Kamau Bell: Bill Cosby Amerika’yı Anlamanın Anahtarıdır

Bakec

Member
W. Kamau Bell büyürken, Bill Cosby “Siyah Amerika’nın duvar kağıdı” ve bir ilham kaynağıydı, Bell yakın zamanda verdiği bir röportajda. Bell’in yeni belgeseli “We Need to Talk About Cosby”, yıldızın uzun kariyeri ve kültürel etkisinin yanı sıra, 2018’de üç kez ağırlaştırılmış uygunsuz saldırı suçlamasıyla mahkum edilmesiyle sonuçlanan cinsel saldırı suçlamalarını inceliyor. Cosby serbest bırakıldı. Temyiz mahkemesinin yasal süreç haklarının ihlal edildiğine karar vermesinin ardından Haziran 2021’de hapisten çıktı.

Pazar günü Showtime’da prömiyeri yapılan dört bölümlük belgesel, onun gösterilerinden ve stand-up performansından, Cosby’yi suçlayan kadınlarla sohbetlerinden ve Cosby hikayesini ve mirasını işlemeye çalışan diğer röportajcıların geçit töreninden oluşuyor.

Bir komedyen ve CNN’in “United Shades of America” programı gibi programlara ev sahipliği yapan Bell, zor konuşmalar yapmaya istekli bir adam olarak tanındığını söyledi. Ancak Cosby ile ilgili olan, çoğundan daha sertti ve her iki taraftan da eleştiri aldı: Cosby’yi suçlayan bazı kişiler, Cosby’nin başarılarını içeren bir projenin parçası olmak istemedikleri için onunla konuşmadı. Aynı zamanda Bell, onun yerine beyaz suç işleyenleri inceleyebilecekken Siyah bir rol modelini yıkmakla suçlandığını söyledi.

Geçen hafta Cosby, projeyi sözcüsü Andrew Wyatt aracılığıyla eleştirdi ve Cosby’nin kendisine yönelik tüm iddiaları reddetmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi. Wyatt ayrıca Cosby’nin eğlence endüstrisindeki çalışmalarını da övdü. “Bay. Cosby, 50 yıldan fazla bir süredir dışlananlarla ayakta duruyor” dedi.

The New York Times için Bill Cosby’nin davalarını haber yapan bir muhabir olarak, kendisine yöneltilen suçlamalara aşinayım. Ancak belgesel, bu suçlamaları Amerikan kültürü ve Cosby’nin kariyerinin derin bir bağlamına yerleştiriyor.

Geçenlerde Bell ile diziyi yapmak ve Cosby’nin hikayesinin Amerika hakkında bir hikaye olduğuna dair inancı hakkında görüntülü arama yaparak konuştum. Bunlar konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Merhaba Kamau. Nasılsın?

[Gülüyor. ] Bu hikayeyi çok işledin, bu yüzden muhtemelen nasıl yaptığım hakkında bir fikrin olduğunu düşünüyorum. Ardından içine Siyah ekleyin.

“Zehirli olma” potansiyeli olan bir şeye karışmakla ilgili hissettiğiniz korkuyu bana anlattınız. ” Bununla ne demek istiyorsun?

İnsanlara ulaştık ve çok fazla “hayır” aldık. O sırada hâlâ hapisteydi ve düşündüm ki, Ah belki sonunda verimli Bill Cosby sohbeti yapabiliriz. Ama şov dünyasında gerçekten başarılı olan insanlardan aldığım her notta, “Bu kötü bir fikir. Bunu açıkça söyleyeceklerinden değil, ama his şuydu, Hayır, buna dokunmak istemiyorum. Belki benimle dokunmak istemediler ama bence genelde dokunmak istemiyorlar.

Bunu neden söylesinler?

Yani özellikle Siyah insanlar için, dolaylı olarak dahil olmuş olsanız da olmasanız da, Bill Cosby hakkında, bunları yaptığına inansalar da inanmasalar da onu desteklemek isteyen bazı izleyicilerinizi hayal kırıklığına uğratmadan verimli bir konuşma yapmak zor.

Belgesel fikri nasıl ortaya çıktı?

