Mantua, “Po canavarı” olarak alındı, 285 cm’lik torpido balığı

Hasan

Global Mod
Mod
Kancadaki “Po canavarı”

Aslında, mevcut düzenlemelere göre, rekor kıran balıkçı, tam da yerli bir tür olmadığı için, o yayın balığını Po’ya salmamalıydı. Alessandro Biancardi, “Böylece başka bir balıkçıya aynı duyguları yaşama fırsatı verdim ve çocuklarıma da babalarının izinden gitmek istiyorlarsa” diye açıklamaya çalıştı.

Bahsedildiği gibi Biancardi, yıllardır Po’da yaşayan ve bazılarına göre tüm nehir ekosistemi için bir tehdit oluşturan büyük yayın balıklarına benzeyen devasa balıklar olan torpidoların tutkulu bir balıkçısıdır. Biancardi’ye göre ise “çevrenin gerçek düşmanları, kanlı yakalama sistemleriyle kaçak avcılar veya öldürücü karidesler ve karabataklar; oysa yayın balığı artık diğer balık türleriyle bir arada yaşamaya alışmış durumda”.

Mantua’lı girişimci 23 yıldır bu tutkuyu besliyor: “Teknemle her gün balığa çıkıyorum, balıkları tutuyorum ve sonra bırakıyorum”. Birkaç gün önce, Ostiglia’nın hemen önündeki diğer kıyıda, Po boyunca başka bir merkez olan Revere sularına teknesiyle çıktı.

“Mucizevi” yakalama

“Teknedeydim – diyor – oltama takılan yemi ısıran bir şey duydum. Bu nedenle balığı yakalamak için gerçek bir savaş başlattım”. Yaşlı Adam ve denizden Hemingway tadında bir sahne. Biancardi, kocaman bir “canavar” yakaladığını hemen anladı.

“Tekneyi akıntıya sürüklemeye başladı. Onu yormam 45 dakikamı aldı ama onu kıyıya sürükleyene kadar ne yakaladığımı anladım” diye ekledi.

“Ölçtüm ama tartamadım – çünkü vücudunun ağırlığı onu ters çevirerek iç organlarını ezebilir ve ölümüne neden olabilirdi. Yaklaşık 50-60 yıllık bir torpidoyu öldürmeyi göze alamam. yaşında ve bu nedenle onu serbest bıraktım”.

Biancardi, balığının rekor bir av olduğuna inanıyor. “Birkaç gün önce – diyor – hala Po’nun Mantua bölümünde olan bazı Alman çocuklar 281 santimetre uzunluğunda bir torpido ele geçirdiler, bu yüzden benimki onu dört santimetre aştı”.