Hugh Jackman, Sutton Foster ve ‘The Music Man’ Covid’e Nasıl Dayandı?

Bakec

Member
Hugh Jackman, her gecenin önemli bir bölümünü nefes alarak, terleyerek ve sahnede dudaklarını kilitleyerek geçirdiği “The Music Man”in başrol oyuncusu Sutton Foster’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrenir öğrenmez, an meselesi olduğunu biliyordu.

“Her C.D.C’den oldukça eminim. 53 yaşındaki Jackman, Ocak ayı sonlarında bir telefon görüşmesinde, Covid’li biriyle sevişmek tavsiye edilmez” dedi. Perşembe gecesi Winter Garden Theatre’da açılması planlanan Meredith Willson’ın 1957 müzikalinin yüksek profilli canlanmasında, Foster’ın karşısında dolandırıcı Harold Hill olarak rol alıyor.

Ve tabii ki, beş gün sonra evde yaptığı Covid testinin olumlu kanıtı geldi. Şovun 46 kişilik kadrosunun yaklaşık üçte biri zaten azaldı ve her ikisi de öndeyken, yapımcılar sonraki 11 performansı iptal etti. (Müzikalin baş yapımcısı Kate Horton, oyuncu kadrosuna ve ekibe kapanış sırasında hala ödeme yapıldığını söyledi.)

Gösteriler bir haftadan biraz daha uzun bir süre sonra yeniden başlasa da, 1958’de en iyi yeni müzikal dalında Tony Ödülü’nü kazanan, kendini iyi hissettiren komedinin yıldızlı, yıldızları aşan bir yeniden canlanması için sadece en son başarısızlıktı. Başlangıçta önizlemelerin Eylül ayında başlaması planlanıyordu. 2020’de gösteri, açılış gecesini iki kez ertelemişti ve baş yapımcısı Scott Rudin’in zorbalık davranışının yeniden incelenmesi sırasında ayrılışını yıpratmıştı.

24 milyon dolara kadar sermayesi olan yapım, yönetmen Jerry Zaks da dahil olmak üzere Tony ödüllü 2017 yapımı “Hello, Dolly!”nin arkasındaki yaratıcı ekibin çoğunu yeniden bir araya getiriyor. Oyuncu kadrosunda altı Tony kazanan var: Jackman; kütüphaneci Marian Paroo’yu oynayan Foster; Shuler Hensley; Jefferson Mays; Jayne Houdyshell; ve Marie Mullen.

Geçen ay yapılan telefon röportajlarında, dizinin oyuncu kadrosu ve yaratıcı ekibinin altı üyesi, bir koronavirüs salgını sırasında gösteriyi sürdürmek için aldıkları önlemleri özetledi; bir gösteride düzenli bir rolü olmayan ve bir düzine kadar topluluk parçasını örten salıncaklar olarak bilinen aktörlerin hayati rolü; ve zorlu bir ön izleme döneminde morallerini nasıl yüksek tuttuklarını anlattı. Bunlar konuşmalardan düzenlenmiş alıntılardır.

Mart 2019’da “Music Man” dirilişi duyurulduğunda, sonbahar 2020 Broadway sezonunun seçim çerçevesi etkinliği olacak gibi görünüyordu. Sektör genelindeki kapanışın ortasında açılış gecesi Mayıs 2021’e ve ardından tekrar 10 Şubat 2022’ye ertelendi. Sonunda, geçtiğimiz Ekim ayında gösteri provalarına başladı.

Şovun yönetmeni Jerry Zaks ayrıldı ve koreografı Warren Carlyle provaları yönetiyor. Kredi… The New York Times için Landon Nordeman

JERRY ZAKS (yönetmen) Covid’i geride bıraktığımızı hissettik ve orada olduğumuz için mutluyduk. Daldık ve durmadan gittik.

HUGH JACKMAN (Profesör Harold Hill)Odaya geri dönmek çok güzeldi.

KATHY VOYTKO (salıncak/Marian yedeği) Her gün negatif test yapmak heyecan vericiydi.

