Roe v. Wade’in Sonunun Beni Korkutmasına Dört Sebep

Bakec

Member
Bir şeye hazırlıklı olmak ve ona hazır olmak aynı şey değildir. Roe v. Wade davasının geri alınması buna bir örnektir.

Yargıç Neil Gorsuch Yargıtay’da onaylandığında, duvardaki yazıyı gördüm. Yargıç Brett Kavanaugh onu takip ettiğinde, bu yazı neon gibiydi. Ve Adalet Amy Coney Barrett? Önceden tahmin edilen bir sonuca vardık. Bu sadece bir zaman meselesiydi.

Şimdi, öyle görünüyor ki, zamanı geldi.

Ve gerçekten çok korkuyorum.

Bunun nedeni, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nin tüm bölgelerinde kürtajın yasaklanmasının, yani Roe gerçekten tersine çevrilirse gerçekleşmesi mühlet olmasının, korkunç bir politika oluşturması değildir. Ben de korkuyorum – gerçekten dehşete kapılıyorum – çünkü bu geri sıçramanın koşulları ülke için felakete işaret ediyor. Nedenleri tüketecek yerim yok. Belirli bir sıra gözetmeksizin dördü vurgulayacağım.

Yüksek Mahkeme’nin itibarı derinden ve belki de geri dönülmez biçimde küçülmüştür.

Sadece bir aptal mahkemenin geçmiş yıllarda siyasi bir kurum olmadığını iddia edebilirdi. Bu konuda yeni derinliklere indiğini ancak daha büyük bir aptal inkar edebilir.

Çoğunluk kararı taslağının olağanüstü sızdırılması, bunun hem örneği hem de metaforuydu. Kimin sızdırdığını bilmiyoruz ama bir amaç olduğunu biliyoruz ve bu amaç siyasi olmaktan başka bir şey olamaz. Oyun adamlığıydı. El altındaydı. Ve mahkemenin bunun üzerinde olması gerekiyordu.

Evet, evet, “varsayılan” işlemsel kelimedir. Ancak “varsayılan” gerçek bir anlama sahiptir. İdealler önemlidir, kısmen efsane olsalar bile. Bir bar kurdular. bazı parametreleri oluştururlar. Ve artık hiçbir parametre yok – ne mahkemede ne de Amerikan siyasi ve sivil yaşamında. Hiçbir şey kutsal değildir.

Bu noktada mahkeme kısmen ideolojik satranç tahtası, kısmen samimiyetsizlik tiyatrosu. Onay oturumlarında Gorsuch, Kavanaugh ve Barrett, daha sonra yapmak istediklerini yapabilmeleri için söyleyeceklerini söylediler. “Örnek” dudak servisiydi.

Ve eğer böyle bir sızıntı önceden düşünülemezdiyse, bir Yüksek Mahkeme yargıcının karısının gizlice üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisini başkanlık seçiminin sonuçlarını geçersiz kılmaya ve aslında bir darbeyi kolaylaştırmaya zorlaması da öyleydi. “Samimiyetsizlik tiyatrosu”nu kazıyın. “Saçmalık tiyatrosu”nu düşünün.

Karacayı devirmek korkunç bir bölünmeyi şiddetlendirecek.

Ekonomik olarak avantajlı ve dezavantajlı Amerikalılar arasındaki uçurum, neredeyse sürdürülemezlik derecesine varıyor. Bu, işleri daha da kötüleştirecektir.

Çoğu eyalette kürtajın yasaklanacağına ilişkin tahminler, bunların neredeyse yarısı kadar yüksek. Bu, araçları olan kadınları prosedürden alıkoymaz; sadece hala mevcut olduğu yerlere seyahat edecekler. İmkanı olmayan kadınlar, yeterli kaynaklara sahip olan veya olmayan kuruluşların belirsiz yardımlarına güveneceklerdir. Ekstra çemberlerden atlayacaklar. Veya planlanmamış gebelikleri plansız ailelere yol açacaktır.

Bu olduğunda, kürtaj haklarına karşı savaşan tüm yargıçlar, politikacılar ve diğer Amerikalılar sosyal ve finansal destek sunmak için orada olacaklar mı? Bu retorik bir soru.

Azınlık yönetimine daha da geçiyoruz.

Kürtajla ilgili ahlaki kaygılara sahip olmakla yasaklanmasını istemek arasında bir fark var ve ardı ardına yapılan anketler, çoğu Amerikalı’nın yasaklanmasını istemediğini gösteriyor. The Washington Post ve ABC News tarafından daha geçen hafta yapılan bir anket, Salı günü The Post’ta yayınlanan bir makaleye göre, “Amerikalıların yüzde 54’ü 1973 Karaca kararının onaylanması gerektiğini düşünürken, yüzde 28’inin devrilmesi gerektiğine inanıyor” — kabaca ikiye bir oran.

Yani Yüksek Mahkeme çoğu Amerikalı’nın inançlarını yansıtmıyor. İhtiyacı olmadığına ve hatta olmaması gerektiğine dair güçlü bir argüman var, ancak bu, altı muhafazakar ve üç liberal arasındaki belirgin dengesizliği değiştirmiyor. Halk oylamasını kazanmaya bile yaklaşamayan Cumhuriyetçi bir başkan dokuz yargıçtan üçünü atadı, çünkü biri Senato’nun Cumhuriyetçi çoğunluk lideri ikinci dönem Demokratik başkanı reddederek engellemeyi yeniden tanımladı. )son ataması olması gereken popüler oyu (iki kez) kazanmak.

Oh, ve Cumhuriyetçiler, en azından kısmen, meclisin bileşimi, çoğu Amerikalı ile bu kadar mükemmel bir uyum içinde oldukları ve oldukları için değil, Cumhuriyetçilerin şu anda hakim oldukları kırsal alanları desteklediği için Senato çoğunluğuna sahipti.

Anlattıklarımdan bazıları tuhaf. Bazıları kusurdur. Ancak toplam, birçok Amerikalı’nın giderek – ve tehlikeli bir şekilde – haklarından mahrum bırakıldığını hissettiği bir gerçektir.

Zaten uç noktadaydık. Bu bizi zorlayabilir.

Birçok Amerikalı şu anda sadece haklarından mahrum bırakılmış değil, aynı zamanda ihanete uğramış da hissediyor. Statükonun yaklaşık yarım yüzyılı, tıpkı böyle pencereden dışarı çıkıyor olabilir.

Diğer birçok Amerikalı’nın bu statükodan rahatsız olduğunu ve onun tarafından ihanete uğradığını hissettiğini anlıyorum . Ancak uzun süredir devam eden kurallardaki ani bir değişiklik, bunların devam ettirilmesinden katlanarak daha yıkıcıdır. Ve bahse girerim, özellikle (yukarıya bakın) azınlığın tiranlığı gibi geliyorsa, katlanarak daha öfkeli.

Zaten kutuplaşmanın ve öfkenin zirvesindeyiz: Trump başkanlığı, iki suçlama ve Capitol’ün fırtınasıyla noktalanan bitmek bilmeyen bir melodramdı. Hepsi bu Karaca geliştirmesinden önceydi. Sonrasındaki suçlamaları – ve öfkeyi – hayal etmek için titriyorum.