Oranlara Meydan Okuyan Koşusunun Ardından John Cariani, ‘Caroline ya da Değişim’e Elveda Diyor

Bakec

Member
Pazar akşamı, Studio 54’te “Caroline, or Change”in son performansından sonra, oyuncu John Cariani, portresini yukarı çektirmek için sahne arkasından kayboldu. Yine de çocuklara kimse söylememişti ve Cariani yeniden ortaya çıktığında, bazıları onun oğlunu oynamış olan genç oyuncu arkadaşları etrafa akın etti, onunla alay etti ve ona sarıldı. Onlara bir ipucu vermediği için bariz bir şekilde memnunlardı.

Tony Kushner ve Jeanine Tesori’nin Broadway müzikalindeki kederli klarnetçi Stuart Gellman, Cariani’nin çaldığı ilk baba. Rose ile yeni evlenen ve Caissie Levy’nin canlandırdığı dul olan Stuart, aynı zamanda Cariani’nin 30 yıldan uzun süredir uykuda olan klarnet becerilerini kullanan ilk karakterdir. Pandemi kapanması “Caroline”ın yeniden canlanmasını bir buçuk yıl geciktirdiğinde, o bu zamanı onları cilalamak için kullandı.

Soldan saat yönünde: Stuart Zagnit, John Cariani, Adam Makké ve Joy Hermalyn, “Caroline or Change. ” Kredi. . . Sara Krulwich/The New York Times

Yapımın yönetmeni Michael Longhurst şunları söyledi: “Biraz oynayabilir ve şimdi şaşırtıcı bir şekilde oynayabilir, bu sadece bir rüya. ”

İptallerle dolu tehlikeli bir tiyatro sezonunda, “Caroline” ilk gösteriminden sınırlı yayının planlanan sonuna kadar hiçbir performansı kaçırmadan tam üç ay ve bir gün yaptı. 52 yaşındaki Cariani de Broadway’de en son 2018’de “The Band’s Visit. (O müzikalde bazı oyuncular enstrüman çaldı ama o çalmadı.)

Cariani’nin “Something Rotten!” dahil önceki Broadway şovları ve “Fiddler on the Roof”, onlarla sözleşmesi bittikten sonra devam etti, bu yüzden orijinal bir oyuncu olarak kapanış performansı vermek onun için yeniydi. Cumartesi gecesi, gösterinin ortasında sesine hüzün sızdığında şaşırdı. Duygularının genellikle daha sonraya kadar beklediğini söyledi.

Pazar akşamı soyunma odasında bir röportaj için otururken, prodüksiyonla ilgili deneyimini daha yeni işlemeye başlamıştı. Bunlar, o konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Pazar günkü final performansının ardından verdiği bir röportajda Cariani, karakteri Stuart’ın klarnetiyle yaşadığını söyledi. Kredi. . . The New York Times için bir Rong Xu

Bana bir klarnetçi olarak evriminizden bahsedin.

10 yaşından muhtemelen 19 yaşına kadar oynadım. Cidden ben de öyle. Üniversitede “Sweeney Todd” için çukur orkestrasında çaldım. ” Ve oyunun ne olduğunu bilmiyordum. Oynamak yerine izlediğim için sürekli başım belaya giriyordu. Ve o zaman bunu yapmak istemediğimi anladım. Her ne ise, yapmak istediğim şey bu. Ve pandemi boyunca her gün oynadım çünkü her gün yapabileceğimi bildiğim tek şey buydu.

Bu şovda müzisyen olarak tesisinizi geliştirmek, Stuart’ın karakterini derinleştirmekle bir arada mı oldu?

Evet, klarnet şarkı söylememde bana yardımcı oldu ve şarkı söyleme klarnet konusunda bana yardımcı oldu. Koreografımız Ann Yee, “Unutmayın, hepsi bir bütün. O yüzden klarnet ve parça olarak düşünmeyin. Klarnet aracılığıyla ne kadar iletişim kurduğunu fark etmeye ve klarnet aracılığıyla iletişim kurmayı öğrenmeye devam ediyordu.

Dikkat çekici bir şekilde, “Caroline, or Change”, sınırlı çalışmasının tamamını hiçbir performansı kaçırmadan başardı. Kredi. . . The New York Times için bir Rong Xu

Eh, çekinik olmayan tek yanı bu.

Aynen öyle. Patlayan kısımdır. İlginç olan, bazen bin kişinin önünde iflas etmek ve hata yapmak demekti. İnsanların önünde hatalar yaptım ve hayatta kaldım. Ve sadece harikaydı.

Oğlunuzu oynayan üç farklı çocuğunuz oldu. Bu, varlığınızı nasıl etkiledi?

Müzikal yaptığım zaman, oyun oynadığım zamandan daha çok teknisyen oluyorum. Ve sonra form içinde özgürlük bulmak zor. Üç farklı çocuğum olduğu için, sadece hissettim – ve hepimiz bunu hissettik – oradaki çocukla birlikte görünmelisiniz. Ve hepsi çok farklı. Biri olabildiğince tatlıydı ve bu yüzden onunla ilgilenmek istiyorsun. Biri komik, alaycı ve muhtemelen benden daha zeki. Ve bu eğlenceli. Ve sonra biri kaba. Ve hepsi işe yarıyor çünkü metin bu üç yorumu da destekliyor.