20 Aralık’ta, Omicron dalgalanmasının ortasında “The Music Man” ilk ön gösterimini yaptı. dört covers – bir gösteriden seslenen başka bir oyuncu için devam eden bir oyuncu – sahnedeydi.

KATE HORTON (yapımcı) Her gün karşılaştığımız duruma bakar, sahne yönetimi ve yaratıcı ekiple konuşur ve ne yapacağımıza karar verirdim.

SUTTON FOSTER (Marian Paroo) Bir noktada gösteriden 14 kişi çıktı. Yedi rolü kapsayan ve o şovu sürdürmeye çalışan salıncaklarımız vardı. Ve yaptılar. Dikkat çekiciydi. Salıncaklarımızdan biri olan Emily Hoder 10 yaşında ve üç pisti kapatıyordu.

ZAKS Malzemeyi ele almak, aydınlatmada değişiklik yapmak, sesi sabitlemek gibi kritik işleri yapamadım çünkü dışarıda insanlar vardı. Açılış gecesini zorlamamız gerekip gerekmediğini kendimize sorduğumuz bir an oldu.

Sonra oldu: Dördüncü önizlemenin sabahı olan 23 Aralık Perşembe günü, Foster’ın testi pozitif çıktı.

DESTEKLEYİCİUyanıktık ama anaokuluna giden 4 ½ yaşında bir kızım var. 20 Aralık’ta, ilk ön izlememizin gecesi, kendini iyi hissetmiyordu ve kocam onu doktora götürdü ve testi pozitif çıktı. Ama her gün negatif, negatif, negatif testler yapıyordum. Sonra Perşembe sabahı evde hızlı bir test yaptım ve hemen bu kaba kırmızı çizgiydi. Ben de “Tamam, başlıyoruz” dedim.

Ancak gösteri, rolü sekiz saatte ana hatlarıyla belirleyen Marian’ın bir salıncak ve bir yedeği olan Voytko sayesinde o gece yine de devam etti.

VOYTKO Saat 11’de kostüm hazırlığım vardı ve öğleden hemen önce kostüm tasarımcımız Santo [Loquasto], “Kathy, prodüksiyon sahne yöneticimiz Thomas [Recktenwald]’ı ara,” dedi. Ve bir şekilde o batma hissine kapıldım. Ve tabii ki, “Hazırsın” dedi. Kocama sesli mesaj attım çünkü ellerim o kadar titriyordu ki telefonumu kullanamazdım. Sonra telefonumu sessize aldım ve hazırladığım acil durum kopya kağıdımı aldım.

Foster’ın Marian Paroo’sunun karşısında dolandırıcı Harold Hill’i oynayan Jackman, “İnsanların tiyatroda eşi görülmemiş zamanlar olduğunu anlamalarını istiyorum” dedi. Kredi… The New York Times için Landon Nordeman

JACKMAN Marian olarak ilk provasını 1 yaşında yaptı; 5’e kadar vaktimiz vardı. Her sahneyi bir kez yaşadık. Sanırım bir şeyi iki kez yeniden yapması gerekiyor.

WARREN CARLYLE (koreograf) Bir aktrisi alt edebilecek gerçekten zor üç sekans vardır: final; II. Perde’nin tepesindeki “Shipoopi” çünkü orada onun için çok fazla dans var; ve çok ağır olan kitaplık dizisi. 75 kütüphane kitabı ve milyonlarca farklı yere gitmesi gereken milyonlarca farklı şey var.

VOYTKO Büyük bir gol direği “My White Knight” geçiyordu çünkü şarkı sözlerinde biraz tekerleme olan bir pıtırtı bölümü var. Ve onları bir seyirci önünde yapmak zorunda kalmadan önce Hugh ile “Shipoopi” dansında ve musluk finalinde sadece iki çekimim oldu.

Ve yaptı. Ayakta alkışlandı ve Jackman bir perde konuşma viral hale gelen yedek çalışmaları ve salıncakları övüyor.

JACKMAN İnsanların tiyatroda benzeri görülmemiş zamanlar olduğunu anlamalarını istiyorum. Kathy’nin yaşadıklarından çok etkilendim. Ben böyle bir şey görmedim.

