul etmeye karar verdi.

Bayan Schneider, kararın kısmen, Aralık 2020’de benzer bir rozet takan ve birçok kişinin “Jeopardy!” Yarışmasını kazanan ilk açık trans kadın olduğuna inandığı Kate Freeman’dan ilham aldığını söyledi.

Bayan Schneider, “Oraya çıkmak ve orada yaptığım şeyin odak noktası haline getirmemekle birlikte gururumu göstermek istediğim bir şeydi” dedi. “Çünkü ben sadece önemsiz soruları yanıtlamak ve para kazanmak için oradaydım. ”

Bayan Schneider’in rekoru, 36 yıldan uzun süredir sunuculuk yapan Alex Trebek’in yerini kalıcı olarak kimin alacağına dair dramla sarsıldıktan sonra, uzun süredir devam eden bilgi yarışmasına olumlu bir şekilde dikkat çekti.

Sn. Trebek, Kasım 2020’de pankreas kanserinden öldü. 80 yaşındaydı.

Yaz boyunca, gösterinin yapımcılığını yapan Sony Pictures Entertainment, dizinin baş yapımcılarından Mike Richards’ın daimi sunucu olacağını duyurdu. Karar “Tehlike!” Bir dizi ünlü konuk sunucuya yatırım yapan hayranlar, Bay Trebek’in yerini almak için seçmelere katıldı.

Gösteri daha sonra The Ringer’ın, Bay Richards’ın 2014 yılında bir podcast’te kadınlar hakkında yaptığı rahatsız edici yorumları ortaya çıkaran bir raporunun yansımalarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Bay Richards, rapor yayınlandıktan kısa bir süre sonra sunuculuk ve baş yapımcılık görevinden istifa etti.

Sony daha sonra, bir sitcom oyuncusu olan Bay Jennings ve Mayim Bialik’i sunucu olarak tutacağını duyurdu.

Bayan Schneider’ın şovda ne kadar ilerlediğini söylemesine izin verilmiyor. Los Angeles’tan bir senaryo koordinatörü olan Nate Levy ve Monroe, Mich.’den bir muhasebeci olan Sarah Wrase ile yarıştığı bir sonraki bölümün Perşembe günü yayınlanması planlandı.

Bayan Schneider, başarısını tekrarlamak isteyenlere tavsiyesinin “sadece merak edin. ”

Ekledi: “Bir çok şeyi bilmenin yolu, çok şey bilmek istemektir. ”

Kitty Bennett araştırmaya katkıda bulundu.