Karakterleri Sıkışmış, Ama Film Yapımcıları Her Şey Ama

Bakec

Member
Genç bir kadın, dahiyanenin erken dönemlerini gösterir – ancak ebeveyni hastalanır, bu yüzden yuvadan asla ayrılmaz ve yardım etmek için geride kalmaya zorlanır. Sonra bir şey olur, bir kırılma noktası olur ve orada olmayan kardeşleri geri döner. Gerilim, çatışma, uzlaşma var.

Sonunda, kadının kendi özerkliğini kültürel mirasıyla nasıl tatmin edici bir uyum içine yerleştirdiğiyle ilgili bir hikaye. Aynı zamanda kız ve erkek kardeşlerin unutulmuş ilişkilerin tozunu nasıl atabilecekleri ve ortak yaşamda nasıl yaşayabilecekleri ile ilgili.

Bu hikayeyi komedi ile birleştirin ve Sujata Day’in yazıp, yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği “Definition Please”i elde edin. Onu dramada canlandırın ve Agam Darshi’nin yazıp yönettiği ve başrolde oynadığı “Donkeyhead” olur.

Her iki olay da inatçı, kusurlu kadınlara odaklanıyor: “Definition Please”de Day, eski bir Scribbs Spelling Bee şampiyonu olan Monica’yı canlandırıyor (evet, bu Scripps National Spelling Bee’de oynanan bir oyun) ve yeni nesil müstakbel şampiyonlara eğitim veriyor. “Eşekkafa” başarısız yazar Mona’yı (Darshi) hasta Sih babasına bakarken tecrit edilmiş bir hayat kurarken bulur.

Day ve Darshi, ilk uzun metrajlı yönetmenliklerini yapan aktrisler, Ava DuVernay’ın dağıtım şirketi Array, filmlerini alıp bu ay Netflix’te yayınlamadan önce hiç tanışmamışlardı. Ancak çarpıcı paralellikler hemen ortaya çıktı.

Darshi, “Definition Please”i izler izlemez Day’e e-posta göndererek “Bu esrarengiz bir şey” gibi bir şey yazarak ortak bir röportajda söyledi. Day, temaların tamamen farklı olan iki filmde bu kadar benzer şekilde yankılanmasına bayıldı.

“Tanım Lütfen” bölümünde Ritesh Rajan ile Gün. ” Kredi. . . Dizi

34 yaşındaki Darshi (oyunculuk kredisi “Funny Boy” da dahil) İngiltere’de doğdu, Kanada’da büyüdü ve şimdi Los Angeles’ta yaşıyor; arka planı Sih Punjabi Indian. 37 yaşındaki Day (“Güvensiz”) Pittsburgh dışında bir saat doğup büyüdü ve geçmişi Bengalce Hintli.

Hollywood’un yapma eğiliminde olduğu bir şey: ‘Bu bir Kızılderili! Bu bir Hintli!” dedi Day. “Ve sen, ‘Bekle, ama Gujaratis Punjabis’ten farklı, Bengallilerden farklı, Güney Hintlilerden farklı. Hepimiz farklı şeyler yiyoruz, farklı geleneklerimiz var. ”

Day’in filminde karakterler, yönetmenin favorilerinden bazıları olan Thums Up kola yudumlar, masala aromalı çıtır çıtır cipsler ve rasgulla tatlılarının üzerine atıştırmalıklar koyar. Bestecisi Amanda Jones ile film boyunca bir tür tema şarkısı işlevi gören Bengalce bir parça oluşturmak için çalıştı. Şarkı ayrıca resmi olmayan bir testi geçti: Day’in ebeveynleri sözleri onayladı. New York Times’ın eleştirmeni Lisa Kennedy de filmi onayladı ve filmi “etkileyici bir şekilde incelikli” olarak nitelendirdi. ”

Darshi de Mona’nın kardeşi Parm’ın giydiği türban gibi ayrıntılara odaklandı. Film yapımcısını ekranda kötü görünen bir sarıktan daha fazla rahatsız eden hiçbir şey yoktur. Parm’ı oynayan Stephen Lobo, Punjabi değil, bir grup “gerçek Sih Pencap amcaları” (topluluktaki yaşlı erkekler), onlardan biri olduğunu düşünerek Pencap’ta Lobo ile konuşmaya başladı.

