Unicredit-Banco Bpm, Tosi (Fi) Ops'u tanıtıyor: “Tüm İtalya'da mükemmel operasyon”

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Unicredit'in Banco Bpm'de başlattığı halka açık takas teklifi, “iyi”, daha doğrusu “mükemmel”“İtalya İtalya'ya” operasyonu kesinlikle yabancı bir kuruluş tarafından “satın alınmaktan” “daha iyi”. Hükümette farklı düşünenler olsa bile, teklif verenin yabancı bir banka değil de bir İtalyan bankası olduğu göz önüne alındığında, Altın gücünün teklifi durdurmak için herhangi bir şekilde kullanılması “motive edilmesi bile zor” olacaktır. Verona'nın eski belediye başkanı Forza Italia milletvekili Flavio Tosi, 2007'den 2017'ye kadar Lig'de görev yaptığını Adnkronos'a anlatıyor.

“Bu arada – Tosi'nin gözlemine göre – İtalya-İtalya operasyonuyani sorun değil: dışarıdan satın almaktansa operasyonları içeride yürütmek daha iyidir. Bana göre kritik olan tek bir nokta var. Bir Veroneli ve bir Venedikli olarak konuşuyorum çünkü özellikle Verona'da ve Veneto'da iki kurum şubeler açısından çok örtüşüyor. Dolayısıyla bu, ya personelle aracılık yapmanın bir yolunun bulunması, şubelerin başkasına devredilmesi anlamına gelecektir, ya da toplamanın “personel açısından çok kritik hale gelmesi” anlamına gelecektir.

Ancak kendi içinde şöyle devam ediyor: “Bence operasyon iyi, çünkü kooperatif kredi bankaları var, bölgesel boyutta operasyonlar yürüten bölgesel bankalar var” ve sonra “ulusal ve küresel düzeyde” bankalara ihtiyaç var “Daha güçlü, daha yapılandırılmış ve krizlerle başa çıkabilen”. Bu yüzden, “tabiri caizse Intesa ve Unicredit gibi iki büyük bloğa doğru gidersek umurumda değil. Bana şu anda mantıklı bir şey gibi geliyor çünkü bir zamanlar bir Veronese bankası olan Banco bugün pek Veronese değil”.

Tek kredidevam ediyor Tosi, “Şehirle hâlâ güçlü bir bağ sürdürüyor. Fondazione Cariverona, Unicredit'in ilk İtalyan hissedarıdır. İyi bir operasyon olduğunu söyleyebilirim. Hükümette farklı duyguların olduğunu biliyorum ama aynı zamanda özgür dünyada sözün piyasaya bırakılması gerektiğine de inanıyorum. “İtalya'da bir yabancı satın alıyorsa o zaman kendimizi savunmamız doğru olur.” ama bu tamamen bir İtalyan operasyonudur”.

Şehirde çok rahat olan CEO Andrea Orcel, İtalyan hükümetinin Alman hükümetinden sonra onun hamlelerinden birine şaşkınlıkla tepki veren ikinci hükümet olduğu göz önüne alındığında siyasete karşı çok az dikkatli hareket etmesi değil mi? Tosi şöyle yanıtlıyor: “Orcel harika bir bankacılık adamı. Unicredit yanılmıyorsam 8-9 avroya ulaşmıştı ve şu anda çok hızlı bir şekilde 36 avroya ulaştı. Hissedarların olduğu kadar, aynı zamanda hisse sahibi olanların da olduğuna inanıyorum. O bankayla çalışan girişimciler Orcel'in çalışmalarından çok memnun” dedi.

Hükümetteki herkes iki grup arasındaki olası birleşmeye olumlu bakmıyor gibi görünüyor: “İtalyan bir toplama operasyonu olmak – diye yanıtlıyor Tosi – Bunu engellemek için herhangi bir neden göremiyorum. Birisinin aklında başka toplamalar olabilir (arasında) Banco Bpm ve MPS, ed.): Bu başka bir soru, ancak mükemmel bir İtalyan toplanmasını engellemek için hiçbir stratejik neden yok”. Peki, öne sürüldüğü gibi Altın Güç kullanılsaydı Forza Italia buna karşı çıkar mıydı? “Elbette bu konuyu sekreterim Antonio Tajani ile konuşmam gerekiyor” diye yanıtlıyor, ancak “bu benim bölgem olduğu için iyi bildiğim bir konu”. “Altın Gücün tüm İtalya'yı kapsayan bir operasyonda kullanılmasının motive edilmesi de zordur”sonucuna varıyor.