Bu Ağlamaklı TV Çömlekçisi İçin Her Şey Kil Hakkında

Bakec

Member
LONDRA — Çömlekçi Keith Brymer Jones’a seramik yapımıyla ilgili yeni bir TV şovunun önünü açmak için yaklaşıldığında, şüpheci davrandı. “Çömlekçilik, televizyonda mı? Yok canım? Boyanın kurumasını izlemek gibi olurdu,” diye düşündüğünü hatırladı.

Yedi yıldan fazla bir süre sonra, kendisinin yanıldığını kanıtladı: “The Great Pottery Throw Down” adlı şov, gerçekçi bir televizyon programıdır, ancak kesinlikle sıkıcı değildir. Amatör çömlekçilerin kil parçalarını çay takımlarına, bacalara, saatlere ve tuvaletlere dönüştürmesini izlemek için haftalarca izleyen sadık bir izleyici kitlesi oluşturdu. Şov şu anda İngiltere’de beşinci sezonunu yayınlıyor ve dört mevsim Amerika Birleşik Devletleri’nde HBO Max’te yayınlanacak.

4. Sezonda, çömlekçiler Shirley Bassey gibi ünlü müzisyenlerin büstlerini yaptılar. Kredi. . . Aşk Yapımları
Bir başka zorluk da Art Deco yumruklu kase yapmaktı. Kredi. . . Aşk Yapımları

Brymer Jones, büyük bir seramik şirketi olan Make International’ı yönetiyordu. ”). Kararlıydı, “insanları başarısızlığa sürükleyen” araba kazası televizyonu yapmak istemediğini söyledi. ”

Her hafta “The Great Pottery Throw Down”da, gösterinin yarışmacılarından biri iki zorlukta yaptıkları işlere göre eleniyor ve en iyi eser bir başkası “Haftanın Potterı” unvanını kazanıyor. ” Ama şov rekabetle ilgili olduğu kadar paylaşmayla da ilgili. Çömlekçiler genellikle ekipman ve tavsiye takas eder ve Brymer Jones’a özellikle onu hareket ettiren bir kil yaratımı sunulduğunda ağlar.

İngiltere’nin sahil kasabası Whitstable’daki stüdyosunda yakın zamanda yapılan bir video röportajında, çocukken kili keşfettiğini hatırladığında ve yarışmacıların kişisel gelişimini tartıştığında Brymer Jones’un gözleri de yaşlarla doldu. Bunlar, o konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

<saat/>

Gösteriye nasıl geldin? Bir Adele şarkısının karışmış olabileceğini anlıyorum.

İş ortağım, içinde tüm bu kırık çanak çömleklerin olduğu Adele’nin “Rolling in the Deep” videosuna rastladı. Şimdi, o biraz numara adamı ve bu Adele videosu, o sırada çevrimiçi olarak en çok izlenen müzik videosuydu. Bu yüzden, “Sen bir şarkıcısın, bir Adele kostümü giyebilirsin ve biz de bir parodi yapabiliriz. ” Böylece bu videoyu yaptık ve biraz viral oldu.

Ve sonra “The Great British Bake Off”u yapan Richard McKerrow onu gördü. Beni aradı ve “Bu yeni programda yargıç olmak ister misin?” dedi. Bir çömlekçi olarak teknik yeteneğimle ve Adele elbisesi içinde olmak, gerçekten kötü şarkı söylemekle hiçbir ilgisi yoktu.

Birçok test ekranından ilkini yaptığımda direksiyonda bir şeyler yapmamı istediler. Bu yüzden küçük bir pot yaptım ve yaklaşık bir buçuk dakika sürdü. Ve açıkçası, TV için bu gerçekten iyi: Hızlı. Ve dediler ki, “Bir kase yapabilir misin” ve ben de bir kase yaptım ve iki dakika sürdü. Bir kadın, “Vay canına, buna ne diyorsun?” dedi. Ben de “Fırlatıyor” dedim. “‘Aşağı At’a ne dersin?” dedi. Ve her şey böyle oldu.

Şu anda İngiltere’de Kanal 4’te yayınlanan 5. Sezon, ortada Ellie Taylor tarafından sunuluyor ve solunda Brymer Jones ve sağında Rich Miller tarafından değerlendiriliyor. Kredi. . . Mark Bourdillon/Love Productions

Sence “The Great Pottery Throw Down”u bu kadar keyifli bir TV yapan nedir?

