Knockout Country-Rap Crossover ve 13 Yeni Şarkı Daha

Bakec

Member
Her Cuma, The New York Times için pop eleştirmenleri haftanın en dikkate değer yeni şarkılarını ve videolarını değerlendiriyor. Sadece müziği mi istiyorsun? Spotify’daki Çalma Listesini buradan dinleyin (veya profilimizi bulun: nytimes). Duyduğun gibi mi? bize bildirin oynatma listesi@nytimes. com ve Louder haber bültenimize kaydolun , pop müzik kapsamımızın haftada bir patlaması.

YNW BSlime’ı içeren Kidd G, “Left Me”

Son yıllarda country ve hip-hop arasında artan miktarda geçiş oldu, ancak genellikle iki etki arasındaki ilişki gergin hissedilebilir. Ama işte, her ikisi de genç olan iki rapçi arasında, kulağa tamamen zorlama olmayan bir işbirliği: Nashville’in adım adım yaklaşması gereken, doğal olarak senkretik bir müzik yapan Kidd G ve hapsedilen yıldız YNW Melly’nin küçük kardeşi YNW BSlime. Kidd G, pıtırtı pıtırtı heceleri ve cıvıl cıvıl şarkılarıyla Juice WRLD etkilerinden yararlanıyor ve YNW BSlime’ın konuk dizesi tüyler ürpertici ve silahsız edici bir masumiyetle şarkı söylüyor: “İki yıldır kardeşim yok oldu/Ve ben hiç böyle hissetmedim/hissetmedim. tek basina. ” Kulağa 2030’un 1 numaralı şarkısı gibi geliyor. JON CARAMANICA

Charlie Puth, “Işık Anahtarı”

Romantik hazımsızlık hakkında neşeli bir şarkı olan “Light Switch”, Charlie Puth’un 2018 albümü “Voicenotes”u bu kadar çekici yapan elektrikli funk-pop türünün hafif manik versiyonudur. Şarkı söylemek biraz daha az kararlı ve şarkı sözü yapısı o kadar sıkı düğmeli değil ve vokallerde Puth’u sentezleyicinin içinden ağlıyormuş gibi ses çıkaran hafif bir hiperpop-esque muamele var. Ancak kelimelerin kaygısı işaret edilir ve şeker acele üretimi nefes darlığı olarak taranır. karamanika

Nilüfer Yanya, ‘Gece Yarısı Güneşi’

Escalation, Nilüfer Yanya’nın Mart ayında çıkacak olan yeni albümü “Painless”tan “Midnight Sun”da bir takıntıyı akla getiriyor. “Belki çok fazla umursamıyorum/bunu temizleyemem” diyor. “Beni bu çıkrıktan kurtar. ” Hem akustik gitar akorları hem de davul ritmi, bir Radiohead ipucundan daha fazlasıyla döngüsel bir his veriyor, ancak diğer sesler geliyor – akustik ve elektro gitarlar – elle çalınan ve kaçış olasılıkları sunan. Bunları kullanıp kullanmayacağı belli değil. JON PARELES

Gayle, ‘Sadece Azgın’

Grunge’ın kuantum gitar-akor kreşendosu -sessiz-yüksek-MUCH LOUDER- genç söz yazarının “Abcdefu. Stop-start gitarları biriktikçe, bazı şeyleri heceliyor: “Arkadaşım olmak istemiyorsun/Sadece beni çıplak görmek istiyorsun/Yine. PARSELLER

Ecco2K ve Bladee, “Amygdala”

Ecco2K ve Bladee, moda modellemede yan çizgisi olan İsveçli bir pop kolektifi olan Drain Gang’ın üyeleridir. Alman müzisyen Mechatok tarafından üretilen en son işbirlikleri, sesleri ve sentezleyici tonları, kesik kesik kontrpuan parçaları ve bilgisayarla sıkıştırılmış kozmik hırs külçeleri olarak ele alan bir noktacı hiperpop dilimidir: “Yok et ve yarat, rüyada hayal kur.” Makineler kapanmadan önce, sonunda Bladee mırıldanıyor. PARELES

Sofia Kourtesis, Manu Chao, ‘Estación Esperanza’

Sofia Kourtesis, yeni bir gün umuduyla titreşen şarkılar yapıyor. “Estación Esperanza”, Manu Chao’nun “Me Gustas Tu”nun canlı kuş sesleri ve sabit bir korna ile serpiştirilmiş vokal örneklerinin odak noktasına gelmeden önce, homofobiye karşı Perulu bir protestonun ilahileriyle başlayan alıntıları toplamada ustalık sınıfıdır. Kourtesis’in kendi uğultusu odak noktasına geldiğinde, tek bir an sonsuzluğa açılıyor. ISABELIA HERRERA

INVT, “Anakonda”

Miami ikilisi INVT, en son şarkısında türlerin parmaklarının arasından kayıp gitmesine izin veriyor. Jamaikalı dans salonundan yükselen ateşli bir dembow riddim canlanıyor. Prodüksiyonun altında buharlı bir yankı ve etli bir inilti fısıldıyor. Bir çıngırağın sabit çınlaması, marakanın sallanması var. Reggaeton mu? Asgari tekno? Hatta önemli mi? HERRERA

Key Glock, ‘Gururlu’

