Ekrandaki En Derin Aşkımın Acısını (ve Sevincini de) Yeniden Yaşamak

Bakec

Member
İnsanlar büyük bir film stüdyosunun, beğenilen bir yönetmenin ve birinci sınıf oyuncuların benim hayat hikayem hakkında bir film çektiğini öğrendiğinde, ister istemez kırmızı halıda ne giydiğimi, beni kimin canlandırdığını ve şimdi filmde tanınıp tanınmadığımı soruyorlar. havaalanları.

Görkemli bir hayat gibi görünmesi gereken bir hayat yaşadığımı anlıyorum ve çoğu zaman gerçekten öyleyim.

Geçenlerde Denzel Washington ile bir fotoğraf çekimim oldu. Ve kim stilistlerden, makyözlerden ve kuaförlerden oluşan bir ekip ya da Hollywood’da şoförlük yapılmasını istemez ki? Ama hepsi şampanya ve Chanel değil.

Bağlam olarak, aslında benim hakkımda “Hollywood” diye bir şey yok. Bir yıldız gibi görünmüyorum ve yıldız olmaya hiç ilgi duymadım. Denzel’den bir sonraki filmi için bir senaryo ayırmaya çalışmıyorum. Ve şöhret umurumda değil.

Peki hayatım nasıl oldu da “Ürdün Dergisi”nde ulusal ekranda yer aldı?

Tanıdığım en onurlu adamla paylaştığım aşk hakkında bir anı yazdım. Adı Charles Monroe King’di ve bana başka hiçbir erkeğin olmadığı kadar bağlıydı. Bana kraliçem dedi ve bana kraliçeymişim gibi davrandı.

Aşkımızı filme layık kılan şey, nazik savaşçımın aynı zamanda Birinci Çavuş olmasıydı. King, 2005 yılında Irak’a Özgürlük Operasyonu sırasında Irak’ta görev yaparken doğmamış oğlumuz Ürdün’e 200 sayfalık bir dergi yazmaya başlayan, oldukça madalyalı bir Ordu lideri.

Oğlumuza nasıl eş seçeceğini anlattı, duanın gücünü anlattı ve babası olmaktan ne kadar gurur duyduğunu sevgiyle yazdı. Charles, görevine yalnızca bir ay kala, 14 Ekim 2006’da çatışmada öldürüldü.

O zamanlar New York Times’da gazeteciydim ve Amerikalıların, askeri yetkililerin askerinizin az önce en büyük fedakarlığı yaptığını size bildirmek için ön kapıyı açmanın nasıl bir şey olduğunu anlamalarını istedim. Makale, “A Journal for Jordan” adlı kitabıma ve nihayetinde Denzel’in yönettiği, Michael B. Jordan’ın ve benim gibi Charles ve Chanté Adams’ın oynadığı aynı adlı bir filme yol açtı.

Çift olarak Chanté Adams ve Michael B. Jordan ile birlikte filmde tasvir edilen aile. Kredi. . . David Lee/Columbia Resimleri

Yani evet, hayatımın bir filme dönüştürülmesiyle ilgili bariz sorulara cevaplarım var. Bana kamera arkası kısmını sorun ve onu tarif edecek kelimeleri bulmak daha zor. Hepsini almaya ve takdir etmeye çalışıyorum. Ancak film ülke çapında vizyona girdiğinden, iyi uyuyamıyorum ve bazen aşırı gerginim.

Filmimizin yapımcısıyım ama aynı zamanda Simon & Schuster’ın amiral gemisi baskısının yayıncısı olarak ödüllendirici ama zorlu bir işi olan bekar bir anneyim. Zamanımdaki tüm rekabet taleplerini, film tanıtımıyla birlikte dengelemek zor olabilir.

Egzersiz bisikletim pahalı bir giysi askısına dönüşecek kadar sık sık yorgun olsam da, bazı geceler kabuslarımdan uzak durmak için uykuyla savaşıyorum. Denzel, filmimizin özel gösterimi için benimle oturduktan sonra, Charles’ın yanında savaşta savaştığımı hayal ettim ve bir dolu silah sesiyle vurularak öldürülmesini çaresizce izledim.

Prömiyeri planlamanın heyecanı bile acı çekti. Charles ve ben nişanlı olduğumuz ama henüz evli olmadığımız için kız arkadaşlarımla elbise alışverişi yapmak ve tiyatro oturma planını hazırlamak hiç yapmadığımız düğünü planlamak gibi geldi.