Fikir, [Boardwalk Pictures Production] ile yaptığımız bir konuşmada çok doğal geldi. Ben onların işini beğendim, onlar benim işimi beğendi ve komedyen belgeselleri hakkında konuşmaya başladık. Genel olarak, yeterince harika komedyen belgeseli yok ve sonra bu konuşma aracılığıyla “Düşen bir komedyen hakkında bir tane yapabilir misin?” Tutulacak bir numara var ama bahsettiğimiz kişi Bill Cosby’ydi. Ve yıllardır bu Bill Cosby konuşmasını düşünüyorum.

Neyi başarmayı umuyordunuz?

Bunu yapmaya başladığımda, belgede dediğimiz gibi, hapisteydi. Bill Cosby hikayesi büyük ölçüde bitmiş gibi geldi. Belki şimdi konuşmayı yapabiliriz ve bu zaten kafamda ve diğer insanlarla yaptığım bir konuşma. İnternette buna sahip olmaya çalışan insanları görünce, konuşma verimli bir şekilde gerçekleşmiyordu.

Bundan bir şeyler öğrenmeliyiz. Eğer konuşmazsak, öğreneceğimizi sanmıyorum. Büyüdüğümde ve genç bir yetişkinken olduğuna inandığım adam – o adam bundan bir şeyler öğrenmemi isterdi.

Yani bir düzeyde, örneğiniz Bill Cosby, bunu çözmeye çalışmamı sağladı.

Peki ne anladınız?

[Ebony dergisinin eski genel yayın yönetmeni Kierna Mayo], “Bill Cosby Amerika’yı anlamanın anahtarıdır. “Bana göre olay bundan ibaret.

Amerika’da iki kaçak baskı gücü vardır: Birincisi, beyaz olmayan insanlara nasıl davrandığımız. Diğeri ise bu ülkenin tarihi boyunca kadınlara nasıl davrandığımızdır. Ve Bill Cosby’nin kariyerine bakarsanız, yaptığı şeyleri görebilirsiniz. bu daha iyi ve yapar bu daha kötü. Orada öğrenecek çok şey olduğuna inanıyorum.

Ebony’nin eski genel yayın yönetmeni Kierna Mayo, “We Need to Talk About Cosby”de Cosby mirasını işlemeye çalışan görüşmeciler arasında yer alıyor. ” Kredi. . . Şov Zamanı

Kariyerinin önemli anları hakkında konuşmanıza ve ayrıca aleyhindeki suçlamaların zamanlamasını belirlemenize olanak tanıyan güçlü bir şekilde bir zaman çizelgesi cihazı kullanıyorsunuz.

Belgesellerin kişisel bir hikaye anlatmasından hoşlanmıyorum ama tarihle bağlantılı değiller. Çünkü bu olduğunda ne olduğunu bilmek istiyorsunuz – bu bize bunun neden daha da ilginç olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor.

Bill Cosby’den dünyada yalnız bir adammış gibi bahsetmek mantıklı değil. Hollywood’un özellikle 60’lardaki erkek çocuk erkek kültürünün, yırtıcıların saklanmasına izin veren bir tür davranışı nasıl davet ettiğini gerçekten görmelisiniz.

Aynı zamanda kariyerinin bu zaman çizelgesini, Amerika’nın zaman çizelgesini ve suçlamaların zaman çizelgesini üst üste koyuyor, bu da onları yeni bir şekilde görmenize yardımcı oluyor.

O sırada Cosby’ye yönelik suçlamaları başka kimlerin bildiği sorusunu gündeme getiriyorsunuz, ancak çok fazla spesifik cevap bulamıyorsunuz. Sektördeki üst düzey isimlerle konuşmayı denediniz mi?

Evet. ama bu insanlardan hiçbirine erişimimiz yoktu. Ve ben araştırmacı bir gazeteci değilim, bu yüzden bildiğimiz her şeyi almak ve bunun hangi koşullardan geçtiğini anlamaya başlamak için burada olduğumu kabul etmem gereken bir nokta var.

Nihayetinde, daha büyük olan şey, endüstrinin genel olarak iyi bir iş çıkarmadığı ve endüstriyi yöneten insanların muhtemelen hala yapabileceklerinin en iyisini yapmıyor olmalarıdır. Benim için daha büyük sorun bu.

