Peter Dinklage ‘Cyrano’ ve ‘Game of Thrones’tan Sonra Yaşam Üzerine

Bakec

Member
Peter Dinklage kendini pek şarkıcı olarak görmez ve kılıç dövüşü her zamanki uzmanlık alanının dışındadır. Ancak bu becerilerde ustalaşma fırsatı, Dinklage’ın mırıldanan, mızrak dövüşü yapan bir şair olarak yönettiği yeni film müzikali “Cyrano” hakkında ona çekici gelen şeydi.

“Bundan korkmam gerekiyor,” dedi. “Beni korkutan her şey ilgimi çeker. ”

52 yaşındaki oyuncu, malzemeyi ilk olarak Dinklage’ın eşi Erica Schmidt’in yazıp yönettiği bir sahne müzikalinde, National grubunun üyeleri tarafından yazılan şarkılarla ele aldı. 2019’un sonlarında bir Off Broadway prömiyerinin ardından, Schmidt’in “Cyrano”su şimdi Joe Wright (“Kefaret”) tarafından yönetilen ve baş karakterin gerçek aşkı Roxanne’e (Haley Bennett) gizlice kur yaptığını bulan cömert bir filme dönüştürüldü. Beslenmiş asker Christian (Kelvin Harrison Jr.) tarafından gönderilen mektupların şekli.

Tabii ki, bu çok çağdaş bir soruyu akla getiriyor: Cyrano de Bergerac yayın balıkçılığını icat etti mi? Yeni film, dayandığı 1897 Edmond Rostand oyununun dönem ayarını koruyor olsa da, Dinklage birçok modern paralellik tespit ediyor. “Bugün tam olarak, kim olduğunuza uygun olmayan bir profilinizi ortaya koyduğunuz çevrimiçi flört ile tam olarak bunu yapıyoruz” dedi. “Hepimiz değişen derecelerde başka insanlarmışız gibi davranırız. ”

Yeni film müzikali “Cyrano”da Haley Bennett ile Dinklage. ” Kredi. . . Peter Dağı/MGM

Ancak çok az kişi, Mayıs 2019’daki tartışmalı finaliyle doruğa ulaşan “Game of Thrones”un sekiz sezonunda kurnaz ve kısa boylu Tyrion Lannister’ı oynayan dört Emmy ödülü sahibi Dinklage’den daha iyi rol yapıyor.

“‘Game of Thrones’ gerçekten bir TV şovu değildi – benim hayatım gibiydi,” dedi Dinklage. “Ailem neredeyse 10 yıl boyunca her yılın altı ayı İrlanda’daydı. Sen oraya kök salıyorsun, kızım orada okula gidiyordu. İrlandalı bir aksanı geliştirdi çünkü bütün gün küçük İrlandalı çocuklarla birlikteydi. ”

Yine de, görüntülü arama yoluyla son zamanlarda yapılan geniş kapsamlı bir sohbette Dinklage, Game of Thrones’tan bu yana hayatı oldukça özgürleştirici bulduğunu söyledi: “Bu boşluğu hissediyorsun, ama sonra da ‘Oh, vay. Bunu yapmak zorunda değilim, bundan sonra ne yapacağım?’ Heyecan verici olan şey bu. ”

İşte konuşmamızdan düzenlenmiş alıntılar.

Anladığım kadarıyla, karınız Erica, siz onu okumadan önce “Cyrano”yu uyarlamada epey ilerlemiş ve başrolde oynamaya karar vermiş. Seni ne ikna etti?

Evet, “Cyrano”nun bir uyarlamasını yazması için görevlendirildi ve aşkla ilgili uzun monologları aşk şarkılarıyla değiştirmek, onu en temel özelliklerine kadar soymak gibi harika bir fikri vardı. Benim için en önemlisi, sonunda onunla bağlantı kurdum çünkü Cyrano’nun en ünlü özelliğinden, ki bu yakışıklı oyuncunun yüzündeki bariz sahte burundan kurtuldu.

