Edge’i Girl Group Sound’a Getiren Ronnie Spector 78 yaşında hayatını kaybetti

Bakec

Member
“Be My Baby” ve “Baby, I Love You” gibi hit parçalarla pop’un kız grubu sesine tutkulu, kötü bir kız havası katan 1960’ların vokal üçlüsü Ronettes’in baş şarkıcısı Ronnie Spector öldü Çarşamba günü. 78 yaşındaydı.

Ailesinden yapılan ve daha fazla ayrıntı vermeyen bir açıklamaya göre, “kanserle kısa bir savaştan” sonra öldü.

Uzun tüylü saçları, dar kıyafetleri ve baştan çıkarıcı bakışlarıyla Ronettes’in üç genç kadını – Veronica Bennett doğumlu Ronnie; kız kardeşi Estelle; ve kuzenleri Nedra Talley – 1940’lardan beri kadın pop gruplarını tanımlayan bakire modeli dönüştürdü.

Ve 1963’te hit olan “Be My Baby” gibi şarkılarda, ince ama güçlü bir sokak-akıllı romantizm sesiyle (“Gittiğimiz her yerde başlarını çevirmelerini sağlayacağız”) şarkı söylediler. Phil Spector’ın “wall of sound” prodüksiyonu.

Şarkı, hem masumiyeti hem de cesareti ortaya çıkarır gibi görünen 1960’ların popunun bir simgesi haline geldi ve diğer müzisyenlerden sürekli hayranlık kazandı.

Rolling Stones’tan Keith Richards, 2007’de Ronette’leri Rock & Roll Onur Listesi’ne sokan konuşmasında, grubun 1960’larda turne faturalarını paylaşırken sahne arkasında ısındığını duyduklarını anlattı. “Bir ses duvarından sonuna kadar şarkı söyleyebilirler” dedi. “Hiçbir şeye ihtiyaçları yoktu. ”

Bir yapımcı olarak kendi işini Bay Spector’dan sonra modelleyen Beach Boys’tan Brian Wilson, 2013’te şunları hatırladı: “Araba kullanıyordum ve yolun kenarına çekmek zorunda kaldım – aklımı uçurdu. Tüm gitarları, piyanoları, basları, davulları ve perküsyonları analiz etmeye başladım. Tüm bunları öğrendikten sonra, nasıl kayıt yapılacağını biliyordum. ”

Şarkı, Martin Scorsese’nin “Mean Streets”inde, 1987’de televizyonda hit olan “Moonlighting”de ve filmin yapımcısına “kaz eti” kazandıran “Dirty Dancing”in başlık dizisinde yer aldı. ”

Daha sonra Bayan Spector, Bay Spector ile evliyken maruz kaldığı tacizi ayrıntılarıyla anlattı. Grup Rock Hall’a kabul edildiğinde, özellikle eski yapımcılarından bahsetmediler.

Tam bir ölüm ilanı kısa süre içinde yayınlanacaktır.