Darshi, “Kendi kültürünüzden insanların belki de başka hiç kimsenin anlayamadığı o küçük ayrıntıları alması büyük bir onay damgası, ancak kültürün nasıl olduğunu tam olarak biliyorlar” dedi. “Bu çok iyi hissettiriyor. ”

(The Times’ın eleştirmeni Beatrice Loayza, Mona’nın karakterini “sinir bozucu bir şekilde opak” olarak nitelendirdiği için filme alınmadı.)

Yine de bu hikayeler ve kahramanları köklerine bağlı değildir. Filmler nihayetinde aile, kayıp, ruh sağlığı ve kardeş rekabetleri hakkında evrensel hikayelerdir.

Day, “Ne olursan ol,” dedi, “bu karakterlere bakacaksın ve onlardan parçalar bulacaksın ve ‘Ah, gerçekten bununla ilgiliyim. ‘”

İki yönetmen zıt deneyimlerle şekillendi. Kanada’nın her yerindeki “küçük beyaz kasabalarda” büyüyen Day, kendini iki dünya arasında sıkışmış hissetti. Bir noktada, adını Grace olarak değiştirmek istedi, bunun telaffuzunun Agam’dan daha kolay olacağını söyledi. Greensburg, PA’da Day, Hindu tapınağı yaz kampına gitti ve pazar günleri tapınakta bharatanatyam dans dersleri aldı. Ama yolları sonunda onları benzer yerlere götürdü.

Day, “Asla iki kültür arasında bölünmüş hissetmedim” dedi, ancak “Batı medyası gerçekten nasıl olduğumuza dair klişeleri vurguluyor ve ben bu klişelere karşı çıkmak istedim. ”

Soldan, Sandy Sidhu, Stephen Lobo, Huse Madhavji ve Darshi, “Eşekkafa. ” Kredi. . . Dizi

Her iki film yapımcısı da kendilerini daha evrensel hissettiren, “veya” yerine “ve”yi seçmelerine izin veren filmlerde görmekle ilgilendiler. Darshi’nin amacı, izleyicilere Mona gibi Güney Asyalı, Hintli Amerikalı ve Hintli Kanadalı kadınların dağınık ve tıpkı herkes gibi kusurlu olabileceğini göstermekti.

Darshi, “Bir zamanlar aktörler olarak, renkli film yapımcıları olarak sahip olduğumuz fırsatların etnik kökenimiz ve kültürümüzle ilgili işler yaratmaya dayandığı bir zaman vardı” dedi. “İşler değişiyor. Ve şimdi sadece olabiliriz. ”

Perde arkasında, Darshi ve Day, görünüşte kusursuz filmler çekmek için – yazar, oyuncu, yönetmen – şapkalar arasında hokkabazlık yapıyorlardı. Yakında çıkacak olan HBO Max programı “DMZ”de görülecek olan Darshi, diziyi yapan DuVernay’ın gelecekteki bir Amerikan iç savaşı hakkındaki deneyimiyle karşılaştırdı. Derinden hazırlanmış ve çekici Darshi, DuVernay’in “herkes için her şey” olması gerektiğini söyledi. ”

“Renkli bir insan olup da politik olamazsın,” dedi Darshi. “Sadece göründüğümüz gibi görünmemiz gerçeğiyle. Ve buna hiç benzemeyen bir sektördeyiz. Sonuç olarak, gerekli olanın baskısı o kadar yüksek ve talep o kadar fazla. ”

Bu Kış İzlenecek Beş Film

<saat/>

Kart 1/5

1. “Köpeğin Gücü”: Benedict Cumberbatch, Jane Campion’un yeni psikodramasındaki performansıyla büyük övgüler alıyor. İşte aktörün kaynayan bir alfa erkek kovboy olması için gereken şey.

2. “Yukarı Bakma”: Meryl Streep, Adam McKay’in kıyamet hicivinde bencil bir alçak oynuyor. İlham almak için “Gerçek Ev Kadınları” serisine döndü.

3. “Kral Richard”: Biyografik filmde Venus ve Serena Williams’ın annesini oynayan Aunjanue Ellis, yardımcı rolü nasıl bir konuşmacıya dönüştürdüğünü paylaşıyor.