Kasım ayında Memphis’teki memleketinde vurularak öldürülen Genç Dolph, kuzeni Key Glock’a akıl hocalığı yapmış ve onunla işbirliği yapmıştı. Key Glock’un övgü niteliğindeki şarkısı “Proud”, “Paper Route Empire Presents: Long Live Dolph” derlemesinin ilk single’ı ve sunumu iri yarı ama şarkı sözleri ağrıyor: “Onu kanla geri alabilirim ama yine de yapabilirim’ zamanı geri alma. Videoda Key Glock, kesin bir seçim olan cinayet mahallindeki pişmanlıklarını dile getiriyor. karamanika

John Mellencamp, ‘Ben Endişeli Bir Adamım’

John Mellencamp, yeni albümü “Strictly a One-Eyed Jack” boyunca asık suratlı ve kır saçlı kaldı. “Ben Endişeli Bir Adamım”da, her şey için endişeleniyor ve bu konuda kavgacı: “Yolumdan çekilsen iyi olur,” diye hırlıyor. Sesini çevreleyen slayt gitar ve keman ile vintage tarzı bir blues durağı ve acı yalnızlığını ilan etmesine rağmen, sonunda yanında bağıran bir kalabalık var. PARELES

Daniel Rossen, “Çerçevedeki Gölge”

Grizzly Bear’dan Daniel Rossen’ın Nisan ayında çıkacak solo albümünün ilk single’ı “Shadow in the Frame” aracılığıyla sinir enerjisi kursları. Rossen, yaylılar ve nefesli çalgılar da dahil olmak üzere, karmaşık düzenlemede davullar (Grizzly Bear’ın Christopher Bear tarafından) dışında her enstrümanı çaldı. Şarkı, geçicilik ve felaket üzerine bir meditasyondur – “Bizi parlayıp sönerken ve parçalanırken izleyeceksin,” diye şarkı söylüyor – gitarlar ve vokaller arasında göç eden, kontur değiştiren ama asla çözülmeyen, umudu ima eden huzursuz, daireler çizen bir cümle tarafından taşınıyor. Bu, erişilemeyecek şekilde hareket etmeye devam ediyor. PARELES

Uwade, ‘Etrafımdaki Işığı Görüyor musunuz?’

Söz yazarı Uwade, “Do You See the Light Around Me?” Sylvan Esso’nun plak şirketi Psychic Hotline’daki bir single ve gelen ve kaybolan sesler ve enstrümanlarla dört akor arasında geçiş yaparken, grubun seyrek elektronik vuruşlar ve insan sıcaklığı karışımını yansıtıyor. Ancak Uwade, aynı anda hem belirsiz hem de kucaklayıcı olan kendi kişiliğini getiriyor. PARELES

Jana Horn, “Ürdün”

Austin merkezli söz yazarı Jana Horn, bu hafta yayınladığı ilk albümü “Optimism” boyunca sesini küçük ve fısıltı halinde tutuyor. “Jordan” albümün en ürkütücü, en keşifçi, en kararlı şarkısı: elektroniklerin uçlarda olduğu sürekli titreşen bir yürüyüş, bir arayış, bir çile, bir ikilem, bir vahiy hakkında İncil’deki esrarengiz bir anlatı. PARELES

Gui Duvignau, Bill Frisell, ‘Tristeza e Solidão’

Basçı Gui Duvignau, Brezilyalı gitarist Baden Powell ve şair Vinícius de Moraes’in bir meşale şarkısı olan “Tristeza e Solidão”yu yorumuna eşliksiz, alçak notaların yankılanmasına izin verirken tınlayan ve dalgın bir sesle başlıyor. Özel bir konuk olarak yer alan gitarist Bill Frisell, davulcu Jeff Hirschfield ile giriyor ve şarkının kasvetli melodisini Duvignau ile ileri geri takas ediyor. Parça bulutlu, melankolik ve yavaş, Powell’s ve de Moraes’in orijinal versiyonunun sessiz, motor benzeri samba oluğundan yoksun ama kulağa bir o kadar perili geliyor. Bu performans, Duvignau’nun 2000 yılında vefat eden etkili gitaristin anısına yapılan son albümü “Baden”den geliyor. GIOVANNI RUSSONELLO

Kiko Villamizar, “Sembrá El Maíz”

Eller ve tokmaklarla vurulan davullarda taşınan Cumbia ritimleri, yankıyla sarsılmış bir gitarı ve Kiko Villamizar’ın uykulu gözlü sesini yükseltiyor. “Sembrá El Maíz” (“Mısırı Dik”), iklim felaketi karşısında bile, çok çalışmayı ve sabrı teşvik eden orijinal bir eserdir. Sonunda, grupla tam boğaz, ticaret çağrı-cevap vokalleri. Şu anda Austin’de yaşayan bir müzisyen, eğitimci ve organizatör olan Villamizar, öncelikle Kolombiya’da bir kahve çiftliğinde büyüdü ve daha sonra ülkeyi dolaşarak şarkılar topladı. Los Destellos ve Los Wemblers de Iquitos, 1960’larda Peru ormanlarında böyle sörf yapmaya başladığında, kozmopolit gibiydi; Bugün, benzer şarkılar yazan Kolombiyalı genç bir müzisyen, kendi başına bir gelenek haline gelen şeyin üzerine inşa ediyor. Russonello