Son Bir Sezon İçin, Alia Shawkat ‘Arama Partisi’nin Hayatıdır

Bakec

Member
Alia Shawkat’ın “Arama Partisi”nin sürekli tehlikede olan kahramanı Dory Sief’i oynadığı dönemde, oyuncu defalarca teste tabi tutuldu. Bu kara komedi dizisinin ilk dört sezonunda Dory, yanlış bir şekilde kayıp olduğuna inandığı bir kadının peşine düştü; şantaj yapıldı; cinayet işledi; yargılandı; sadece kaçmak ve onu kaçıran kişiye geri dönmek için kaçırıldı.

Şimdi, “Search Party” beşinci sezonuna başlarken, Shawkat yeni bir mücadeleye girişiyor: veda ediyor.

Son bölümleri Cuma günü HBO Max’te yayınlanacak olan “Search Party”, genç narsisizmin hicivini bilen düşük-fi’den beklenmedik şekilde karmaşık ve barok bir diziye dönüştü, ilham perisini çok karanlık koridorlarda takip etmekte özgür.

Yol boyunca, Shawkat da büyüdü: “Arrested Development” ve “Transparent” gibi yenilikçi komedilerdeki destekleyici bir oyuncudan kendi dizisinin merkezi olabilecek bir oyuncuya dönüştü. Geçenlerde söylediği gibi: “Harika olan başka şovlarda bulundum ama her yıl aynı şeyi yapıyorsun. Her seferinde bu kadar büyük bir adım attığınız bir şov yapmak çok nadir. ”

Öngörülemeyen “Arama Partisi” konusundaki deneyimine dönüp baktığında Shawkat, iş başında daha büyük bir vizyon görüyor. Ayrıca, Dory’nin “ne kadar çaresiz ve ne kadar ileri gideceğiniz – kendinizin tüm farklı versiyonlarından hangisinin yapıştığını bulmaya çalışacağınız” hakkında bir anlatı olarak tanımladığı çilelerinde kendisi için bazı dersler olduğunu da biliyor. ”

Shawkat ile Meredith Hagner, Ocak ayında HBO Max’te çıkacak olan “Search Party”nin son sezonundan bir sahnede. Şov, 2016’da TBS’de yayınlanmasından bu yana kült bir favori oldu. Kredi. . . Jon Paketi/HBO Maks.

Ve “Arama Partisi”nin izin verdiği ölçüde, 32 yaşındaki Shawkat, diziye veda etme konusunda duygusal, aşırı karakter kadrosu ve onun dediği gibi işlevsiz bir “bin yıllık dinamiği” tasvir ediyor: duygu Nefret ettiğin ama yine de her hafta gördüğün kolej arkadaşlarına sadıkken, “eski dostluklara ve kendi eski versiyonlarına kilitlenmişsin. Onlara gerçekte kim olduğumu gösterirsem kimse beni beğenir mi?”

En azından Dory’nin bakış açısından konuşan Shawkat, birinin birbirine sıkı sıkıya bağlı arkadaş çetesinin ötesine geçmek istemesinin ve onlara bağlı hissetmenin de sorun olmadığını söyledi.

“Bu insanlar belki benim için iyi değiller ama benim arkadaşım olmalılar” dedi. “Ortak bir travma var. İnsanları birlikte öldürdüler. Uzun vadede bu işin içindeler. ”

Omicron dalgalanmasından önceki ay New York’u ziyaret eden Shawkat, kıvırcık buklelerini saklamak için geniş bir yün şapka ve “Arama Partisi”nin dağınık kökenleri hakkında sevgi dolu bir hikaye kaynağıyla öğle yemeği için bir NoHo kafeye geldi. ”

Pilot bölümünün yaklaşık yedi yıl önce çekildiğini hatırlatarak, “Bunu bir bağımsız film gibi çektik, metrolarda çekimler çaldık ve kendi kıyafetlerimizi giydik. Dedim ki, bu iyi ama asla yapılmayacak. ”

Michael Showalter (“The Eyes of Tammy Faye”) ile birlikte “Search Party”yi yaratan yazar-yönetmen Charles Rogers ve Sarah-Violet Bliss (“Fort Tilden”), Shawkat’ın Dory’yi oyuncu kadrosunda yer alırken öne çıktığını söyledi. “Arrested Development”daki sezonları ve “Broad City”deki Ilana Glazer’ın ikizi olarak tek bölümlük bir bölümü de dahil olmak üzere TV özgeçmişiyle güvenilirlik ve prestij getirdi. ”

