Unicredit ve Banco Bpm'de neler oluyor: en son haberler

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Banco Bpm'nin yönetim kurulu, Unicredit'in Milano kurumuna yönelik başlattığı operasyonlara ilişkin ilk bilgileri değerlendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Zaten yönetim kurulunun bugün için randevusu vardı ancak bu konu gündemde değildi.

“Banco Bpm'nin tüm hisselerine ilişkin gönüllü halka arz teklifi daha önce hiçbir şekilde mutabakata varılmamıştı”Banco Bpm bir notta altını çiziyor. Piazza Meda enstitüsü Yönetim Kurulu, “Banco Bpm'nin tüm hisselerine ilişkin gönüllü bir halka arz teklifinin tanıtımına ilişkin Unicredit tarafından dün yayınlanan iletişimi not ettiğini” duyurdu.

'Bpm yönetim kurulu üyesi Mauro Paoloni'ye göre Unicredit'in başlattığı operasyon düşmanca.

Neler oluyor

UniCredit, Banco Bpm için tamamı hisselerden oluşan yaklaşık 10,1 milyar Euro tutarında gönüllü bir takas teklifi sundu. Dün bir notla iletişim. Teklif, cazip bir pazarda tüm paydaşlar ve 'İtalya için önemli uzun vadeli değer üretme kapasitesine sahip, daha da güçlü bir ikinci banka yaratarak, UniCredit'in Grubun ana pazarlarından biri olan İtalya'daki rekabetçi konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor. UniCredit'in açıklamasına göre, faaliyetlerin hem coğrafi alanlar hem de müşteri segmentleri açısından tamamlayıcı niteliği ve UniCredit'in kanıtlanmış uygulama yeteneği, Yönetim Kurulu'nun işlemin yönetilebilir bir uygulama riski teşkil ettiğine inandığı anlamına geliyor.

S&P: “Başarılı bir UniCredit operasyonu bankanın notunu yükseltir”

“UniCredit'in devralma teklifi başarılı olsaydı, Banco Bpm muhtemelen genişleyen UniCredit grubunun ayrılmaz bir parçası haline gelecekti ve Bpm'deki derecelendirmelerimiz muhtemelen grubun ana şirketten aldığı destekten faydalanacaktı.” S&P Global Ratings'in yazdığı şey bu. “Tüm Bpm derecelendirmeleri -okuduğumuza göre- muhtemelen UniCredit'inkilerle uyumlu olacaktır; bu da pratik açıdan şu anda aşağıda sıralanan hibrit enstrümanlarının derecelendirmelerinde artış anlamına geliyor”.

Ayrıca, “Stratejik olarak bu operasyon UniCredit için anlamlı çünkü İtalya'daki ve özellikle de bankanın yeterince temsil edilmediği Kuzey İtalya'nın daha zengin kesimindeki pazar konumunu güçlendirecek” dedi.

“Birleşik grup – rapora göre – İtalya'da kredilerin %15'ini ve mevduatların %14'ünü elinde tutacak, pazar lideri Intesa Sanpaolo ile aradaki farkı azaltacak ve 11 milyon müşteriye hizmet verecek. Ayrıca, Bpm tamamlayıcılık sunuyor ve, Operasyonun ekonomik mantığını destekleyen bir piyasa operasyonu olduğu göz önüne alındığında, açıkça maliyet sinerjileri ortaya çıkıyor”.

“Banco Bpm'nin satın alınması için UniCredit tarafından önerilen döviz kurunun geçen haftanın sonundaki kapanış fiyatından yalnızca çok az daha yüksek bir hisse fiyatı anlamına geldiği göz önüne alındığında, bunu daha da artırmak için operasyon şartlarında bir değişiklik yapılmasını göz ardı edemeyiz.” Analizde S&P Global Ratings, kurumun çekici olduğunu veya diğer tarafların Bpm'ye ilgi gösterdiğini” yazıyor ve ajansın bu nedenle operasyondaki “gelişmeleri izleyeceğini” belirtiyor.

Şu anda rapor, “%9,18 hisseye sahip olan ve sigorta ve varlık yönetimi alanında stratejik ortaklıklara sahip olan Fransız enstitüsü Credit Agricole dahil olmak üzere Bpm veya hissedarları tarafından herhangi bir kamu açıklaması yapılmadığını” hatırlatıyor.

Ayrıca okuyun