Ayrıca filmin oğlum üzerindeki etkisi konusunda da endişeleniyorum. Jordan şu anda 15 yaşında ve film kredilerinin “Charles Monroe King’in yazımı ve Dana Canedy’nin kitabına dayanarak” demesinden gurur duyuyor. ” Yine de bazen, deneyimi gerçekten nasıl işlediğini merak ediyorum.

Bu Kış İzlenecek Beş Film

<saat/>

Kart 1/5

1. “Köpeğin Gücü”: Benedict Cumberbatch, Jane Campion’un yeni psikodramasındaki performansıyla büyük övgüler alıyor. İşte aktörün kaynayan bir alfa erkek kovboy olması için gereken şey.

2. “Yukarı Bakma”: Meryl Streep, Adam McKay’in kıyamet hicivinde bencil bir alçak oynuyor. İlham almak için “Gerçek Ev Kadınları” serisine döndü.

3. “Kral Richard”: Biyografik filmde Venus ve Serena Williams’ın annesini oynayan Aunjanue Ellis, yardımcı rolü nasıl bir konuşmacıya dönüştürdüğünü paylaşıyor.

4. “Tik, Tik… Boom!”: Lin-Manuel Miranda’nın ilk yönetmenlik denemesi, “Rent. ” Bu kılavuz, birçok katmanını açmanıza yardımcı olabilir.

5. “Macbeth’in Trajedisi”: Joel Coen’in Shakespeare’in “Macbeth’indeki yeni yorumu da dahil olmak üzere birçok yeni film siyah beyaz olacak. ”

Şimdilik romantik sahnelerden kaçınmak istiyor ve gösterimdeki o anlarda gözlerini ve kulaklarını kapatıyor. Aylardır bindiğim duygusal roller coaster’da biraz hafiflik için minnettarım.

Senaryoyu geliştirmeye yardım etmek, Charles’ın oğlumuzla tanışmak için eve geldiği iki haftalık muhteşem tatilin geri dönüşlerini getirdi. Ama Jordan’ın 18 aylıkken gözlerini kapatıp, “Peekaboo, babacığım” dediğimde hıçkıra hıçkıra ağladığım zamanı da hatırlıyorum. ” Ve onu, babasının yerinde bir çocukken oturma odasının etrafında dolaştığını hatırlıyorum.

“Bir gün” derdim ona. “Bir gün sığacaklar. ”

Geçen yıl Arlington Ulusal Mezarlığı’nda bir anma sahnesini çektiğimiz baharın ilk günü hayatımın en zorlarından biriydi. O kutsal zeminde çekim yapmak için hazırlıklar yapılıyordu ki Denzel bana, “D, hadi gidelim. ”

Arabasına bindim, şoförünün bizi nereye götürdüğünden emin değildim, ta ki üzerinde Charles’ımın adının yazılı olduğu bir mezar taşı görene kadar. Sahne için bir destekti; Charles aslında memleketi Cleveland’daki bir mezarlığa gömüldü. Annesi orada yaşadı ve o öldükten sonra ona yakınlarda ihtiyacı olduğunu söyledi.

Arlington’daki o gün, çekim yapacağımız yere yaklaşırken bir an nefes alamadım. Yere çöktüm ve sahte mezar taşına sarıldım, gözlerimden yaşlar süzülüyordu.

Denzel elimi tuttu ve yumuşak bir sesle, oyuncular ve ekip gelmeden önce bana orada yalnız kalmak istediğini söyledi. Charles’ımla oturup filmimizle ilgili bir görevde olduğumuzu söyledim. İnsanlara sonsuz sevginin gücünü, bizi birleştiren vatanseverliği ve anlatılmaz bir kayıptan sonra mümkün olan direnci hatırlatmayı umduğumuzu söyledim. Sonra kıkırdadım ve ona ülkenin her yerindeki kadınların yakında ona aşık olacağını söyledim.

Filmimizi dünyayla paylaşma fırsatı için derinden minnettarım. Ve bazı bölümleri izlemek acı verici olsa da, diğerleri komik ve canlandırıcı. Sonunda, hayattaki en zor anların bile nimetlerle gelebileceğini hatırlattım.

Prömiyerin olduğu gece, Jordan arabadan çıkmama ve üzerime tam oturan bir çift siyah elbise ayakkabısıyla kırmızı halıya çıkmama yardım etti. Onları her zaman Charles’ın İncil’inin yanında oturdukları yatak odası rafından tanıdım. Oğlumuz büyüyüp babasının ayakkabılarına dönüşmüştü.

Dana Canedy, eski bir New York Times gazetecisi ve Pulitzer Ödülü organizasyonunun başkanı ve şu anda Simon & Schuster’ın kıdemli başkan yardımcısı ve yayıncısı.