Bazen, “Cosby hakkında konuşmamız gerekiyor”daki “Biz” ifadesinin esas olarak Siyah bir izleyici kitlesine atıfta bulunduğu görülüyor. Cosby davasının Siyah insanlara özgü bazı karmaşıklıkları var mı?

“Biz”in Bill Cosby’ye bağlı hissedenlerimiz olduğunu söyleyebilirim. Şimdi öyle oluyor ki bu insanların çoğu Siyah insanlar. Ama açık olalım: O Amerika’nın babasıydı, Siyah Amerika’nın babası değil. O evrenseldi. Bunun üzerinde çalışan herkes, ırkları ne olursa olsun, belirli bir nesilden olsaydı, “Evet, o şovu izledim ve kendimi de o ailenin bir parçası gibi hissettim. ”

Bu röportaj bile karmaşık: Pek çok insan için, siyah bir adamı beyaz bir gazetede beyaz bir adamın önünde parçalayacağım. Ve soru şu ki, bu röportaj neden Harvey Weinstein veya Trump veya cinsel saldırı iddiaları olan diğer kişiler hakkında değil? Bunlar şimdi bana sosyal medyada gelen sorular – neden bu adam?

Düşmanlarınıza ne diyorsunuz?

Sosyal medyada bu savaşları kazanamayacağınızı uzun zaman önce öğrendim, bu yüzden onların olmasına izin veriyorum. Sizinle ve diğer medya kuruluşlarıyla konuşarak ve Siyah basın kuruluşlarıyla, belki bu insanların gidebileceği yerler ile konuştuğumdan emin olarak halledeceğim. Ama bunun bir çözümü olduğunu düşünmüyorum. Bu insanlar onu izlerlerse, bunun sandıklarından daha incelikli bir konuşma olduğunu öğrenecekler.

Bu söylenecek başka bir basmakalıp şey, ama burada tarihin doğru tarafında olmalıyız. Bu, bu ülkenin büyük bir yüzdesinin, şov dünyasının ve kurumsal Amerika’nın en üst düzeylerinden, işçi sınıfı Amerika’ya, seks eğitiminin nasıl öğretildiğine kadar, sistemi ve yapıları daha iyi hale getirmek için gerçekten çalışması için bir fırsat olabilir mi? okullarda? Bunun pek çok seviyesi var – tarihin doğru tarafında olmak isteyen bizler, bu sistemleri yeniden inşa etmek için çalışmak zorundayız.

Belgeselde birçok kez “Bill Cosby kim şimdi?” diye soruyorsunuz. Kendin bir sonuca varabildin mi?

Bize her zaman Amerika’yı öğreten ve istemediği şekillerde olsa bile bize Amerika’yı öğreten biri. Ve öğrenmek bizim için çok önemli hepsi aslında daha iyi bir toplum olacaksak Bill Cosby’nin derslerinden.

Ayrıca buna dahil ve bunu söylemek zor, ancak daha geniş bağlamda: [Cosby] 20. yüzyılda Siyah Amerika ve Amerika için kilit figürlerden biri. Ve tüm zamanların en büyük stand-up komedyenlerinden biri. Ve tüm zamanların en iyi sitcom’larından birinin yaratıcısı. Ve kariyerinin büyük bir bölümünde, Siyah mükemmelliğinin bir savunucusu oldu. Ama bununla meşgul olmak istiyorsan, diğer şeylerle meşgul olmalısın.

Cosby, siz belgeseli bitirmeden hapishaneden serbest bırakıldı. Serbest bırakılması işleri nasıl değiştirdi?

Bunu istemedim, ancak daha hızlı bir his verdi – bu yine aktif bir durum. O tekrar dünyada, bu da tüm savunucuların tekrar dünyada olduğu ve cesaretlendirildiği anlamına geliyor. Bu yüzden bu hikayeyi anlatmak hem daha önemli hem de bu hikayeyi anlatmak korkutucu geliyor çünkü insanlar onu korumaya yatırım yapıyor.

Benim için en değerli konuşma film değil – filmi izledikten sonra hepimizin yaptığı konuşma. Bill Cosby’nin hikayesi hakkında ne düşünürseniz düşünün, cinsel saldırıdan kurtulanlara daha iyi davranan bir toplum yaratmamız çok önemli.