Nicole Kidman, Lucille Ball Oynamayı Sevmeyi Nasıl Öğrendi?

Bakec

Member
Nicole Kidman’ın gerçek hayattaki bir figürü her oynadığında öğrendiği değerli dersler var: O kişinin o zamanlar toplum tarafından nasıl yanlış anlaşıldığı. Tarihin o dönemi, onun fark ettiğinden daha çok günümüze benziyor. Ve en önemlisi, çıplak ayakla bir üzüm fıçısının içinden geçerken dengesini nasıl koruyacağı.

“I Love Lucy”nin yıldızı Lucille Ball’u oynamak için yaptığı hazırlıkları anlatan Kidman, Ball’un 1956 yılındaki üzüm ezme rutinini öğrenmek için gösterdiği sistematik çabanın, sıra onu kamerada canlandırmanın zamanı geldiğinde tam olarak yeterli olmadığını öne sürdü.

Kidman nazik bir ciddiyetle, “Sadece bir yerde antrenman yapmıştım,” dedi. “Güvenmediğim tek şey, gerçek üzümlerin olacağıydı. Aslında gerçekten kayganlar, sadece bil diye. ”

Aaron Sorkin tarafından yazılan ve yönetilen bir komedi-drama olan “Being the Ricardos”ta Kidman, Ball’u kocası Desi Arnaz (Javier Bardem) ile birlikte Ball’un hamileliğini dahil etmek için savaştığı “I Love Lucy”de bir hafta süren bir hikayede oynuyor. dizide, Ball’un komünist olduğu yönündeki suçlamaları savuşturun ve evliliklerinde önemli bir noktaya gelin.

Sinemalarda ve Amazon Prime’da gösterilen film, ünlü “I Love Lucy” sahnelerinin bazı canlandırmaları içeriyor. Ama sonuçta bu, TV yıldızı ve onu oynayan kadın için bir keşif hikayesi.

54 yaşındaki Kidman, Akademi ve Emmy ödüllü bir aktris ve “Being the Ricardos”taki performansıyla bir kez daha yıl sonu ödüllerine aday. Ama kendini ikinci kez tahmin etme eğiliminde ve komedi yeteneklerine çok az güvendiğini söyledi.

Kidman, “Being the Ricardos”a yaklaşımıyla, kendi zamanında göz ardı edilen ve hafife alınan başka bir aktris olan Ball ile beklediğinden daha fazla bağlantı buldu. Hayat hikayeleri ve yetenekleri tam olarak örtüşmeyebilir, ancak ikisi de bireysel hedeflerini gerçekleştirmek için mizahın gerekliliğini anladılar.

Kidman’ın dediği gibi, “Komik olmalıyım ve komik olmak zor. ”

Soldan Alia Shawkat (“I Love Lucy” yazarı olarak), Kidman ve Nina Arianda (Vivian Vance ile birlikte) ile “Being the Ricardos”tan bir sahne. Kredi. . . Glen Wilson/Amazon

Bu ayın başlarında, Omicron dalgalanmasından önce New York’u ziyaret eden Kidman, zencefilli bir yudum yudumlarken parmakları karmaşık halkalarla süslenmiş bir butik Soho otelinin alt katındaki salonda oturuyordu.

Kidman, “I Love Lucy”nin tekrarlarının çocukluğundan kalma puslu bir arka plan unsuru olduğunu ve “Bewitched” ve “The Brady Bunch” gibi şovlara meylettiğini söyledi. ”

‘Ricardos Olmak’ Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aaron Sorkin’in yönettiği drama, Nicole Kidman ve Javier Bardem tarafından oynanan Lucille Ball ve Desi Arnaz için 1953’te çok kötü bir haftaya bakıyor.

• İnceleme :“I Love Lucy” yıldızlarının pek de komik olmayan yanı, Sorkin’in canlı, konuşkan, biraz tuhaf ve ısrarla siyasetten arındırılmış biyografisinin odak noktasıdır.
  • Lucille’i hatırlamak:Nicole Kidman’ın Lucy’si gerçek Lucille Ball ile nasıl karşılaştırılır? Bir yazar, komedyenle ilk şaşırtıcı karşılaşmasını hatırlıyor.
  • En İyi Film Yarışı: Köşe yazarımız “Being the Ricardos”un Oscar kazanma şansı en yüksek olan altı yarışmacı arasında olduğunu düşünüyor.
  • Broadway’de Arıza: 1960 yılında, Lucille Ball eski bir rüyayı gerçekleştirdi: Broadway’de bir görev. İyi gitmedi.
“To Die For” gibi karanlık bir hicivde veya “Paddington” gibi bir aile filminde özgeçmişinde ara sıra komik performansına işaret edebilirdi, ancak “Moulin Rouge”da fiziksel bir palyaçoluk olduğunu hatırlatması gerekiyordu. ,” fazla. (“Vardı, doğru!”) HBO’nun “Big Little Lies” dizisi gibi biraz alaycı bir dizide bile Kidman, “Çok komik olan Reese Witherspoon ve Laura Dern. Onlara sadece senin heteroseksüel kadının olacağımı söylüyorum. ”

Ve Ball rolü için en mantıklı aday olduğu ve hatta onu oynamak için aranan ilk aktris olduğu konusunda hiçbir yanılsaması yok.

Lucille Ball ve Desi Arnaz’ın aktris ve kızı ve filmin baş yapımcısı Lucie Arnaz’a göre, “Being the Ricardos” birkaç yıl önce başlangıcında bir TV mini dizisi olarak düşünülmüştü.

Cate Blanchett bağlanmıştı, ancak Sorkin dahil olduğunda ve proje Amazon’da bir film olarak kurulduğunda, oyuncu artık müsait değildi. Arnaz bir röportajda, “Çok uzun sürdü ve onu kaybettik” dedi. “Harap oldum. (Blanchett’in bir basın temsilcisi yorum yapmayı reddetti.)

Diğer yıldızlar düşünülürken Arnaz, “Hiçbiri beni mutlu etmedi. Her zaman, ayın lezzeti kimdi? Dakikanın sıcak filmi kimde?”

Ama Kidman bir olasılık olarak ortaya çıktığında, dedi Arnaz, ilgisini çekti. “Bunun iyi olduğunu düşündüm – bunun için sadece Avustralyalı aktrislere bakmalıyız” diye şaka yaptı.

Kidman, Blanchett’in önceki katılımının ilgisini azaltmadığını söyledi. Şov dünyasında Kidman, “Aramızda kutsal bir anlaşma olduğunu hissediyorum – kim bir şey alırsa, oraya inmesi gerekiyordu. ”

Oyuncu seçimine karşı çıkan ve bazıları rolün “Will & Grace” yıldızı Debra Messing’e verilmesini isteyen hayranlarından çevrimiçi olarak tepki geldiğinin farkındaydı. Kidman, “İnternette değilim ve kesinlikle kendim Google’da değilim” dedi. “Ama işler yoluna giriyor. ”

(Arnaz, Messing’in “o kişi olmayı çok istediğini” söyledi ancak ekledi, “Bunu yapmıyorduk. O kişi olmaya çalışmıyorduk.” Messing’in bir basın temsilcisi yorum yapmaktan kaçındı.)

Kendisine ilk yaklaşıldığında Ball’un hayatında çok bilgili değildi, ancak Kidman o şakşak kraliçeyi canlandırırken ne kadar özgür olduğunu hayal edebildiğini söyledi: “Hareket etme ve düşme şekli, fizikselliğinin her parçası, sen gidebilirsin, oh, ben olabilirim. onu oynayan mutlak bir aptal. ”

Kidman, Lucy’nin rolünün onu ilgilendirdiğini çünkü “hareket etme ve düşme şekli, fizikselliğinin her parçası, sen git, oh, onu oynayan mutlak bir aptal olabilirim. ” Kredi. . . The New York Times için Jody Rogac

Yine de, “Being the Ricardos”a biraz zevkle imza attıktan sonra, Kidman ayaklarının soğumaya başladığını söyledi. İsteksizliğinin kısmen Sorkin’in diyalog yoğun senaryosunun hızıyla ve kısmen de pandemi sırasında filmi yapmakla ilgili olduğunu söyledi.

Fakat temel düzeyde, Kidman komedilerin ona kolay gelmediğini söyledi – tür olarak veya oyunculuk fırsatları olarak değil. “Onlara katılmıyorum,” dedi. Bu, dizilerde geçirilen bir kariyerin sonucu olabilir veya “benim kişiliğim de olabilir. ”

Avustralya’da yetiştirilme tarzına değinen Kidman, “Gün ortasında sahile gitmesine izin verilmeyen bir çocuktum çünkü çok adildim ve yanacaktım. Bu yüzden bir odada otururdum ve televizyon izlemezdim – okurdum. Dostoyevski, Flaubert ve Tolstoy ile geçen bir gençlik, “sizi mutlaka bir komedyen yapmaz” dedi.

