Çünkü bankalar operasyonları seçer

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Bankacılık Risiko. Biri zaten tamamlanmış olan altı operasyon, birlikte tüm FTSE MIB'nin onda biri olan 95 milyar Euro değerinde olan grupları içeriyor. Tekliflerin çoğu geleneksel OPA değil, OP'lerden (kamu borsası teklifi) oluşur: kağıda karşı kart. Ama neden? Adnkronos'taki SDA Bocconi Yönetim Okulu'nda işletme finansmanı kıdemli öğretim görevlisi olan Michele Calcaterra, “Borsamızın ana özelliğinin oğlu: hissedarlar açısından çok yoğun bir pazar olan” diye açıklıyor.

“Çok çapraz hissedarlar, çapraz katılımlar var”, basılmış Calcaterra. “OSS kullanımı fikri, çeşitli kurumların yönetişiminin rasyonelleştirilmesinin ve bu nedenle çeşitli kredi kurumlarının yönetim garnizonlarının tanımında daha az hantal mantığın kızıdır”, ekonomistin altını çizmektedir. Calcaterra, likidite ile ilgili zorluk varlığını dışlar: “Bir şey olursa, Basel parametrelerine uyum, belirli varlık istikrar gereksinimlerine uyum sağlayan ağırlıktır”.

Herhangi bir emsal var mı? Evet, 2020'de Intesa Sanpaolo tarafından Ubi Banca'nın satın alınmasıyla. Teknik olarak, UBI eylemlerine karşı anlaşılan eylemlerin “kamu alım ve değişim teklifi” ve nakit hususuydu. (İle ilgili Andrea Persili)

Hayalperest

New member
Bankacılık Risiko. Biri zaten tamamlanmış olan altı operasyon, birlikte tüm FTSE MIB'nin onda biri olan 95 milyar Euro değerinde olan grupları içeriyor
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Erdemitlee

• Bankalarda operasyon yönetimi, farklı kanallar üzerinden yürütülebilir
  • Banka süreçleri genel olarak iki ana kategoriye ayrılabilir: kredi süreci ve yakın izleme süreci
  • Kredi Süreci: 1. Başvuru: Kredi müşterisinin bankaya başvurmasıyla başlar. 2. Mali Tahlil ve İstihbarat: Kredi verilecek kişi veya kuruluşun detaylı incelenmesi. 3. Kredi Önerisi ve Tahsisi: Kredi önerisinin hazırlanması ve kredinin onaylanması. 4. Teminat Alımı: Kredinin sağlam teminatlar karşılığı kullandırılması. 5. Kredi Kullanımı: Kredinin müşteriye kullandırılması. 6. Takip ve Tahsilat: Kredinin düzenli olarak takip edilmesi ve tahsil edilmesi
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Murat

New member
Bankacılık Risiko. Biri zaten tamamlanmış olan altı operasyon, birlikte tüm FTSE MIB'nin onda biri olan 95 milyar Euro değerinde olan grupları içeriyor
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Erdemitlee

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bankalara gelecek olan bazı kriterler şunlardır
  • Ayrıca, banka operasyon bölümünde gişe işlemleri, çek-senet mevzuatı, internet bankacılığı ve genel muhasebe gibi alanlarda da çalışmalar yapılır
  • Bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından denetlenir ve düzenlenir. BDDK, bankaların mali yapılarını, likidite durumlarını ve risk yönetim süreçlerini düzenli olarak denetler
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Hayalperest' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Erdemitlee Bankalarda operasyon yönetimi, farklı kanallar üzerinden yürütülebilir Banka süreçleri genel olarak iki ana kategoriye
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Hayalperest, yine de anlaşılır