Tony Kushner, Sharon D Clarke ve Jeanine Tesori, son performansın ardından yapılan perde çağrısı sırasında kucaklaştı. Kredi. . . The New York Times için bir Rong Xu

Pandemi sırasında bu şovu yapmak, yaşadığınız diğer Broadway deneyimlerine kıyasla nasıldı?

Broadway gibi hissettirmedi. “Grubun Ziyareti” gibi hissetmedi. “Bunu söyleyeceğim. Çünkü eşit bir şekilde karşılandıklarını, çok sıcak karşılandıklarını hissediyorum ki bu bir lütuf. Pandemi rakamları değiştirdiğini düşünüyorum. Bu kadar basit. Gelen kişi sayısı. Omicron’un vurduğu zamanı hatırlıyorum, gişenin tamamen durduğunu duydum, sanki kimse bilet almıyormuş gibi. Dikkat çekiciydi. Çünkü görebiliyordunuz – ve insanlar muhtemelen bana zorluk çıkaracaklar çünkü [bunu söylememeliyim] – ama bazen ışıklar yanıyor ve ben seyirciyi görebiliyorum. Ve her yerde [koltuk] çiftleri görüyorsunuz, boş.

Bazıları satmadıkları için, bazıları ise insanların testlerinin pozitif çıkmasından kaynaklanıyor.

Pozitif test ettiler; iptal ettiler. Geçen hafta gelecek olan arkadaşlarım vardı. Testleri pozitif çıkan altı çift gelemedi. Son beş gösterinin Broadway gibi hissettirdiğini söyleyeceğim. Son haftamız olduğu için gerçekten güzel evlerimiz, elektrikli izleyicilerimiz oldu.

Seyirci bir yana, bilet satışları bir yana, nasıl oldu? Sanırım bir kapanış gecesi partisine gitmiyorsun, değil mi? Açılış partisi var mıydı?

Bunların hiçbirini yapmadık.

Gösterinin “çok eğlenceli” olduğunu söyledi Cariani. “Çünkü her gece tırmanılması gereken bir dağ. ” Kredi. . . The New York Times için bir Rong Xu
Seyirci sayıları pandemiden etkilenirken, gösteri güçlü bir şekilde sona erdi, dedi Cariana. “Geçen haftamızda gerçekten iyi evlerimiz, elektrikli izleyicilerimiz oldu. ” Kredi. . . The New York Times için bir Rong Xu

Tüm yolu tamamlamak için ne kadar dikkatli olmak zorundaydınız?

Biz şirket olarak dışarı çıkmıyoruz. Biliyorsun, ziyarete gitmiyorsun. Şu anda akıllıca değil. İnsanları tanıyamıyorsun. Bu da diğer zor şey. Birbirimizi diğer oyuncuların birbirini tanıdığı şekilde tanıyamıyoruz. Nasıl göründüğünü anlamak için temizlikçilerden birinden maskesini çıkarmasını istedim. Sahne arkasında her zaman maskelerimizi takıyoruz. Bazen devam etmeden önce birbirimize onları çıkarmamızı hatırlatmalıyız.

Gerçekten mi?

J. F. K. sekansı için hiçbir şey söylememe gerek yokken maskemi taktım ama orada televizyona bakıyorum. Caissie fark etmedi bile. Kim fark etti biliyor musun? Oğlanlar izliyordu.

Cariani sahnede klarnet çalarken “İnsanların önünde hatalar yaptım ve hayatta kaldım” dedi. “Ve sadece harikaydı. ” Kredi. . . The New York Times için bir Rong Xu

Kendinizi güvende hissettiniz mi?

Benim için en zor kısım ulaşımdı. Toplamda yaklaşık 40 dakika metroya biniyorum. O yolculuğun ilk 15 dakikası, insanların çoğu, diyebilirim ki, insanların büyük bir kısmı maskeli değil. Bir sürü genç insan, biliyor musun? Manhattan’ın derinliklerine indikçe değişir. Ve sonra ayrılırken tam tersi.

Bu yapım size neşe getirdi mi?

Geçen gece Caissie ve ben bunu söyledik: “Tuzlu Gözyaşı” ndan sonra gelmeden hemen önce, “Bunun imkansız olduğu ve bununla asla eğlenemeyeceğimizi söylediğimizi hatırlıyor musun? Ne kadar eğlenceli olduğuna inanabiliyor musun?” Bu çok eğlenceli. Çünkü her gece tırmanılması gereken bir dağ.

“The Band’s Visit” benim için teknik olarak hiç de zor değildi. Birkaç şarkı söylemem gerekti, birkaç söz söylemem gerekti; Orada olmalıydım, hazır bulunmalıydım, ne demek istediğimi anlıyor musun? Ama “The Band’s Visit”te klarnetçimiz olan Sam Sadigursky’nin benim üzerimde büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum – onu her gece dinlemem. Ve sonra, yalan söylemeyeceğim. Jeanine Tesori’nin yanınıza gelip “Her şeyi oynadığınıza inanamıyorum. Bu çok heyecan verici. Çünkü karakter oynuyor ve karakterin oynadığını görmek onun için heyecan verici. Ve Tony bunu da söyledi. Hayatımın en büyük anı.

Stuart rolündeki diğer oyuncular için tavsiyeniz nedir?

Görevinizin yarısının klarnet olduğunu unutmayın. Provalarda şarkı söylemeye ve doğru konuşmaya o kadar odaklanmıştım ki o klarnetle yaşamayı unutmuştum. Çalmasanız bile, o klarnetle nasıl yaşayacağınızı öğrenin.