Ben bir aktörüm, daha önce protez taktım ama bunun taklidi hiç hoşuma gitmedi. Her zaman şöyle düşündüm: “Bu kadar önemli olan ne? Gösterinin sonunda onu çıkaracaksın. Sonra Erica çıkardı ve bu rolü oynamam gerektiğini düşündüm çünkü artık aşk karşısında ne yapacağını bilemeyen, kendisinden başka suçlayacak hiçbir şeyi olmayan bir adam hakkında.

Bununla ne demek istiyorsun?

Cyrano’nun aşka aşık olduğunu düşünüyorum ve çoğumuz öyleyiz ama ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Her zaman ileriye atlar ve düşünürüm, peki ya Cyrano gerçekten istediğini aldıysa? O ve Roxanne birbirlerini kızdırmaya mı başlayacaklardı? Onu bir kaide üzerinde tuttuğu için, onu bu yüzden mi seviyor? Bence pek çok insan bunu yapıyor. fazla yaklaşmak istemezler. Kötü olmadan iyi şeyleri bilmek istiyorlar.

20’li yaşlarındayken aşk hakkında ne hissettin? Aşk fikrine aşık mıydın?

Evet bence de. Bence gençken tüm aşkların bir “Uğultulu Tepeler” özelliği vardır, biliyor musun? “Romeo ve Juliet” 40 yaşındakiler için yazılmadı. Karşılık verilmeyen birine her zaman aşık olmaktan suçluydum, çünkü onu uzakta tutmak, yakınlaştırmaktan daha romantik. Karşılık vermeyeceğini bildiğin insanlara aşık oluyorsun, bu yüzden daha da eziyet ediyor ve seninle ilgilenen insanlarla ilgilenmiyorsun. Beynim böyle çalıştı çünkü gençken kendimi sabote ediyordum.

Aşk söz konusu olduğunda Dinklage, “Gençken kendimi sabote ederdim. ” Kredi. . . The New York Times için Justin J Wee

Bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Biraz yaşlanıyorsun ve bunun hiçbir şeyle ilgisi olmadığını anlıyorsun. Ama sorun değil, çünkü 20’li yaşlarında herkes dağınık olmalı. 20’li yaşlarında çok sayıda hırslı, profesyonel genç insanla tanışıyorum ve her şeye sahipler ve görünüşe göre ben ve arkadaşlarımın 20’li yaşların başında New York’ta olduğumuz zamanın aksine, bu gerçekten önemli hataların hiçbirini yapmamışlar. ve bütün gece içmeye gider, sigara içer ve aya uluurduk. Hepimiz aptaldık ve bu eğlenceliydi.

Erica ile ilk tanıştığınız zamanı hatırlıyor musunuz?

Tabii ki. Yaklaşık 18 yıl önceydi. Hepimiz bir arkadaşın evindeydik ve biri, “Queens-Midtown Tüneli’nde fillerle yürüyorlar. ” Sirk kasabadaydı ve kar yağıyordu ve filler Manhattan’da uzun bir çizgi halinde yürüyorlardı. Güzel, fantastik, dünyanın sonu, çılgın, romantik bir filmden fırlamış gibiydi. Görmek? Hep filmleri düşünürüm. Yani bu tanıştığımız gece, fillerin Manhattan’dan geçtiği gece.

O zamana kadar, aşk konusunda kendinize eziyet etme eğiliminizi aşabildiniz mi?

bence bunu yapma. Bence bunu sana başkaları yapıyor. Eğer biri aşkı deneyimleyecek kadar şanslıysa, o sadece seni yakalar. Nasıl hissettiğinizi kontrol edemezsiniz, ancak onunla ne yapacağınızı seçebilirsiniz.

Cyrano ile ilgili sorunun bir parçası olan bu, sevilmeye değer olmadığını hissedebilir.

İrlandalı Katolik olarak yetiştirildim, bu yüzden kesinlikle her şeye değersiz hissediyorum. Umuyoruz ki bu film bundan bahsediyor, hepimizin yaşadığı o değersizlik. Sevdiğiniz biriyle tanıştığınızda, birdenbire o kadar önemli ve güçlü olurlar ki, tabii ki gitmeniz gereken şey, “Ben buna layık değilim, çünkü neden olayım ki? Bu benden çok daha büyük. ”

Sence Erica takma burnu çıkardı ve Cyrano’ya yeniden hamile kaldı çünkü rol için aklında sen vardın?

Bilinçaltında, belki de daha önce birlikte çalıştığımız ve hayat arkadaşı olduğumuz için. Ama kesinlikle karakterin fiziksel farklılığı açısından sadece burnu benim bedenimle değiştirmediğini düşünüyorum. Sadece ortaya çıkarmak istedi. Yaptığım bir şey bu: Bir role her yaklaştığımda, ona sadece benim boyumda biri olarak yaklaşmıyorum, ona karaktere çok daha fazla komplikasyonu olan etten kemikten bir insan olarak yaklaşıyorum.

Çok komik, sadece bu filmden bahsederken, “Başrolde bir adamı oynamak nasıl bir duygu?” diye soruluyor. Bu hala konuşmanın bir parçası çünkü hala klişelere boğuluyoruz. Romantik potansiyel müşterilerin alanı, yüz yıldır güzel beyaz insanlar olmuştur. Bu sadece bize Burger King gibi servis edildi ve sonra onu yersek, daha fazlasını yapacaklar. Ama en sevdiğim film yapımcıları, Hal Ashby gibi risk alanlar oldu. Ben sadece “Harold ve Maude”a tapıyorum çünkü romantik karakterlerin kim olduğuna bakın. Bu harika bir film.

“Cyrano”nun sahne versiyonunda Jasmine Cephas Jones ve Blake Jenner ile Dinklage. ” Kredi. . . The New York Times için Jeenah Ay

90’larda, “Gerçekten istediğim romantik başrolü oynamak ve kızı elde etmek” dediğin bir röportaj verdin. ”

Sanırım daha çok tüm anlatıyı bir araya getirebilecekleri fikrinden bahsediyordum ve bu bir nevi keyif. Bir dizi eğlenceli kısım oynuyordum, ama onlar destekleyici kısımlardı. Film yapımcılığının perde arkasında, çoğu zaman karakterin devamlılığı vardır: Bir veya iki sahne için gelirseniz, biraz dinamit atabilir, biraz eğlenebilirsiniz ve sonra oradan ayrılırsınız, ancak gerçek bir ark yoktur. senin hikaye anlatıcılığına.

Bence “Game of Thrones” hakkında büyüleyici olan ve birçok oyuncunun şimdi televizyona çekilmesinin nedeni, bu yavaş yanıklığı başarmaları. Örneğin Tyrion’ın kardeşi Jaime karakterini alırsanız ilk bölümün sonunda küçük bir çocuğu pencereden aşağı itiyor ama iki sezon sonra seyircinin gözünde bir kahraman oluyor. Sanki, bir çocuğu pencereden ittiğini unuttun mu? Bu anlatıda sadece sörf yapabilmen ve onu gitmek istediğin yere götürebilmen çılgınca. Bunu Tyrion ile yapmam gerekiyor ve filmde başrol sizseniz, bunu biraz daha yoğunlaştırmanız gerekse de siz de yapabilirsiniz.

“Game of Thrones” çılgınlığının zirvesinde ünlü olmak nasıldı?

Her gün aldığım sayısız farklı tepki. İnsanlar iyi niyetli ama sokakta çocuğunuzla yürürken insanlar sormadan fotoğrafınızı çekerken… Böyle konuşmaya başlıyorum ve sonra kendimi durduruyorum çünkü bir oyuncunun şikayet etmesi size kötü yansıyor. Herkes, “Harika bir hayatın var. Senin fotoğrafını çekmemde ne sakınca var? Sen bir oyuncusun, bu benim hakkım. ”

Ama bununla ilgili değil. Daha çok insan düzeyinde, ben bir hayvanat bahçesi hayvanı değilim. Ben bir bireyim. Diyelim ki gerçekten kötü bir gün geçiriyorum ya da telefonu yeni kapattım ve tam karşımdasın. Senin için gülümsemem mi gerekiyor? Ve neden benimle gerçekten iletişim kurmuyorsun? Çoğu zaman, insanlar sormadan fotoğraf çekiyorlar ve bazen, nazikçe cevap verdiğimde, onlarla konuşmama neredeyse şaşırdıkları için hiçbir şey söylemiyorlar. Gerçekten vahşi. Yaptığım şeyin hayranıysanız, neden bana bununla geri ödeyesiniz?

“Game of Thrones”da Sophie Turner ile Dinklage. ” Kredi. . . Helen Sloan/HBO

Peki neden böyle davrandıkları konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bence birçok insan birbirinden tamamen uzaklaştı. Kameralı telefonlar parmak gibi, kendilerinin bir uzantısı haline geldi ve bunu düşünmüyorlar bile çünkü herkes böyle yaşıyor. Benden çok daha ünlü aktörler kendilerini doğru bir şekilde gizlerlerse Broadway’de yürüyebilirler ama ben bunu yapamıyorum, bu yüzden zor olabilir. Anonim olmak için New York’a taşındım: “Kimin umurunda? Kimse iki kez bakmaz. ” Ve şimdi, teknoloji sayesinde herkes yapıyor.

George R.R. Martin aranıyor “Game of Thrones” iki sezon daha devam edecek. Olması gerektiğini düşünüyor musun, yoksa sona ermek için doğru zaman mıydı?

Doğru zamandı. Daha az değil, daha fazla değil. Bu gösterinin sahip olabileceğinden emin olmasam da, karşılamanızı eskitmek istemezsiniz. Ama bence finalle ilgili bazı tepkilerin olmasının nedeni, onlardan ayrıldığımız için bize kızgın olmalarıydı. Yayından çıkıyorduk ve artık Pazar geceleri ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Daha fazlasını istediler, bu yüzden buna tepki gösterdiler.

Yaptığımız zaman bitirmek zorunda kaldık, çünkü şovun gerçekten iyi olduğu şey, önyargılı kavramları yıkmaktı: Kötü adamlar kahraman oldu ve kahramanlar kötü adam oldu. Tarihinizi biliyorsanız, tiranların ilerlemesini takip ettiğinizde, tiran olarak başlamazlar. Spoiler uyarısından bahsediyorum, “Game of Thrones”un sonunda bu karakter değişikliği ile neler oldu. Kademeli ve gücün bu insanları nasıl yozlaştırdığını sevdim. Gücün tadına vardığınızda ahlaki pusulanıza ne olur? İnsanlar karmaşık karakterlerdir, biliyor musun?

“Game of Thrones” bize en başından beri o şov olmadığını söylese de, bazı insanlar gerçekten sonsuza kadar mutlu bir son istediler.

Güzel beyazların birlikte gün batımına doğru yola çıkmalarını istediler. Bu arada, bu bir kurgu. İçinde ejderhalar var. Devam et. [Gülüşmeler] Hayır, ama şov, düşündüğünüzü alt üst ediyor ve bu konuda sevdiğim şey bu. Evet, “Game of Thrones” deniyordu ama sonunda, insanlar sokakta bana yaklaştıklarında tüm diyalog “tahta kim geçecek?” oldu. Bunun neden onların paket servisi olduğunu bilmiyorum çünkü gösteri gerçekten bundan daha fazlasıydı.

En sevdiğim anlardan biri, ejderhanın tahtı yaktığı zamandı, çünkü tüm konuşmayı bir nevi öldürdü, ki bu gerçekten saygısız ve şovun yaratıcıları adına bir nevi harika: “Kapa çeneni, mesele bununla ilgili değil. “Sürekli bunu yaptılar, siz bir şey düşündünüz ve başka bir şey verdiler. O şovu izlerken herkesin kendi hikayesi vardı, ama bence kimse şovun sunduğu kadar iyi değildi.