Şimdi herhangi bir komik özelliği olan bir rol üstlenecekse Kidman, “Bu alanda itilmem ve amigoluk yapmam gerekiyor. ”

Kidman, Sorkin’in ikna edici olduğunu ve burada ve orada sahne oyunlarında komik bir çizgi oluşturan geçmiş deneyimlerle şamandırdığını söyledi. “Bir şey söylediğinde ve bütün bir tiyatronun gülmesi oldukça vay” dedi. “Buna bağımlı olmanı anlayabiliyorum. ”

Kidman, filmin gerçekten gerektirdiği şeyin Lucy Ricardo’yu değil, Lucille Ball’u (Sorkin’in senaryosunda tasvir edildiği gibi) oynaması olduğunu söyledi. “Lucy bir karakter – bu Lucille değil,” diye açıkladı. “Lucille olağanüstü çünkü yere yığıldı, ayağa kalktı ve inatla her şeye devam etti. ”

Senaryo üzerine düşündükçe ve Ball’un hayatını öğrendikçe Kidman, ona oynaması için birçok duygu veren çok yönlü bir insan gördüğünü söyledi.

Ball’un çapkın, alkolik Arnaz ile evliliğinde, Kidman, “Onu seven ama ona en çok istediğini veremeyen birini seviyordu. Sonunda Ball’u “Lucy’yi Seviyorum”a götüren fışkıran film kariyerine işaret ederek, “Gerçekten komikti ama bir film yıldızı olmak istiyordu. ”

Kidman, Ball’un hayatı ile kendi hayatı arasında doğrudan paralellikler çizmeyi bıraktı, ancak Lucie Arnaz tüm kalbiyle karşılaştırmaları benimsedi.

Arnaz, annesi gibi Kidman’ın da “daha önce evlendiğini – boşanmayı ve çocuklarını spot ışığında büyütmeye çalıştığını anladığını söyledi. Bağımlılık sorunu olan bir kocayı anlıyordu. (Kidman’ın kocası, şarkıcı Keith Urban, geçmişte uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle tedavi gördü.)

Kidman kendini rol için fiziksel hazırlıklara verdi ve Lucille Ball ve Lucy Ricardo için kullanacağı sesleri geliştirmek için bir diyalekt koçu Thom Jones ile yakın çalıştı.

Jones’un açıkladığı gibi, “Lucy, Lucille aşırıdır. Lucille, Lucy’yi oynadığında, kendisinin geniş, abartılı bir versiyonunu yaptı ve sesini daha yüksek tuttu. ”

Lucie Arnaz, annesi ve Kidman’ın boşanmak ve çocukları ön planda tutmaya çalışmak gibi ortak noktaları olduğunu söyledi. Kredi. . . Glen Wilson/Amazon

Ball’un doğal konuşma sesi, yıllarca sigara içmekten daha derin ve boğuktu, ancak Kidman mutlaka mükemmel bir taklit için çaba sarf etmiyordu. Jones, “Onun Lucille’in özünü kavramasını ve bunu aktarmasını istedik” dedi. “Bir kimliğe bürünme yapıyorsanız, dışınızın çok fazla farkında olacaksınız ve bir oyuncu olarak içini dolduramayacaksınız. ”

Kidman, ömür boyu bir “Lucy” hayranı olan annesiyle replikler kurdu, ancak bunun onun genel sürecine ne kadar yardımcı olduğu net değil. ‘Bu kelimeyi yanlış anladın’ derdi ve ben giderdim, ‘Anne, beni düzeltmeden önce cümlenin sonuna gelmeme izin ver. ‘ 1 No’lu Kural, annenle replikleri öğrenme. ”

Ayrıca Arnaz’ın onunla paylaştığı kişisel ses kayıtlarını inceledi ve filmde yalnızca bir avuç görünmesine rağmen birkaç “I Love Lucy” rutinini kopyalamayı öğrenirken bir hareket koçuyla çalıştı.

Kidman, “Being the Ricardos” ile Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödüle aday gösterildi, ancak performansı onun için zaman zaman bir güvensizlik kaynağı olmaya devam ediyor.

Yüzünü yaklaşık 75 saniye gibi kısa bir sürede gösteren ve bazı izleyicileri Amazon’un Kidman’ı neden sakladığını sormaya sevk eden filmin Ekim tanıtım fragmanından bahsedildiğinde şaşırmış görünüyordu.

Teaserdan veya arkasındaki stratejiden haberdar olup olmadığı sorulduğunda Kidman, “Buna nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum, biliyor musun? Ben işin tanıtım kısmını yapmıyorum. Belki de bana göstermekten korktular. ”

Eklemeden önce bir nefes aldı, “Bummer. ”

“Being the Ricardos” için aldığı diğer bildirimler ne olursa olsun, Kidman her zaman “I Love Lucy” setinin bir kopyası üzerinde durma, gösteriden Ball’un malzemesini çalma ve oynamak için kiralanan çok sayıda figüranın kahkahalarını duyma deneyimine sahip olacaktır. şovun stüdyo seyircisi.

Kidman o anda nasıl hissettiğini anlatmak için tek bir kelime önerdi: “Harika. Sonra, filmde edindiği bazı becerileri göstermek istercesine biraz bekledi ve dedi ki: “Bu arada gülmek için yapılmışlar. ”