Fotoğrafla yakalamayı başardıkları şey, kil ile elde ettiğiniz dokunsal doğa ve duygusallık. Ve günlük çağrı sayfamızın altında büyük kırmızı büyük harflerle yazılmıştır: “Onlara yarışmacı denmemeli, onlar çömlekçi. ” Programa çıkan tüm çömlekçilere gerçekten saygı duyuyoruz çünkü ulusal televizyona çıkıp yargılanmak inanılmaz derecede cesurca bir şey.

Şovdaki tüm çömlekçiler çok yetenekli, ancak çoğu ev çömlekçisinin asla göremeyeceği ekipman ve kaynaklara erişiyorlar.

Bu çömlekçiler yeni teknikler öğrenerek kendilerini keşfetme yolculuğuna çıktılar. Yargıçlar olarak, görmek çok büyüleyici. Kendilerini gerçekten şaşırtıyorlar – içlerinde olduğunu bilmiyorlar. Ve sadece biraz baskı, biraz hayal gücü ve koz olarak ortaya çıkıyorlar. Bu dahice.

Çok komikti, geçen sezonda Covid düzenlemeleri altında çekim yaptığımızda herkes tecrit etmek zorunda kaldı ve çömlekçiler hiçliğin ortasında lüks bir av köşküne kapatıldı. Kendi şefleri, kendi hizmetçileri vardı ve hatta eve gidemedikleri için pratik yapmak için kendi stüdyolarını bile kurdular. Ve çekimlerin yarısında, birkaç günlüğüne geri dönüp ailelerini görmelerine izin verildi ve yarısı, “Biliyor musun? Bence burada kalmayı tercih ederiz. ”

Anladığım kadarıyla ilk çıraklığınızı 18 yaşında çömlekçilik üzerine yapmışsınız. Hemen geriye dönersek, kil ile ilk deneyiminiz nasıldı?

Pekala, şimdi ağlamaya başlayacağım. Hepimiz etkili ve ilham verici bir öğretmeni hatırlıyoruz. Benimki Bay Mortman’dı. Ben 11 yaşındayken, bir parça kil döktü ve dedi ki, “Git bununla bir şeyler yap. ” Ve kile dokunduğum an, bir aydınlanma yaşadım. Disleksiden acı çektim – aslında, bunu söylemenin farklı bir yoluna bakmam gerekiyor, çünkü disleksi olmasaydı, şu anda yaptığım şeyi yapıyor olabileceğimden şüpheliyim. Disleksik insanlar şekil, form ve hacim ile çok daha iyi bir afiniteye sahiptir.

Bu çömlekçi baykuşu yapmayı hatırladım ve Bay Mortman, “Bu gerçekten iyi görünüyor Keith. ” Ve açıkçası, ilk defa bir öğretmen yaptığım herhangi bir şey için iltifat etmişti. Düşündüm ki, “Pekala, buna bağlı kalacağım. ”

Bir mücadelenin başlangıcında, Brymer Jones genellikle çömlekçilere bir parçanın nasıl yapılması gerektiğini gösterir. Kredi. . . Mark Bourdillon/Love Productions

Hayatı değiştiren bir an. Televizyona çıkmak da bir şeyleri değiştirdi mi?

Hayatın çeşitli kesimlerinden birçok insan bana gelip şovdaki duygusal durumum hakkında konuşuyor. İster inanın ister inanmayın, eski askerlerden çok sayıda mesaj alıyorum ve karantinadayken, “Yaptığınız şeyi yapmaya devam edin, duygusal durumunuzu ifşa etmekte utanılacak bir şey yok. ” Ve bu doğru: İletişim kurmanın başka bir boyutu. Ve hepsi bununla ilgili.

Gösteriyi yapmak kendi çömlek pratiğinizi nasıl etkiledi?

Ben bir seramik şirketinin yöneticisiyim ve bu, günde çok fazla ekrana bakmak anlamına gelebilir; “Throw Down”, kilin kendisiyle tekrar bağlantı kurmama yardımcı oldu. Ve biliyorsun, her şey kil ile ilgili. Sadece belirli bir kil türüyle değil, tüm farklı türlerle yeniden bağlantı kurmama gerçekten yardımcı oldu. Hepsi bireysel. Hepsinin farklı kişilikleri var ve onları farklı şeyler yapmak için kullanıyorsunuz. Bu şovda yapmaya çalıştığımız şey bu.

Aslında şu anda direksiyonda bir sürü kupa çeviriyorum, kolları takıyorum ve bu çağrı için direksiyondan indim. Ortağım Marge, sık sık, üç veya dört gün kile dokunmazsam biraz geveze olduğumu söyler.