Oscar’a Kimler Aday Olacak? İşte Projeksiyonlarımız.

Bakec

Member
8 Şubat’ta açıklanacak olan bu yılki Oscar adayları, olağandışı bir şekilde kapılmaya hazır görünüyor: Altın Küre’nin azalması ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri, Omicron varyantı nedeniyle Mart’a ertelenirken, televizyonda ödül töreni yok bu seçimlere giden yolda baskın olma şansına sahip oldu ve sonuç olarak Oscar seçmenleri bazı şaşırtıcı seçimlere yönelebilir.

En azından öyle umut ediyorum. Ben sizin Projeksiyonistiniz ve size en iyi Oscar tahminlerini vermekle yükümlü olsam da, tahminlerim yanlış gittiğinde küçük bir parçam heyecanlanıyor, çünkü bu beklenmedik bir şey olduğu anlamına geliyor. Bu tavrı göz önünde bulundurarak, sektördeki scuttlebutt’un yanı sıra Screen Actors Guild, Producers Guild of America ve Director Guild of America’dan son adaylar tarafından bilgilendirilen, Oscar’ların en iyi altı yarışında kimin ve neyin aday gösterileceğine dair tahminlerimi burada bulabilirsiniz.

Ve özlediğim şeyler lezzetli olsun.

En İyi Resim

“Belfast”
“CODA”
“ Yukarıya Bakma ”
“Dune”
“Kral Richard”
“Meyan Köklü Pizza”
“Köpeğin Gücü”
“Tik, Tik… Boom!”
“Macbeth’in Trajedisi”
“Batı Yakası Hikayesi”

Kilitlerle başlayalım. Yönetmenler Birliği tarafından aday gösterilen beş film – “Belfast”, “Dune”, “Licorice Pizza”, “The Power of the Dog” ve “West Side Story”- kesin şeyler olarak kabul edilmelidir; Aslında, akademinin en iyi film dizisini genişletmesinden bu yana geçen yıllarda, yalnızca bir DGA Ödülü adayı (David Fincher’ın “Ejderha Dövmeli Kız”) Oscar’ların en iyi yarışını kıramadı. “CODA”, “King Richard” ve “Don’t Look Up”, oyuncular loncasının en iyi oyuncu kadrosu adaylıklarının yanı sıra PGA Ödülü’ne aday gösterildi, bu yüzden bu üç film de güzel oturuyor.

Geri kalan iki yuva yoğun bir şekilde takip edilecek. “House of Gucci” SAG oyuncu kadrosuna aday gösterildi ancak PGA’dan sevgi alamadı; bunun yerine yapımcılar şov dünyası hikayelerini “Being the Ricardos” ve “Tick, Tick … Boom!” diye aday gösterdiler. “Spider-Man: No Way Home” ve “No Time to Die” gibi gişe rekorları kıran filmler en iyi film senaryolarını yapıyorlar, ancak popülist Yapımcılar Birliği onları aday göstermediyse, daha anlayışlı Oscar seçmenlerinin aday göstermesini beklemiyorum.

Akademi daha fazla uluslararası seçmeni kapsayacak şekilde genişledikçe, İngilizce dışında bir dilde daha fazla en iyi film adayı aldık ve bu yıl “Drive My Car” ve “A Hero” gibi güçlü bir uluslararası yarışmacı grubu var. Akademi üyeleriyle lonca seçmenlerinden daha iyi oynayabilecek gösterişli uyarlamalar olan “Macbeth’in Trajedisi” ve “Kayıp Kız”a bile ulaşamadım.

Sonunda, “Tick, Tick… Boom!” için adaylıklar öngörüyorum. ve “Macbeth’in Trajedisi”, çünkü en iyi film kadrosu ile en iyi erkek oyuncu yarışı arasında genellikle güçlü bir ilişki vardır. Yine de, bu, kategorinin garantili 10 adaya sahip olduğu bir süredir ilk yıl, bu yüzden daha geniş ağın bir sürprizle karşılaşmasını umalım.

“Macbeth’in Trajedisi” Hakkında Daha Fazlasını Okuyun

Denzel Washington ve Frances McDormand, Joel Coen’in Shakespeare’in İskoç oyunundan uyarlamasında zehirli bir güç çiftini oynuyor.

