Intesa Sp, Messina: “Birleşme ve Devralmalarla ilgilenmiyorum”

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Birleşme ve Satın Alma işlemleriyle ilgili karışıklıklardan kaçının. Intesa Sanpaolo CEO'su Carlo Messina kendisini bankacılık konsolidasyonu riskinden uzaklaştırıyor, tek başına stratejiyi doğruluyor ve Orcel ile şirketi uyarıyor gibi görünüyor: “Banka konsolidasyonu hakkında çok şey duyuyorum – diyor – ama İtalya Intesa Sanpaolo: ne kadar çok Birleşme ve Devralma yaparsanız, entegrasyon karmaşasına o kadar çok düşersiniz ve bu nedenle gelecekte de referans Intesa Sanpaolo olacaktır”. Mali analist Giorgio Vintani, Adnkronos'a şu gözlemde bulunuyor: “Kurum bugünkü formuna ulaştı ve bu noktada yönetim yeterli diyor”, yorumunu yapıyor uzman.

Vintani'ye göre CEO bugün üç şey söylemek istiyordu: “Piyasanın kaynadığı bir dönemde olası herhangi bir İtalyan birleşme ve satın alma faaliyetinden uzak durmak ve dolayısıyla Banco Popolare di Milano ve Monte Paschi dosyalarıyla arasına mesafe koymak; hatırlamak edinilen ve edinen tarafın katları ne olursa olsun, birleşmelerin ancak belirli bir süre sonra sonuç getirdiğini ve doğru şekilde yürütülürse birleşme riskinin çok yüksek olduğunu, Sanpaolo'da büyük hedefler bulmanın çok zor olduğunu; gelirler ve kârlar üzerinde yeterli etki yaratması ve dolayısıyla Bankanın İtalyan topraklarında organik olarak büyüme niyetini yeniden teyit etmesi;

“Intesa'nın hesaplarını etkileyecek kadar büyük olası bir birleşme – diyor Vintani – Unicredit ile veya büyük bir yabancı banka (BNP Paribas, Santander) ile olabilir ancak bu noktada bu hipotezlerin tamamen hariç tutulması gerekiyor”, diye altını çiziyor. “Öyleyse böyle devam edelim: İtalyan bankası, organik büyüme ve siyasetin yönlendirebileceği satın almalar yok (özellikle Hazine'nin net satıcı olduğu Monte Paschi örneğinde).” (İle ilgili Andrea Persili)