Ülkeme Ne Oldu?

Bakec

Member
NASHVILLE — Oradaydım, gecenin bir yarısı kendi yatağıma kıvrılmış, yan tarafımda uyumak için dönüyordum. vay! oda yana kaydı. Sonra havalandı, sanki sadist bir karnaval havlayanı bir düğmeyi çevirmiş ve hızı maksimuma çıkarmış gibi dönüyor ve dönüyordu.

Okuyucu, bir enstrümanın insan kulağının ne kadar hassas olduğunu, işlevini bozmanın kaç yolu olduğunu son zamanlarda öğrendiğimi söylemekten başka ayrıntıya girmeyeceğim. Örneğin, bir kulak kiri yumrusu, tamamen yanlış bir açı ve yerçekimi kombinasyonuyla kulak kanalından ayrılıp, kulak zarına yerleşerek ve insan vestibüler sistemini bir Tilt-A-Whirl’e dönüştürdüğünde olduğu gibi. Günlerce yatakta yattım, kafamı kıpırdatmamaya çalıştım ve kendi kendime İrlandalı şair William Butler Yeats’in bir şiiri olan “İkinci Geliş”ten dizeler okudum:

Genişleyen girdapta dönüş ve dönüş/Şahin, doğancıyı duyamaz.

Kulak burun boğaz doktorunun ofisinde, küçük elektrikli aletler kullanan bir doktor tarafından yarım saatlik hasta manipülasyonlarından sonra işkencemin kaynağı nihayet ortaya çıktı. Yeni sabitlenmiş odada hayretle baktım. İnsan vücudu ne kadar kırılgandır ki, bu kadar küçük bir şey tarafından kaosa sürüklenebilir!

Aynı şey siyaset kurumu için de söylenebilir. Sağcı politikacılar ve medya kuruluşları, Amerikan demokrasisini sadece bir yalanla alt üst ettiler. Kongreye kanuni emsallerine saygı duyduklarını garanti eden ancak mahkemede çoğunluğa sahip oldukları anda Roe ve Wade’i devirmek için oy kullanan Yargıtay adayları ortaya koyuyorlar. Yalnızca kendi seçimlerine yol açacak anket sonuçlarını kabul edeceklerini açıkça belirten siyasi adayları desteklerler.

İşler dağılıyor; merkez tutamaz;/Dünyanın üzerine salt anarşi salıverilir.

Felaketlerin olmadığı yerlerde felaketleri kınıyorlar, devlet okullarını savaş alanına, kütüphane kitaplarını ve banyoları silahlara dönüştürüyorlar. Ama sınıflarında katledilen çocukların gerçek felaketine verdikleri “cevap” öğretmenleri silahlandırmak, sınıfa daha fazla silah getirmek. Siyasi şiddet ve tehditler artıyor, seçmenlerin ve oy veren yetkililerin gözdağı da öyle.

Kana bulanmış gelgit çözülür ve her yerde/Masumiyet töreni boğulur.

Burada mavi Nashville’de, Tennessee Genel Kurulu, her iki senatörün de Cumhuriyetçi olduğu bir eyaletten Kongre’ye bir başka Cumhuriyetçi daha göndermeyi umarak şehri bu yıl üç farklı oylama bölgesine böldü ve tüm kongre heyeti, Memphis’in mevcut temsilcilerini saymaz. ve Nashville, Cumhuriyetçi.

Duvardaki el yazısını gören Mavi Köpek ılımlı Temsilci Jim Cooper, yeniden seçilmeyi tercih etti, ancak eyalet senatörü Heidi Campbell adım attı. Bayan Campbell, bağış toplama konusunda MAGA rakibini önemli ölçüde geride bırakan ilerici bir kişidir, ancak Nashville’de, kaybetmesini sağlamak için açıkça çizilen bir bölgede kazanması için mucize bir katılım gerekir.

Cumhuriyetçiler, Cumhuriyetçilerin lehine olmayan bölgelerde oyları bastırma konusunda yetenekli olsalar da, mahalleleri bölen ve çevredeki kırmızı ilçelere yayılan bu yeni yeniden düzenlenen ilçelerde oyları yönetmekte yetersiz olduklarını kanıtladılar. Geçen hafta, Nashville seçim yetkilileri – ve Davidson İlçe Seçim Komisyonu’nun Cumhuriyetçi eyalet hükümeti tarafından düzenlendiğini ve Cumhuriyetçi çoğunluk tarafından kontrol edildiğini unutmayın – yanlış oy pusulalarını en az 200 Nashville seçmene dağıttı. Hata, oy veren yetkililer tarafından değil, The Associated Press tarafından yakalandı.

Bu dürüst bir hata olabilir. Bununla birlikte, siyasi çoğunluğun iradesini açıkça yıkmak amacıyla bir bölgeyi tanınmaz hale getirdiğinizde, vesizinki, var olmayan seçmen sahtekarlığı hakkında durmadan çığlık atan parti, veinsanları yanlış ilçeye oy vermesi için gönderiyorsun, hesap sorulmayı da hak ediyorsun.

