Çünkü bankalar operasyonları seçer

Erdemitlee

Global Mod
Mod
Bankacılık Risiko. Biri zaten tamamlanmış olan altı operasyon, birlikte tüm FTSE MIB'nin onda biri olan 95 milyar Euro değerinde olan grupları içeriyor. Tekliflerin çoğu geleneksel OPA değil, OP'lerden (kamu borsası teklifi) oluşur: kağıda karşı kart. Ama neden? Adnkronos'taki SDA Bocconi Yönetim Okulu'nda işletme finansmanı kıdemli öğretim görevlisi olan Michele Calcaterra, “Borsamızın ana özelliğinin oğlu: hissedarlar açısından çok yoğun bir pazar olan” diye açıklıyor.

“Çok çapraz hissedarlar, çapraz katılımlar var”, basılmış Calcaterra. “OSS kullanımı fikri, çeşitli kurumların yönetişiminin rasyonelleştirilmesinin ve bu nedenle çeşitli kredi kurumlarının yönetim garnizonlarının tanımında daha az hantal mantığın kızıdır”, ekonomistin altını çizmektedir. Calcaterra, likidite ile ilgili zorluk varlığını dışlar: “Bir şey olursa, Basel parametrelerine uyum, belirli varlık istikrar gereksinimlerine uyum sağlayan ağırlıktır”.

Herhangi bir emsal var mı? Evet, 2020'de Intesa Sanpaolo tarafından Ubi Banca'nın satın alınmasıyla. Teknik olarak, UBI eylemlerine karşı anlaşılan eylemlerin “kamu alım ve değişim teklifi” ve nakit hususuydu. (İle ilgili Andrea Persili)