Moralsiz Bir Siyah Seçmenden Başkan Biden’a Açık Mektup

Bakec

Member
Sayın Başkan Biden,

300 gün ne fark eder.

28 Nisan 2021’de, Kongre’nin ortak oturumunda bir konuşma yaparak görevdeki ilk 100 gününüzü işaretlediniz.

İçinde, George Floyd’un kızı Gianna Floyd’un size “Babam dünyayı değiştirdi” dediği sözlerine başvurarak polis reformu için ateşli bir ahlaki dava açtınız. Ülkeye – şimdiye kadar ilettiğiniz en anlamlı pasajlardan birinde, şunu ekleyebilirim – şunu söylediniz: “Hepimiz Siyah Amerikalıların boynundaki adaletsizliği gördük. Şimdi gerçek bir ilerleme kaydetme fırsatımız var.”

Sizin de belirttiğiniz gibi: “Amerikalı kardeşlerim, kolluk kuvvetleri ile hizmet ettikleri insanlar arasındaki güveni yeniden inşa etmek, ceza adalet sistemimizdeki sistemik ırkçılığın kökünü kazımak ve George Floyd’un yasasında polis reformunu yürürlüğe koymak için bir araya gelmeliyiz. Evi çoktan geçen isim. ”

Aynı konuşmada, istihbarat camiasının beyaz üstünlüğü terörizmini ülkenin karşı karşıya olduğu “en ölümcül terörist tehdit” olarak gördüğüne dikkat çektiniz.

Birleşik Devletler’in gerçek eşitliği ve “daha fazla Amerikalı’nın – Siyah, beyaz, Latin, Amerikalılar, Yerli Amerikalılar.”

Pekala, o konuşma ile Salı günkü Birliğinizin Durumu arasındaki 307 gün içinde, siyasi bir piruet yaptınız ve sonunda ters yöne döndünüz.

Salı günü, görev başındayken trajik bir şekilde öldürülen iki New York Şehri polis memurunun ailelerini bu savunmayı yapmak için çağırdınız:

“Hepimiz aynı fikirde olmalıyız: Cevap, parayı geri ödememek. polis. Polisi finanse etmek için. Onları finanse edin. Onları finanse edin. Bunları kaynaklarla ve eğitimle finanse edin. Topluluklarını korumak için ihtiyaç duydukları kaynaklar ve eğitim. Hem Demokratlardan hem de Cumhuriyetçilerden bütçemi geçirmelerini ve mahallelerimizi güvende tutmalarını istiyorum.”

Bu, kanun ve düzen kalabalığını yatıştırmak için duygusuz bir girişim gibi geliyor. Polislik son bir yılda temelde değişmedi. The Washington Post’a göre, 2021’de rekor sayıda ölümcül polis ateşi oldu. Reforma umutsuzca ihtiyaç duyan bir polis sistemini, bu reformları talep etmeden önce daha fazla nakitle doldurmak, yalnızca çöküşün desteklenmesine hizmet edecektir. Belki polislik aç bırakılmamalı ama kesinlikle şişmanlamamalı.

Birlik Devletinde George Floyd Adalet Polislik Yasasından söz edilmedi. Bu yasa tasarısı üzerindeki görüşmeler Eylül’de çöktü, ancak “anlamlı polis reformu konusunda ciddi” olan Kongre üyeleriyle çalışmaya devam edeceğinizi söylediniz ve orijinal yasa tasarısının önerilen reformlarının çoğunu içeren bir yürütme emri taslağı hazırlamaya odaklandınız.

Ocak ayında sızdırıldığında, The New York Times, kolluk kuvvetlerinin “emrin politika girişindeki tenor tarafından çok öfkelendiğini bildirdi. Beyaz Saray iç politika danışmanı Susan Rice’ın, “daha somut tartışmalara yönelik uzlaştırıcı telefon görüşmeleri yapmaya” zorlandığı “ceza adalet sisteminde sistemik ırkçılık” vardı.

Sayın Başkan, bugün Mart. Hâlâ o icra emrini vermeni bekliyoruz.

Birlik Devletinde bir kez Siyah veya Afrikalı-Amerikalı, beyaz veya Hispanik kelimelerini söylemediniz.

Irk, bir kelime olarak, retorik repertuarınızdan sihirli bir şekilde kayboldu. Niye ya? Sanırım siyasi rüzgarlar yön değiştirdiği için. Geçen baharda iyi oy alan, bu baharda iyi oy almıyor.

Tarihsel olarak Siyah kolejler ve üniversiteler için artan destekten bahsettiğinizde bile, HBCUs Minor kısaltmasını mı kullandınız? Evet. Ama fark ettim. Bu arada, HBCU mezunlarına yardım etmenin en iyi yolu, daha fazla öğrenci kredisi borcunu iptal etmek için yürütme yetkinizi kullanmak olacaktır, çünkü Eğitim Verileri Girişimi’ne göre, Siyah üniversite mezunları, öğrenci kredi borcunda ortalama 25.000 ABD Doları daha borçludur. beyaz mezunlar.

Konuşmanızda öğrenci kredilerinden bahsedilmedi.

Yüksek Mahkeme adayınız Ketanji Brown Jackson’ı selamladınız, aday gösterilen ilk Siyah kadın olmasının tarihsel önemine kamuoyu önünde işaret etmemiş olsanız bile. Karanlığı – ve mahkemede dışlanma geçmişi – büyük salonda söylenmeden kaldı.

Küçük mü? Belki. Ama yine fark ettim.