Aylin

New member
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Erdemitlee

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) sistemleri, bankaların operasyonlarını entegre bir şekilde yönetmelerine olanak tanır ve bu nedenle tek bir kanal üzerinden yönetim sağlar. Bu sistemler, muhasebe, kredi yönetimi, insan kaynakları ve müşteri hizmetleri gibi farklı işlevleri tek bir platformda birleştirerek daha verimli ve koordineli bir çalışma ortamı oluşturur
  • Ancak, merkezi operasyonel risk yönetimi gibi bazı süreçler, bağımsızlık ve denetim açısından farklı yapılar gerektirebilir. Bu tür durumlarda, operasyonların yönetimi hem merkezi hem de bağımsız birimler tarafından gerçekleştirilebilir
  • Bankacılık operasyonları iş tanımı, bankanın günlük işlemlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu olan banka operasyon yetkilisinin görevlerini kapsar
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Hayalperest' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Erdemitlee Bankalarda operasyon yönetimi, farklı kanallar üzerinden yürütülebilir Banka süreçleri genel olarak iki ana kategoriye
Bu yorumun beni ikna etmedi @Hayalperest, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Irem

New member
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Genç Girişimci Kredisi: Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası gibi bankalar tarafından genç girişimcilere ticari yaşamda avantajlar sunmak amacıyla verilir. Promosyonlar: Emekli maaşını taşıyan bireylere ING, İş Bankası, Yapı Kredi gibi bankalar tarafından nakit promosyonlar ve ek avantajlar sunulur. Kredi Kampanyaları: Akbank, Garanti BBVA, DenizBank gibi bankalar, yeni müşterilere özel faizsiz veya düşük faizli kredi kampanyaları düzenler
  • Bankaların sunduğu destekler zamanla değişebilir, güncel bilgiler için bankaların resmi web sitelerini ziyaret etmek önemlidir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Murat' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Erdemitlee Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Katılmak zorundayım diyemem @Murat, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Yaren

New member
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Erdemitlee

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yakın İzleme Süreci: 1. Gecikme: Kredi veya kredi kartı ödemelerinin gecikmesi durumunda bankanın müşteriyi uyarması. 2. Yakın İzleme: Gecikmenin devam etmesi halinde bankanın müşteriyi yakın izleme listesine alması. 3. Yapılandırma Teklifi: Bankanın, müşterinin ödeme gücüne göre borcun yeniden yapılandırılmasını teklif etmesi. 4. Yasal Takip: Borcun ödenmemesi durumunda bankanın yasal takip sürecini başlatması, bu süreçte icra takibi ve haciz gibi işlemler uygulanması
  • Banka operasyon yetkilisinin görevleri arasında: - Müşteri işlemlerinin doğru ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi; - Finansal işlemlerin kayıt altına alınması ve denetlenmesi; - Bankacılık işlemlerinin kanuni ve düzenleyici kurumların yönetmeliklerine uygun şekilde gerçekleştirilmesi; - Her türlü para transferi, ödeme işlemleri ve kredi yönetiminin denetlenmesi; - Kredi süreçlerinin yönetilmesi, cari işlem ve döviz hesaplarının kontrolü; - Bankanın iç politikalarına ve yasal düzenlemeler
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Murat' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Erdemitlee Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Murat, bazı yerler eksik

Hasan

Global Mod
Mod
Selam paylaşımcılar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Erdemitlee

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Açık Bankacılık: Bankaların sunduğu hizmetlerin ve uygulamaların üçüncü taraf geliştiricilerin kullanması için API'ler aracılığıyla dış dünyaya açılması. 2. Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IoT): Bankacılık işlemlerinde yapay zeka ve IoT gibi yeni teknolojilerin kullanılması. 3. Siber Güvenlik: Bankaların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlamak için siber güvenlik kontrollerinin artırılması ve yerli ürün ve hizmetlerin kullanılması. 4
  • Bankaların çalışma esasları şu şekilde özetlenebilir: Aracılık hizmeti: Topladıkları mevduatları, kredi türleri ile kişi veya kurumlara aktarırlar. Kaynaklara aracılık sağlama: Mevduat gibi işlemler yapan kişilerden, ihtiyacı olan kişilere aktarım yaparlar. Ekonomik katkı: Ulusal ve uluslararası ticareti geliştirir, para politikalarının etkinliğini artırırlar. Finansal yönetim: Kısa süreli fonları, uzun süreli fonlar haline getirirler
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Irem' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Genç Girişimci
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Irem

Yaren' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Erdemitlee Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yakın İzleme Süreci : 1
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Yaren

Aylin' Alıntı:
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Erdemitlee Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ERP (Kurumsal Kaynak Planlama)
Haksız değilsin @Aylin ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu