Pet Obituary: ‘İyi Köpek, Finnegan. Huzur içinde yatsın.’

Bakec

Member
Kredi… Charlotte Mei

Finnegan, yazarla birlikte, 2019’da. Kredi… Vegar Abelsnes

Editöre:

Alexandra Horowitz tarafından “Finnegan, Örnek Burnuyla Bilinen Köpek, 14 Yaşında Öldü” (Görüş konuğu makalesi, 22 Şubat), sabah kahvemi içerken beni ağlattı.

50 küsur yılım boyunca birkaç köpek arkadaşımla yaşadım ve kaybettim ve her geçişte bir ölüm ilanı yazıp paylaştım. Niye ya? Arkadaşlarımızı ve ailemizi bilgilendirmek için; vesilesiyle bir tür sosyal durak ile işaretlemek için; hatırlamak ve anımsamak – insan ölüm ilanlarının hizmet ettiği tüm roller.

Neredeyse her zaman hayvan arkadaşlarımızdan daha uzun yaşayacağız; Bu, evcil hayvan sahiplerinin hayatı onlarla paylaştığımızda bildiği ve kabul ettiği bir zulümdür. Derisi veya kürkü ne olursa olsun, sevdiğimiz ve kaybettiğimiz birini anmak ve onurlandırmak istemek en insani şeydir.

İyi köpek, Finnegan. Huzur içinde yatsın.

Jennifer Tung
Toronto

Editöre:

İlk köpek aile üyem hayatının sonuna yaklaşırken, ben perişan. Annem, “Bunu kendine bir daha yapmayacaksın değil mi?” diye sordu. Cevap evet idi.

Hayvanlarımızın arkadaşlığı, anlayışları ve iletişimi – ve özgürce sundukları sevgi – yaşamlarımızı zenginleştirir. Onlar gittiklerinde hala bizimledirler, onlarla ilgili sonsuza dek minnettarlık ve gülümsemeler uyandıran hatıralarımız.

Alexandra Horowitz’e köpeği Finnegan’ın tanınması ve “ölüm ilanı” için ve bunun uzantısı olarak tüm hayvan arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Carol Harrington
Yorktown Heights, NY

Editöre:

Alexandra Horowitz’in Finnegan’a güzel kasidesini okurken eğlendim , köpeği, bir evcil hayvanın ölüm bildirimi resmi olarak yayınlandığında bazı havasız okuyucuların çileden çıktığını söyledi. İnsanlarla dolu bir sayfaya yapıştırarak köpeğimi küçük düşürmek isteyeceğimi sanmıyorum.

Her neyse, artık o kadar çok köpeğin kendi Instagram hesabı var, ölümlerini duyurmak için bir gazete ölüm ilanına pek ihtiyaçları yok.

Karen Dawn
Santa Barbara, Kaliforniya
Yazar, kar amacı gütmeyen bir hayvan savunucusu kuruluşu olan DawnWatch’ın yönetici direktörüdür.

Editöre:

Alexandra Horowitz’in köpeğinin inanılmaz derecede karizmatik ve Onun köpek biliş çalışmasına yardımcı olan bir yazar olarak, makalesinin binlerce köpek meraklısının köpeklerine Finnegan adını vermesiyle sonuçlanmayacağını içtenlikle umuyorum.

James P. Finnegan
Chappaqua, NY