Bliss, “Alia beklentilerimizi aştı” dedi. “Sayfada komedi vardı, ama karakteri hayal ettiğimde, biraz daha az kendine hakimdi. Alia’nın getirdiği şey zeka ve olgunluktu – onu topraklanmış ve gerçek kıldı. ”

“Arrested Development”daki rolüne kısmen başını sallayan Shawkat, “Her zaman yayından kaldırılana kadar takdir edilmeyen şovlarda olduğumu hissediyorum” dedi. “O çip her zaman omzumdaydı. ” Kredi. . . Josefina Santos, New York Times için

Shakkat, yaratıcılarla ve yardımcı yıldızlarıyla (Dory’nin kendini takıntılı sadık üçlüsünü oynayan John Early, Meredith Hagner ve John Reynolds dahil) çok ciddi ve çok fazla senaryoya sahip olduğu bir ön toplantıya geldiğini söyledi. notlar.

Yapım ilerledikçe, Shawkat işbirlikçileriyle artan bir bağlantı duygusu hissetti. “Sesimize o kadar çok belli ettiler ki” dedi. “İlk sezonun nasıl sonuçlandığına biraz şaşırdık ve gerçekten mutlu olduk. Yeni bir ton bulduğumuzu hissettik. ”

İlk sezon 2016’da TBS’de yayınlandığında, “Search Party” biraz eleştirel övgü topladı, ancak kült boyutunda bir izleyiciden çok daha fazlası değildi; aynı zamanda Shawkat, gösterinin New York hipster’larının alışkanlıklarıyla da dalga geçen diğer “Girls” sonrası komedilerle dolup taştığını hissetti.

Shawkat, “Ben gibiydim ama kimse ‘Arama Partisi’ni bilmiyor” dedi. “Arrested Development”daki zamanına geri dönerek çalışmalarıyla ilgili mazlum zihniyetten kurtulmanın zor olduğunu söyledi: “Her zaman takdir edilmeyen şovlar yayından kaldırılana kadar oynuyormuşum gibi hissediyorum. . O çip her zaman omzumdaydı. ”

“Search Party”nin 2. ve 3. Sezonları, şov TBS’den HBO Max’e geçerken yaklaşık üç yıllık bir boşlukla ayrıldı. Yine de dizi, komedi ve kara korkuyu harmanlama çabalarında hiçbir zaman tereddüt etmedi – yaratıcılarının söylediğine göre bu, yıldızına olan inançlarından kaynaklandı.

Rogers, “Alia onu bu kadar çok katman ve frekansla dolduramasaydı, Dory’yi götürdüğümüz her yere götürmezdik” dedi.

Shawkat’ın, Dory’nin kendisini tutsak edenin (Cole Escola) onu hapse attığı bir arabanın bagajından kaçma fırsatına sahip olduğu, ancak Dory’nin bunun yerine ona geri dönmeyi seçtiği bir sahneyi çektiği 4. Sezondan bir günü hatırladı.

Reyting bulmakta zorlanan ancak daha sonra DVD ve yayın yoluyla dev bir izleyici kitlesi bulan “Arrested Development”tan bir sahnede Michael Cera ile Shawkat. Kredi. . . Sam Urdank/FOX

“Donuyordu” dedi Rogers. “Bir benzin istasyonundaydık ve bir çekimde dışarı çıktı – ağlayarak, titreyerek, ham, ilkel – ve geri döndü. Sanki: doğru. Bu çılgınca dinamik aktöre sahip olduğumuzu kabul ediyoruz. ”

Shawkat, o sezonun gidişatının, Rogers ve Bliss’in ona ilk başta anlattığında özellikle üzücü görünmediğini söyledi. “Tabii ki, bana ilk söylediklerinde güneşli L. A.’deki evdeyim,” dedi. “Beğendim, kulağa harika geliyor. ”

Ancak bu bölümleri tamamladıktan sonra Shawkat, “Vücudum kesinlikle garip bir travma yaşıyordu” dedi. “Sahte olduğunu biliyorum – ben bir Metod oyuncusu değilim – ama aynı zamanda o yıl zordu. ”

Ancak Shawkat, yine de karaktere tamamen bağlı kalma ve “Arama Partisine” bazı gerçekçilik temelleri sağlama zorunluluğu hissettiğini, yardımcı karakterlerin daha da absürt, daha az felaketli talihsizliklerinin aksine olduğunu söyledi: “Dory en temelli olmalı. — bazen komedinin uçabilmesi için bunu satmam gerektiğini hissediyorum. ”

Dory’nin keskin zekalı arkadaşı Elliott’u oynayan Early, Shawkat’ın “sizi diziye çeken duygusal tutarlılıktan büyük ölçüde sorumlu olduğunu söyledi. ”