• İnceleme:Film, “uygun bir ıssızlığın manzarasını, derin gölgeler ve keskin bir negatif boşluk dünyasını çağrıştırıyor”, A.O. Scott yazıyor.
  • Coen’in Yorumu:Shakespeare’in oyununu hayata geçirirken, üretken film yapımcısı orijinalin belirsizliklerine eğildi.
  • Ateşteki Adam:Washington, Shakespeare ayetlerini konuşma tarzında konuşma konusunda eşsizdir. The Times’a “Bu 45 yıllık eğitim” dedi.
  • Siyah Beyaz: “Macbeth’in Trajedisi” de dahil olmak üzere yakın zamanda çekilmiş birkaç film neredeyse tamamen renksiz çekildi. Bu sadece bir tesadüf mü?
En İyi Yönetmen

Paul Thomas Anderson, “Meyan Köklü Pizza”
Kenneth Branagh, “Belfast”
Jane Campion, “Köpeğin Gücü”
Ryusuke Hamaguchi, “Arabamı Sür”
Denis Villeneuve, “Dune”

DGA Ödülleri’nin Anderson, Branagh, Campion, Spielberg ve Villeneuve’den oluşan kadrosuyla gitmek cazip geliyor, ancak Oscar’lar nadiren beşe beşle eşleşiyor. Peki eğri top kim olacak?

Son yıllarda, akademinin yönetmenler bölümü, filmleri en iyi film sıralamasını bile yapamayan Paweł Pawlikowski (“Soğuk Savaş”) ve Thomas Vinterberg (“Başka Bir Tur”) gibi uluslararası film yapımcılarını aday gösterme konusunda istekli olduğunu gösterdi. . O halde, Hamaguchi’nin New York Film Eleştirmenleri Birliği, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği ve Ulusal Film Eleştirmenleri Derneği’nden şimdiden en iyi film ödüllerini alan Hamaguchi’nin düşünceli draması “Drive My Car” için büyük bir tanınma beklediğim yer burası. .

Ve bu aynı zamanda yılın en iyi yorumunu alabileceğimizi düşündüğüm yer: Spielberg, “West Side Story”nin gişede düşük performans göstermesi, SAG seçmenleriyle asgari düzeyde kayıt olması ve Hollywood’un kurgu ve görüntü yönetmenleri loncalarından önemli adaylıkları kaçırmasının ardından kendini savunmasız hissediyor. Hamaguchi, grubun en büyük film yapımcısını gerçekten nakavt edebilir mi? Bir tür bükülme için direktör şubesine güvenin.

En İyi Erkek Oyuncu

Javier Bardem, “Ricardo Olmak”
Benedict Cumberbatch, “Köpeğin Gücü”
Andrew Garfield, “Tik, Tik… Boom!”
Will Smith, “Kral Richard”
Denzel Washington, “Macbeth’in Trajedisi”

Smith, 15 yıldır Oscar’a aday gösterilmedi, ancak “King Richard”daki baskın performansıyla tanınması gereken bir kilit. Cumberbatch, sezonun en çok ödül alan filmlerinden birine liderlik ediyor; o da giriyor. Garfield ve Washington, Oscar seçmenleri için kedi nanesi olacak, sırasıyla şarkı söylemek ve Shakespeare olmak üzere iki özel yetenek sergiliyorlar.

Leonardo DiCaprio, en iyi film adayı olan “Don’t Look Up”ın liderliği için beşinci sırayı alabilir mi? Harika bir çöküş sahnesi var ama SAG, filmin hiçbir oyuncusunu tek tek aday göstermedi. (Belki de film o kadar yıldızlarla dolu ki kimsenin MVP olacak yeri yoktu.) Sonunda, SAG adayı Bardem’in DiCaprio’nun ve Peter Dinklage (“Cyrano”) gibi kara atlı yarışmacıların önünde kalacağını düşünüyorum. , Simon Rex (“Red Rocket”) ve Nicolas Cage (“Domuz”). Ama yakın olacak.

En İyi Kadın Oyuncu

Olivia Colman, “Kayıp Kız”
Lady Gaga, “Gucci Evi”
Jennifer Hudson, “Saygı”
Nicole Kidman, “Ricardo Olmak”
Kristen Stewart, “Spencer”

Bana bir saat içindeki en iyi kadın oyuncu yarışını sorarsanız, sizin için tamamen farklı bir sıralamam olabilir. Kidman, Colman ve Gaga konusunda oldukça iyimser hissediyorum, ancak bu son iki yer için yarışan o kadar çok uygun aday var ki, tahminlerimi parçalayıp yeniden başlıyorum.