Diğer çığır açan vakaların ardından prodüksiyon, 25 ve 26 Aralık Cumartesi akşamı ve Pazar matine performanslarını iptal etti. 28 Aralık Salı günü Jackman’ın testi pozitif çıktı.

JACKMAN Bir önceki gece şovu yaparken kendimi biraz korkak hissediyordum, o sırada testlerim negatif çıktı, bu yüzden sürpriz olmadı. Oldukça midem bulandı, boğazım kaşındı ve burun akıntısı vardı. Karım harikaydı – aynı yatakta yatıyorduk, belli ki, o da almayı umuyordu, ki yaptı. Ama aşı oldum ve güçlendim, bu yüzden birkaç gün sonra iyiydim.

Şov sonunda 5 Ocak Çarşamba gününe kadar sonraki 11 performansını iptal etti.

HORTON Şovun hayatının bu kadar başındayken ne zaman biri dışarı çıksa, stand-in ile teknik bir prova yapmanız gerekir. Ancak belirli sayıda insanın dışarıda olmasına ulaştığınızda, bunu yapmak ve sahnedeki herkesin güvende olduğundan emin olmak için yeterli zaman yoktur. 10’dan fazla kişinin kapalı olduğu bir noktaya geldik, bu yüzden aslında çok basit bir karardı.

Ancak yapım hiçbir zaman açılışını ertelemeyi ya da “Mrs. Yapımcısı Kevin McCollum, Ocak ayında performansları dokuz hafta duraklat , Mart ayında devam etmeyi planlayan (“To Kill a Mockingbird”, Barry Diller’ın ortak yapımcılığını yaptığı “The Music Man” gibi, o ay içinde bir ara verdiğini duyurdu).

Ve müzik vardı: Gösterinin 10 Şubat’ta Winter Garden Theatre’da açılması planlanıyor. Kredi… The New York Times için Landon Nordeman

HORTON Matematiksel olarak üstesinden geleceğimizi biliyorduk. Belli sayıda insan dışarı çıktığında ve onların geri geleceğini bildiğinizde, bu sadece bir döner kapı durumuydu, kimin ne zaman döneceği gibi. Ve gösteriye olan talep o kadar büyük ki, bizi bekleyen izleyicilerimiz olduğunu biliyorduk.

Önizlemeler 6 Ocak Perşembe günü yeniden başladı. Son olarak, tüm ekip ilk kez hiçbir kapak veya sallanma olmadan birlikte sahneye çıktı.

ZAKS Ocak ayının sonuna kadar yapmak istediğim değişiklikleri ve kesintileri yapamadım.

DESTEKLEYİCİ Olağanüstü uzun bir önizleme sürecimiz oldu — altı haftadan fazla. Geçmişte yaptığım şovlarda, önizleme süresi yaklaşık dört hafta oldu. Yani 10 gün kaybetsek de hala iyi durumdayız.

HORTON İşler büyük ölçüde istikrar kazandı. Peşin satışlar harika oldu. Hiçbir pozitif test olmadan birkaç hafta geçirdik.

VOYTKO Hugh’la arka arkaya üç gösteri yaptım – öpüşerek, dans eden numaralar altında birbirinizin yüzlerine bakarak nefes nefese kalarak – ama hiç pozitif çıkmadım! Bir epidemiyologun bir tür çalışma yapması gerektiği konusunda şaka yapıyorduk.

Bir haftadan kısa bir süre sonra açılış gecesiyle birlikte oyuncular, ekip ve yaratıcı ekip kutlamaya hazır.

JACKMAN 50 kişiye yakın bir kadro ve 25 kişilik bir orkestra ile sahnede olmak harika. İnanç, inanç ve topluluk hakkında çok yerinde bir hikaye. O mükemmel müzikallerden biri.

VOYTKO Hiçbir şey Marian kadar dördüncü bir ön izlemede devam etmek kadar stresli olmayacak. En büyük umudum açılış gecesinde herkesin sağlıklı olması ve seyircilerden onları neşelendirebilirim!