COVID-19 Geçiren Adamın Penisi 4 Santimetre Küçüldü

ahmetbeyler

New member
Koronavirüs kaynaklı COVID-19 hastalığı, beşerler üzerinde farklı biçimlerde seyredebiliyor. Kimi beşerler hastalığı yavaşça atlatıyor, kimisi hastaneye kaldırıyor, kimisiyse ne yazık ki hayatını kaybediyor. Öte yandan kimi şahıslar, COVID-19’un kimi tesirlerini epeyce daha uzun bir süre boyunca hissedebiliyorlar. Bu şahısların ortasında bulunduğu durum da ekseriyetle ‘uzun COVID’ olarak isimlendiriliyor.

Geçtiğimiz günse Amerika Birleşik Devletleri’nde uzun COVID’den mustarip olduğu söylenen bir erkek, hayli farklı bir açıklamada bulundu. 30’lu yaşlardaki adam, daha evvel ortalama boyun üzerinde olduğunu söylemiş olduği penisinin COVID’in akabinde küçüldüğünü sav etti. İsmini bilinmeyen tutan adam, bu niçinle öz inancının de incindiğini deklare etti.

Penisi yaklaşık 4 santimetre küçüldü

How to Do It isimli bir podcaste katılan adam, kendisini 30’lu yaşlarda heteroseksüel bir erkek olarak tanıttı ve geçtiğimiz temmuz ayında COVID’e yakalandığını, fazlaca hastalandığını söylemiş oldu. Hastaniçin çıktığında erektil disfonksiyondan (iktidarsızlık) mustarip olduğunu, lakin bu sorunun vakit içinde geçtiğimi belirtti. Ardındansa daha uzun müddetli bir sorun geldi:

“Penisim küçüldü. Hastalanmadan evvel ortalamanın üzerindeydim, hayli büyük değildi lakin mutlaka olağandan daha büyüktü. Artık yaklaşık bir buçuk inç (3,80 santimetre) kaybettim ve katiyen ortalamanın altında kaldım. Görünüşe nazaran damar hasarından kaynaklanıyor ve hekimlerim kalıcı olduğunu düşünüyor. Hakikaten değeri yok, lakin yataktaki yeteneklerime olan özgüvenim üzerinde derin bir tesiri oldu.”

Podcastte mevzuyla ilgili konuşan ürolog Ashley Winter, penis küçülmesi durumunun COVID daha sonrasında nitekim de küçülebileceğini, bunun erektil disfonksiyonun tesiri olduğunu deklare etti. Winter, penisin kendini esnetmediği bu uzun sürecin penisin kısalmasına niye olabileceğini belirtti. Ayrıyeten Winter, virüsün penisteki kan damarlarına girebildiğini, kanın akışını bozabildiğini söz etti.

Daha evvel Londra Üniversite Akademisi tarafınca yapılan ve 3.400 kişi ile COVID’in uzun vadeli semptomlarının araştırıldığı bir araştırma, az de olsa penis küçülmesi meselesinin bildirildiğini ortaya koymuştu.