Hudson ve Jessica Chastain (“The Eyes of Tammy Faye”) SAG tarafından aday gösterildi, ancak biyografileri çok fazla güç göstermedi. Alana Haim (“Licorice Pizza”) ve Rachel Zegler (“West Side Story”) daha çok beğenilen filmlere öncülük ediyor, ancak koronavirüs tarafından tehlikeye atılan bir kış, Oscar seçmenlerine her iki orijinal ile de fazla yüz yüze zaman vermedi. Ve eğer elimde olsaydı, Penélope Cruz (“Paralel Anneler”) ve Renate Reinsve (“Dünyanın En Kötü İnsanı”) için iki kesin yer olurdu, ancak bu sezon ihtiyaç duydukları ivmeyi asla tam olarak oluşturamadılar.

Stewart, SAG tarafından küçümsendiğinde insanlar şok oldu, ama yine de başaracağına dair bir önsezim var: 31 yaşındaki aktris ilk adaylığını alacak ve neredeyse her rauntta ortaya çıkarak çok acele ediyor. masa röportajı ve “Spencer” için Soru-Cevap. Geri kalan yarışmacılar arasında, güvenli oynayacağım ve şimdiye kadarki en gelişmiş performansını “Respect”te sergileyen SAG adayı Hudson’ı tahmin edeceğim.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Bradley Cooper, “Meyan Köklü Pizza”
Ciaran Hinds, “Belfast”
Troy Kotsur, “CODA”
Kodi Smit-McPhee, “Köpeğin Gücü”
Jared Leto, “Gucci Evi”

Smit-McPhee’nin Kirsten Dunst’ın kurnaz oğlu rolündeki performansı, “The Power of the Dog”un sonunda, filmin gizli kahramanı olarak ortaya çıktığı için bir şanstır. Protez yüklü Leto, “House of Gucci”de seçmenlerin bayıldığı türden yüksek voltajlı bir dönüşüm yapıyor, eleştirmenler küçümseme eğiliminde olsa bile. Ve Kotsur’un tepki çekimleri, “CODA”nın duygusal üçüncü perdesine güç veriyor: Kızı uzaklaşıyor, ama şimdi onu her zamankinden daha fazla anlıyor.

Bazıları Cooper’ın “Licorice Pizza”daki iki sahneli rolünün Oscar’ın tanınması için çok küçük olabileceğini düşündü, ancak SAG kadrosunu yaptı ve sık sık aday gösterilen birinden son derece gösterişli bir iş. Ben Affleck de bir SAG başını salladı, ancak büyük bir Oscar yarışmacısı olarak kabul edilmeyen “The Tender Bar” içindi. En iyi film adaylarının üst kademesinden ve Jesse Plemons (“The Power of the Dog”) ile Hinds ve Jamie Dornan (“Belfast”) dahil olmak üzere o havuzun destekleyici performansı için Affleck’i bırakırdım. İlk adaylığı nedeniyle kıdemli bir aktör olan Hinds’i seçiyorum.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Caitriona Balfe, “Belfast”
Ariana DeBose, “Batı Yakası Hikayesi”
Judi Dench, “Belfast”
Kirsten Dunst, “Köpeğin Gücü”
Ruth Negga, “Pas”

Dunst, DeBose ve Balfe, SAG, Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri ve Altın Küre adaylıkları alarak beklediğiniz her yerde boy gösterdi. Negga biraz daha savunmasız hissediyor: Yılın en zor rollerinden birinde inanılmaz, ancak bir Eleştirmenlerin Seçimi başını kaçırdı ve filmi bu sezon çoğunlukla göz ardı edildi. Yine de, Negga’nın kariyerinin en iyi çalışmasının övülmediği bir dünya hayal etmek istemiyorum, o yüzden onun yerine bu kadrodaki beşinci kadının kim olabileceğine odaklanalım.

SAG, Blanchett’in bile beklemediği bir adaylık olan “Nightmare Alley”de Cate Blanchett’i seçti. Frances McDormand, “Macbeth’in Trajedisi”ni lanse eden reklamlarda başrol oyuncusu adayı olarak konumlandırılmış olsa da, biraz sınırlı ekran süresi bunun yerine bu kategoride daha fazla oy alabilir. Aunjanue Ellis, “King Richard”da çok iyi ama SAG onu küçümsedi; “West Side Story”deki Rita Moreno, aday olmayı başarırsa müthiş bir kazanan anlatıya sahip olacak.

İşte karanlıktaki şansım: Seçmenler “Belfast”ı gerçekten seviyorsa, bence filmde gördüğümüz son yüz ve bunda çok etkileyici bir yüz olan Dench, palto adayı olarak girebilir.