Bazıları, Jackson’ın Siyah olduğu için, doğrudan Siyah insanlara ve onların konuşmadaki çıkarlarına hitap etmeden adını anmanın yeterli olduğunu söyleyebilir. Ama bu şekilde çalışmıyor. Semboller, temsil ve dahil etme benim için elbette önemlidir, ancak bunlar politika ve mevzuatın yerini tutmaz.

Bu, Yargıç Jackson’ın adaylığını hiçbir şekilde küçük düşürmek değildir. Bu canlandırıcı. Nitelikli ve onaylanması gerekiyor ve sahaya başka bir bakış açısı için ihtiyaç duyulan bir ses olduğu kadar birçokları için bir ilham kaynağı olacak. Onu aday gösterdiğin için teşekkürler.

Sıradan Amerikalılar için sembollerin kirayı ödeyemeyeceğini, depoyu dolduramayacağını veya sizi bir kurşundan koruyamadığını söylemek yeterlidir. Siyahların oy haklarına ve oy verme gücüne yönelik amansız saldırıyı durduramazlar, Amerikan tarihinin kapsamlı öğretimini, özellikle Amerika’nın ırksal tarihini yasaklamakla veya protestocuların haklarını korumakla tehdit eden eleştirel ırk teorisi üzerindeki paniği tersine çeviremezler.

Konuşmanızda, Oy Kullanma Özgürlüğü Yasası ve John Lewis Oy Hakları Yasası’nın geçişini istemek için yalnızca birkaç kısa cümle kullandınız.

Ocak ayında Senato’da oylama yasası başarısız olduğunda, bunu bir bildiride söylediniz:

“Benim yönetimim, demokrasimizin kalbinin ve ruhunun – hak oy kullanmak – her ne pahasına olursa olsun korunur. Oy hakkını korumak için gerekli mevzuatı geliştirmek için müttefiklerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ve temel oy kullanma hakkını koruyacak Senato usul değişiklikleri için bastırmak. ”

Anlayabildiğim kadarıyla, Salı günkü kısa yorumlar, Ocak ayından bu yana oy hakları yasasını geçirme konusunda yaptığınız ilk kamuoyu açıklamalarıydı ve bu, Beyaz Saray’ın Beyaz’da yayınlanan yorumlarınızın kendi koleksiyonunu araştırmamdan kaynaklanıyor. Ev sitesi.

Size “savaşmayı asla bırakma” böyle mi görünüyor? Bir yastık fabrikasında dövüşmeyi nerede öğrendin?

Semboller, siyah insanlara nesiller boyu zarar verebilecek politikalara yönelik yanlış yönlendirmelere yönelik eleştirileri saptırmak için kalkanlar olarak kullanılamaz.

İnsanlar, tarihin en çeşitli kabinesine sahip olduğunuzu söyleyerek sizi savunabilirler.

Pekala, siyasi nedenlerle – suç ve refah – siyah insanlarla ilişkilendirilen, tamamen adil olmasa da, halkın sorunlarına karşı sert bir duruş sergileyen ve muazzam zararlar veren başka bir Demokrat başkanı hatırlayacak kadar yaşlıyım. Siyah topluluğa olan sevgisini göstermenin bir yolu olarak Siyah insanları kendi yönetiminde önemli pozisyonlara sembolik olarak atamasına rağmen: Bill Clinton.

Clinton, suça karşı sert duruşunu alıp feci 1994 Şiddet Suçlarının Kontrolü ve Kanun Uygulama Yasasını ilerlettiğinde, en çeşitli kabine rekorunu elinde tuttu. durmadan. O faturanın yazılmasına yardım ettin. Başkan Barack Obama, 2008’de sizi aday arkadaşı olarak tanıttığında sizi bunun için övdü:

“On beş yıl önce, çok fazla Amerikan toplumu şiddet ve güvensizlik ile boğuşuyordu. Böylece Joe Biden, 1994 suç yasasını geçirmek için Demokratları ve Cumhuriyetçileri bir araya getirdi, 100.000 polisi sokaklara koydu ve ülke genelinde suçta sekiz yıllık bir düşüş başlattı.”

Birçok yönden, bir déjà vu anı yaşıyormuşuz gibi geliyor.

Salı günkü yorumlarınız, kaç Demokrat’ın polis reformu fikrinden ve ceza adalet sisteminde ırksal adalet arayışından geri adım attığını vurguladı.

Bu tür eylemler, benim gibi birçok Siyah seçmen arasında, politikacıların adil hava taahhüdüne sahip oldukları, anketler değiştiğinde önceliklerinin de değişeceği, Siyahlara olan bağlılıklarının Siyah meselelerine bağlı olduğu hissini sertleştiriyor. kullanılmış lastik bantlardan biraz daha fazlası.

Gerçekten sinir bozucu olan şey, iki partili bir sistemde Siyahların sıkışıp kalmasıdır. Sayın Başkan, Cumhuriyetçiler gerçeğe, Siyah tarihe ve Siyah seçmenlere savaş ilan edip Donald Trump’a bağlılık yemini ettiğinde en iyi ve tek seçenek sizsiniz.

Ama Siyah insanlar bu politik danstan, yakınlaştırılıp sonra itilmekten, bireylerin yüceltilmesinden ama kolektifin zarar görmesinden, kulaklarımıza sadece halk içinde inkar edilecek tatlı sözlerin fısıldanmasından bıkmışlardır.

Sayın Başkan, daha iyisini yapın.

İmzalı,

Morali Kara Oy

The Times yayınlamayı taahhüt ediyor )editöre çeşitli mektuplar . Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazı ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Facebook ve Twitter (@NYTopinion) üzerinden The New York Times Opinion bölümünü takip edin ) ve Instagram .