İnstagramda birinin beni takip etmediğini nasıl anlarım ?

Irem

New member
**Instagram’da Beni Takip Etmediğini Nasıl Anlarım? Bir Hikâye Üzerinden İlişkiler ve Stratejiler**

Merhaba arkadaşlar! Bugün, aslında basit gibi görünen ama bizi bazen derin düşüncelere itebilen bir konuyu ele alacağım: Instagram'da birinin seni takip etmediğini nasıl anlarsın? Ama bunu, sadece bir soru olarak değil, gerçek bir hikaye üzerinden tartışalım. Öyleyse hikayemize geçelim…

**Bir Instagram Hikayesi: Alper ve Melis'in Yolu**

Alper, bir sabah erkenden telefonuna göz attı. Instagram'da geçen gece yeni bir gönderi paylaşmıştı: bir kahve fotoğrafı ve yanında "Bugün güzel bir başlangıç" yazısı. Gönderisine birkaç beğeni ve yorum almıştı, ama bir şey eksikti. Onun en çok ilgisini çeken, Melis'in profilinin hala "Takip Edilenler" kısmında olmamış olmasıydı.

"Bir dakika… Melis mi?" diye düşündü Alper. Onlar birkaç kez konuşmuşlardı, bir iki kez dışarıda buluşmuşlardı, ama Instagram'da birbirlerini takip etmiyorlar mıydı? Alper, Melis’in takipçi listesini inceledi ve orada ismini göremedi. "Peki, neden beni takip etmiyor? Gerçekten bu kadar ilgisiz mi?" diye sormadan edemedi.

Bir süre boyunca Alper’in kafasında bu soru dönüp durdu. Aslında, ona daha önce de bir şeyler hissettiren, ama nedense tamamen çözmeye çalışmadığı bazı şeyler vardı. Erkekler bazen direkt çözüm odaklı yaklaşır, ama bu seferki mesele farklıydı. Alper, hislerini anlamaya çalışmak yerine, hemen çözüm aramaya başlamıştı.

**Melis’in Perspektifi: Empati ve İlişkiler Üzerine Bir Bakış**

Melis, o sabah Instagram’da kahve fotoğrafına bakarken, Alper’in paylaştığı gönderiye bir beğeni bırakmayı düşündü, ama yapmadı. Alper ile ilişkisi çok da net değildi, aralarındaki sohbetler genelde yüzeysel ve zaman zaman karışık bir hale geliyordu. Ancak, Melis’in daha önce Alper’i takip edip etmemek konusunda bir kararı olmuştu: “Birini takip etmeden önce, önce o kişiyi anlamalıyım. Benim için ilişkiler daha derin olmalı, Instagram sadece bir yansıma.”

Melis, bazen insanlarla sosyal medyada “ilişkiler” kurmanın derinliği hakkında çok düşünürdü. Onun için sosyal medya, gerçekten birbirini tanıyan insanlar arasında daha samimi bir bağ kurmak demekti. Eğer Alper, onu takip etmiyorsa, bu kesinlikle sadece bir tesadüf ya da belki de daha önceki buluşmalarının derinliği hakkında bir işaretti. "Belki Alper şu anda o kadar ileri gitmek istemiyor. Belki henüz hazır değil," diye düşündü. Erkeklerin bazen ne düşündüğünü çözmek zor olsa da, kadınlar daha çok hisler ve ilişkiler üzerinden hareket eder.

**Alper’in Stratejisi: Takip Etmediğini Nasıl Anlarım?**

Alper, Melis’in neden takip etmediğini anlamaya karar vermişti. Stratejik bir yaklaşım sergileyerek, Instagram’daki özellikleri incelemeye başladı. Birinin seni takip etmediğini anlamanın birkaç yolu vardı, bunu kabul etti. Öncelikle, “Takipçiler” listesine baktı ve adının orada olmadığını gördü. Ama Alper daha ileri gitmeye karar verdi.

Instagram’da bir kişinin profilini incelediğinde, o kişinin takip ettiği kişilere bakabilirsiniz, ancak o kişi sizi takip etmiyorsa, sizin profilinizi görmeleri zordur. Bunun üzerine, Alper, Melis’in paylaşımlarına tıkladı, son 24 saatte bir hikâye paylaşıp paylaşmadığını görmek için. Evet, Melis'in birkaç hikayesi vardı. Ama hikâyesinde, Alper’in profilini görmemek dikkatini çekti. “Demek ki, gerçekten beni takip etmiyor,” dedi içinden. “Ama bunun anlamı ne?”

Erkekler bazen çözüm odaklıdır, özellikle de bir problemi fark ettiklerinde. Alper, “Bunu bir şekilde çözmeliyim” diye düşündü. Durumu daha fazla kişisel almamaya çalıştı, çünkü onun için genellikle çözüm bulmak daha önemlidir. Bir gün Melis’e sormayı planladı: “Beni neden takip etmiyorsun?” Bu basit sorunun, durumun netleşmesine yardımcı olacağına emindi.

**Melis’in Kararı: Duygulara Hitap Etmek**

Melis, bir gün Alper ile tekrar karşılaştığında, onu sosyal medyada takip etmeye karar verdi. Ama bu kararın arkasında bir şeyler vardı. “Belki Alper’in bana karşı hisleri gerçekten önemli,” dedi. “Ama ben her zaman, bir şeylerin anlamlı olmasını isterim. Bu yüzden takip etmeyi, bir tür bağlılık olarak görmek yerine, bir şeyin daha derinleşmesinin başlangıcı olarak görüyorum.”

Melis, Instagram’da Alper’i takibe aldı ve aynı zamanda onun gönderilerine daha fazla yorum yapmaya başladı. Fakat Alper’in tepkisi, beklediği gibi değildi. O, Melis’in Instagram’da kendisini takip etmeye başlamasını hemen stratejik bir adım olarak görmedi. Fakat Melis, bunun bir süreç olduğunu fark etti. "Bunu bir adım olarak görmek yerine, birbirimizi gerçekten tanıyarak ilerlemeliyiz," diye düşündü.

**Sonuç: Takip Etmek ve İlişkiler Arasındaki Farklar**

Sonuç olarak, Alper ve Melis’in Instagram’daki durumları, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımı ile kadınların daha empatik ve ilişkisel bakış açılarının nasıl çatışabileceğine güzel bir örnek oldu. Alper, birine takip edip etmediğini hemen çözmeye çalışırken, Melis duygusal ve ilişkisel açıdan süreci daha yavaş ve anlamlı bir şekilde değerlendirdi.

Instagram’da biri seni takip etmiyorsa, bu sadece sosyal medyadaki bir aksaklık olabilir, ama bu durumun altında daha derin bir anlam yatabilir. Erkekler bazen stratejik bir çözüm ararken, kadınlar daha çok hislerine ve ilişkilerine odaklanır. Belki de bu, insan ilişkilerindeki en temel farklardan biri.