“Temelde ortaya çıkıp çığlık atıyorum,” dedi Early. “Alia, gösterinin duygusal olarak attığı sıçramaları yapmak zorunda. Bunları yüzünde anlamlandırması gerekiyor. ”

(İki oyuncu da dizinin önümüzdeki beşinci sezonunun geçen yıllar kadar acımasız olmadığına yemin etti. “Bu bir asit gezisi gibi – oldukça vahşileşiyor,” dedi Shawkat. “Şimdiye kadarki en komik ve en özgür sezon. onu gördüm,” dedi Early performansından. )

Shawkat, “Arama Partisi” dışında başka önemli ve yüksek profilli roller bulmaya başlıyor. Lucille Ball (Nicole Kidman) ve Desi Arnaz (Javier Bardem) hakkındaki Amazon biyografisi “Being the Ricardos”ta “I Love Lucy”nin senaristi Madelyn Pugh’u oynuyor.

Filmin hızlı hazırlayıcısı, Shawkat’ı rol için doğal bir uyum haline getiriyor gibi görünüyor, ancak projeyi TV şovunun aksine yoğun olarak hatırladı. Shawkat, “Javier Bardem sette yürüyor ve ben de sakin ol, repliği yanlış söyleme,” dedi. “Bir kelimeyi yanlış anladığım için çok korktum. Yani eğlenceliydi ama çok farklı bir deneyimdi. ”

Ancak rol arkadaşlarına Şevket bir otorite havası yansıttı. Kidman onun hakkında şunları söyledi: “Kendine çok güveniyor ve komedi hakkında içsel bir bilgi birikimine sahip. Gidiyordum, harika – sana sıkıca sarılacağım çünkü ne yaptığını biliyorsun. ”

Shawkat’a tüm bunlardan sonra ne yapmayı planladığını sorun ve refleks olarak, “Bir daha çalışıp çalışmayacağımı bilmiyorum, açıkçası. ”

Shakkat, Nicole Kidman ve Javier Bardem’le birlikte oynadığı “Being the Ricardos”taki yüksek profilli rolü için heyecanlıydı ama aynı zamanda gergindi. Yardımcı yıldızları söyleyemedi. Kendine çok güveniyor, dedi Kidman. Kredi. . . Josefina Santos, New York Times için

Ama – oh evet – aynı zamanda Shawkat’a benzer bir şekilde “Orta Doğu”da büyüyen genç bir kadın merkezli “Çöl İnsanları” adını verdiği yarı otobiyografik bir TV dizisi başlatmayı planlıyor. Palm Springs’te bir striptiz kulübü işleten Doğu Amerikalı bir aile. ”

“Bu, bir kızın orada gezinmesi, cinselliğiyle uzlaşması hakkında,” diye açıkladı, “ama komik, ilişkilendirilebilir, ilginç bir şekilde. ”.

Çocukluğundan beri oyunculuk yapan Shawkat, yaratıcı süreç konusunda kararsız olduğunu söyledi. Bazen her zaman anlatılmasını istediği hikayeleri anlatma olasılığı onu canlandırıyor. “Ben ve arkadaşlarım bunun hakkında konuşmaya gerçekten başladık” dedi. “Sanırım, şimdi tam zamanı – şimdi yapıyoruz. ”

Diğer zamanlarda, benzer çabalara dahil olan çok sayıda insan göz korkutucu olabilir. “Aşırı içerik yüklemesi gibi, biliyor musun?” dedi. “Herkes, ‘Bir şov yapıyorum. ‘ ‘Evet? Ben bir gösteri yapıyor. ‘ Bazen diyorum ki, belki bodrumumda bir tiyatro oyunu yapmalıyım. ”

Bundan sonra ne olursa olsun, Shawkat’ın, dizideki zamanının simgesi olduğunu hisseden “Arama Partisi”nde vardığı sonuca ilişkin değerli anıları var.

Topluluk kadrosunun ana çekimlerin son günü, yaklaşan bir yağmur fırtınası şehri tehdit ederken geçen yaz New York’ta gerçekleşti.

O gün Şevket şöyle dedi: “Hepimiz ağladık, birlikte yürüdük. O an hepimizi çok etkiledi. Sonra günün geri kalanında sadece çalıştık. Pekala, 12 saatlik bir günümüz var gibiyiz. Ve sonra fırtına geldi. ”

Shawkat ve meslektaşlarının kapabildikleri kalan sürede, yeterli bir jest gibi görünen karavanında şampanya içtiler. “Her zaman işlerin bu şiirsel şekilde bitmesini beklersiniz ve asla bitmezler” dedi. “Ama yapmamaları daha iyi. ”