4. “Tik, Tik… Boom!”: Lin-Manuel Miranda’nın ilk yönetmenlik denemesi, “Rent. ” Bu kılavuz, birçok katmanını açmanıza yardımcı olabilir.

5. “Macbeth’in Trajedisi”: Joel Coen’in Shakespeare’in “Macbeth’indeki yeni yorumu da dahil olmak üzere birçok yeni film siyah beyaz olacak. ”

“Insecure”da kötü ruhlu bir iş arkadaşı olan Sarah’ı oynayan Day, o HBO şovunun yaratıcısı, yazarı, yapımcısı ve yıldızı olan Issa Rae’den ilham aldı. Rae’nin öncü web dizisi “Awkward Black Girl”den beri Rae ile çalışıyordu ve eğer Rae her şeyi yapabiliyorsa kendisinin de yapabileceğini bilerek ayrıldı.

Ama hiçbir şekilde kolay olmayacaktı. İlk uzun metrajlı filmlerinde Darshi ve Day (röportaj sırasında arkasında sergilenen kısa “Kovboy ve Kızılderili” filminin canlı posteri vardı) hazırlıklara daldılar.

Darshi, “Herhangi bir soruya, önüme çıkan her şeye gülünç bir şekilde hazırlandım” dedi. “O yüzden olan herhangi bir sahnede perdenin neden sarı olduğunu, kişinin neden pembe ayakkabı giydiğini, günün hangi saatinde hangi müziği duyacağımı biliyordum. ”

Soyulan duvar kağıdına kadar her ayrıntı, Darshi’nin yapım tasarımcısı Marian Wihak ile üzerinde tartıştığı bir seçimdi. Ancak bu özenli temel çalışmalarının çoğu, izleyicinin doğrudan yararına yapılmadı. Aksine, yönetmen bunu hissettiği sürece o filmde parlayacak bir şeyin neden o boyutta, biçimde, dokuda olduğunu biliyordu.

Day de aynı şekilde hissetti. “Hiçbir zaman hiçbir şeyi fazla açıklamak istemedim” dedi. “Filmde öyle. ”

“Definition Please” parçasına dağılmış ters çevrilmiş müzikal sayılar, onun amacını açıklıyor: Geleneksel olarak çekici bir adam bir sahneye girdiğinde, kamera yakın çekim, ağır çekim, mavi renklendirilmiş, hareketli romantik müzikle desteklenen bir çekime geçer. Filmlere eklenen (genellikle kadınları nesneleştiren) Bollywood müzikal numaralar mecazı hakkında hiçbir açıklama yapılmaz – ancak eğlencenin tadını çıkarmak için hiçbiri gerekli değildir.

Day, “Kendi kendime ‘Hadi bu riskleri alalım, bakalım ne olacak’ dedim” dedi. “‘Ve yüzüstü yere düşersek, yüzüstü yere düşeriz. ‘”

Ama her iki filmde de aile, parçalarının toplamından daha büyüktür. “Donkeyhead”de Mona’nın başarılı kardeşleri – Parm, Sandy ve Rup – Londra, New York ve Toronto’dan ebeveynlerinin Kanada’daki evlerine inerler.

Darshi, “Mona muhtemelen diğer üçüne kıyasla en dürüstü,” dedi. “Bunu olduğu gibi söyleyecek olan o. Ve, ‘Eh, sen bunu yapıyorsun ve sen böylesin ve sen bunu yapıyorsun. Evet, berbat olabilirim ama en azından berbat olduğum konusunda dürüstüm. ‘”

Mona kardeşlerini sorumlu tutarken, Monica’nın karışıklığı hala “Tanım Lütfen. Kardeşi Sonny’yi (Ritesh Rajan) bipolar bozukluğu için ilaca zorlamaya çalışırken, onun da yardıma ihtiyacı olduğu ortaya çıkıyor.

Day, “Birbirlerini beslediklerini göstermek istedim” dedi. “Monica ve Sonny’nin ilişkisi, birinin büyümesi dev bir dağın üzerinden atlamak yerine çok küçük olsa bile, ikisinin de büyümesinin aynı anda gerçekleşmesi için gerçekten önemlidir. ”