ACLU Tennessee Cuma günü, Kadın Seçmenler Birliği ve hatadan etkilenen iki seçmen adına dava açtı. Cuma gecesi, seçim yetkilileri hatayı gidermek için bir mahkeme kararına uymayı kabul ettiler, ancak çözümler karmaşık ve şüphesiz oyları yine de sayılmayacak.

Nashville’in bir bölge olarak oy kullanmaya devam etmesine izin vererek ve seçmenlerin iradesini onurlandırarak bu kaostan kaçınılabilirdi. Yeniden düzenlenen Yedinci Kongre Bölgesi’ndeki Demokrat aday Odessa Kelly, “Bu, sistemi sıradan işçi sınıfına karşı hileli tutmak için güç biriktirmek için her şeyi yapan ırkçı, bağnaz, paraya aç bir Cumhuriyet Meclisinin sonucudur” dedi.

Muhakkak ki bir vahiy yakındır;/Şüphesiz ki İkinci Geliş yakındır.

Amerikalılar, seçmenleri bastırma yasalarından ve aşırı gerrymandering’den en çok etkilenenlerin umutsuzlukla dolu oldukları ve denemenin bir anlamı göremedikleri bir seçmen grubuna aittir. Bu arada, Amerika’nın geri kalanında seçmenler özellikle kendi demokrasilerini kaybetme olasılığı konusunda endişeli değiller.

En iyiler tüm inançlardan yoksunken, en kötüsü/tutkulu yoğunlukla doludur.

İnsanlar genellikle benim iyimser olduğumu düşünürler çünkü insanların çoğunlukla iyi olduğuna inanıyorum çünkü umut için nedenler ararsanız her yerde olduğunu biliyorum.

Örneğin Kansas’ın iyi insanları kürtaj haklarını korumak için oy kullandı ve anketler, diğer kırmızı eyalet seçmenlerine seçme şansı verilseydi, onların yalnız kalmayacaklarını gösteriyor. Eskiden Kanye West olarak bilinen kaos ajanı, siyasi alanın sefil köşesinde çoğunlukla tartışmasız gitse bile, antisemitizmin geniş dünyadaki maliyetini keşfetti. Elon Musk olarak bilinen kaos ajanı, Twitter olarak bilinen cehennem sitesini öldürme yolunda olabilir. Hepsinden iyisi, yeni bir rapor, bu yemyeşil ve dolup taşan gezegenin tamamen yaşanmaz hale gelmesini önleme şansımızı henüz kaybetmediğimizi gösteriyor.

Buna rağmen iyimser değilim. Hayatımın çoğunu kalbim boğazımda atarak geçiriyorum ve şu anda çok korkuyorum. Amerikalıların yüzde 20’sinin siyasi şiddetin haklı olduğuna inandığı ülkeme ne oldu? Bütün bir siyasi partinin seçimleri kazanmak için yalan söylemeye ve hile yapmaya giderek daha fazla bel bağlaması mı? Vladimir Putin, tüm insanlar arasında bir Cumhuriyet kahramanı mı oldu?

Ve hangi kaba canavar, saati geldi sonunda,/Doğmak için Beytüllahim’e doğru eğiliyor?

Barack Obama geçen hafta Gürcistan’daki Demokratlar için “İnsanların neden endişeli olduğunu anlıyorum” dedi. “Neden endişelendiğini anlıyorum. Bazen sadece müzik dinlemenin, futbol izlemenin ya da ‘Yıldızlarla Dans Etmenin’ neden cazip geldiğini anlıyorum. Ama burada size ayar yapmanın bir seçenek olmadığını söylemek için buradayım. Umutsuzluk bir seçenek değil.”

Umutsuzluk bir seçenek değil, ancak baş dönmesi kaçınılmaz görünüyor.

Annem de hem zayıflatıcı vertigoya hem de sık sık baş dönmesi nöbetlerine eğilimliydi. Bir Pazar ayininde, komünyon için sıraya girdi ve rahibe adım attı ve eğilmeye başladı. O tökezlemeye bile fırsat bulamadan ellerimi omuzlarına koydum ve nazikçe onu doğrulttum. Rahip başının üzerinden baktı ve anlayışlı bir şekilde gözlerime baktı. Elder deva zor, der gibiydi, ama birbirimiz için yaptığımız şey bu. Biri düşmeye başlar. Bir başkası düşeni yakalar.

Keşke diğer alemlerde de öyle olsaydı. Keşke düşmeden önce birbirimizi yakalayacağımıza güvenebilseydik. Keşke Amerikan seçmenleri demokrasi için ayağa kalksa ve kırılgan beden politikamızın dengesini yeniden kurmak için oy kullansa. Gerçek cevaplanan dua bu olurdu.

Katkıda bulunan bir Opinion yazarı olan Margaret Renkl, “Graceland, at Last: Notes on Hope and Heartache From the American South” ve “Late Migrations: A Natural History of Love and Loss” kitaplarının yazarıdır.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .