Broadway’de Yeni Hayati Yedek Çalışmalar Spot Işığına Çıkıyor

Bakec

Member
Kasım ayında bir akşam, gösteri saatinden sadece birkaç saat önce, sahne yönetimi LaQuet Sharnell Pringle’a hazırlanmasını söyledi. Pratik bir salıncak olan Pringle, yeni Broadway müzikali “Mrs. Şüphe ateşi. ” Ayrıca, genellikle Charity Angél Dawson tarafından oynanan sosyal hizmet uzmanı Wanda’nın rolünü de oynuyor.

Müzikal hala önizleme aşamasındaydı. Pringle hiçbir zaman Wanda olarak prova yapmamıştı. Ama senaryoyu incelemiş, koreografide ustalaşmış ve düzinelerce performans izlemişti. Dawson (Covid-19 ile ilgisi olmayan bir nedenle) aradığında, Pringle devam etti.

“İş bu,” diye açıkladı daha sonra. “İş – bir an önce harekete geçebilmek ve teslim edebilmek. ”

Salıncaklar ve yedek oyuncular Broadway tiyatrosunun gizli kahramanlarıdır. (Broadway dışı ve bölgesel tiyatro prodüksiyonları, prodüksiyonun bütçesine ve önceliklerine bağlı olarak onları işe alabilir veya almayabilir. ) Bir veya daha fazla oyuncu hastalandığında veya sakatlandığında bir perde açılırsa, bunun nedeni bazen bir salıncak veya bir yedek oyuncunun devreye girmesidir. kostüme girmek için sadece birkaç dakika ile, bazen onların bile olmayan bir kostümle. Pandemi belirsizliği döneminde, katkıları daha da önemli hale geldi.

Terminolojiye aşina olmayanlar için: Stajyerler, bir oyunun veya müzikalin ana karakterlerinden bir veya daha fazlasını doldurabilir. Düzenli olarak sahnede daha küçük bir rolde görünebilirler veya çoğu geceyi sahne arkasında geçirerek yalnızca gerektiğinde performans sergileyebilirler. Salıncakların bir gösteride düzenli bir rolü yoktur. Bunun yerine bir müzikalde her biri ayrı vokal ve dans pistine sahip bir düzine topluluk parçasını kapsarlar. Salıncaklar ayrıca bir veya iki ana karakteri kapsayabilir. (Bazı şovlar, önceden belirlenmiş bir temelde bir dizi performans için ana rolleri üstlenen yedekleri de kullanır.)

Geçen hafta Broadway’deki gösterilerin yaklaşık yarısı bazı gösterileri iptal etti. Broadway League ticaret derneği başkanı Charlotte St. Martin, Pazartesi günü The Hollywood Reporter’da yayınlanan bir röportajda bu iptallerden bazı yedekleri sorumlu tutuyor gibiydi. “Eğitimli tahminim, yeni şovların, rolü üstlenmede başrol kadar verimli olmayan yedek çalışmaları olabilir” dedi.

St. Martin çabucak özür diledi, ancak taraftarlar ve yıldızlar, salıncakların ve yedeklerin savunmasına atlamadan – ya da belki büyük jete – atlamadan önce değil. “*Eğitimli* tahminim, işverenler, endüstri modeli hasta/yaralı çalışan insanlara bağımlı hale geldiğinden, daha fazla salıncak, yedek çalışma ve alt aşama yöneticisi için müzakere çabalarımızı sürekli olarak reddettiğinde, kısa görüşlü ve güvensizdir,” dedi Kate Shindle, Actors’ Equity’nin başkanı Twitter’da yazdı.

Birkaç saat sonra bir röportajda bu yorumları genişletti. Shindle, “Broadway yapımcılarının yeterli kapsama olduğundan emin olmak için mümkün olduğunca proaktif olacaklarını umuyorum” dedi. “Covid bunun nasıl göründüğünü değiştirdi. Yeterli kapsama sahip olmayan gösteriler iptal etmek zorunda kalıyor.

İşe alım uygulamaları, yeniden incelenmeye değer tek sözleşme değildir. Tarihsel olarak, salıncaklar ve yedekler, bir gösterinin açılış gecesine kadar tipik olarak özel prova süresi almamıştır. Perşembe gecesi, “The Music Man”in dördüncü ön gösteriminden sonra Hugh Jackman, Marian Paroo’nun rolünü hiç prova etmemiş olmasına rağmen, devam etmeyen Sutton Foster için devam eden yedeği Kathy Voytko’yu selamladı.

Kendi prova programları olmadan, salıncaklar ve yedekler sahneleri, şarkıları ve koreografiyi gözlem ve ozmoz yoluyla öğrenmek zorunda kaldılar. (Ve tersine, genellikle evden izlemeye mahkum edildikleri için. ) Voytko’nun yaptığı gibi ön izlemelere devam etmeleri gerekiyorsa, oyuncu arkadaşları onları doğru konumlarına doğru iterek “sevgiyle itme” gerektiğini biliyorlardı.

Ancak pandemi, “gösteri devam etmeli” kültürüyle hesaplaşmayı teşvik etti. Uzun zamandır “The Book of Mormon” için çalan Graham Bowen, sahne arkasındaki ruh halini şöyle tanımladı: “Hey, eğer kendini iyi hissetmiyorsan, işe gelme. Önemli değil. Bunu aldık. Yalnızca Playbill listesindeki oyuncuların “şimdi tek boynuzlu atlar” olarak performans gösterdiği gecelere atıfta bulundu. (Aralık ortasında Bowen, Covid-19 için pozitif test etti ve karantinaya almak zorunda kaldı, bu nedenle birçoğu eğittiği diğer salıncaklar onun yerine performans gösteriyor.)

Buna karşılık, birkaç gösteri daha önce, bazen ana kadronun yanında veya bir asistan yerine asıl yönetmenle birlikte, daha önce yedeği prova ediyor. “Onlara atlamadan söyledim, ‘Hepimiz birbirimize güvenmeliyiz çünkü tüm bu samimi işler var. Birkaç seks sahnesi içeren “Slave Play”in yönetmeni Robert O’Hara, “Yarısının ortasında gelemezsiniz” dedi. Ayrıca, listede yer alan sanatçıların çalışmalarını basitçe kopyalamak yerine, bazı yedeklerin farklı performanslar sunmasına izin verme dürtüsü de vardır.

Prova, işin bazı yönlerini kolaylaştırır. Ama devam edip etmeyeceğinizi bilmemenin kaygısını hafifletmiyor. Ya da haftalarca bir Broadway sahnesine ayak basmadığınızda Broadway maaşı almanın tuhaflığı. Ya da bir Playbill fişinde adınızın yazılı olduğunu görürlerse, bilet sahiplerini hayal kırıklığına uğratıyor olabileceğiniz hissi.

Janet Saia, “The Phantom of the Opera”da salıncak olarak uzun süredir devam eden kariyerine rağmen, bir keresinde “The Producers”a vardığında biletini iade ettiğini ve Nathan Lane’in dışarıda olduğunu öğrendiğini söyledi. “Bu gösteri tamamen onunla ilgili!” dedi.

Yine de, yedekler ve salıncaklar her zaman işe alınır çünkü rolü – ya da birçok rolü – Broadway’in talep ettiği ustalıkla yapabilirler.

“Trouble in Mind” konulu bir yedeği olan Reynaldo Piniella, “Son çare biziz” dedi. “Ama biliyorum, yedeğimi prova yaparken izliyorum, bu insanlar inanılmaz sanatçılar. ”

Çarşamba gecesi, perdeden yaklaşık 10 dakika önce Piniella kendi telefonunu aldı. Farklı bir Broadway şovu olan “Thoughts of a Colored Man” için şimdiden son dakika işi ayarlamış olmasına rağmen, “Trouble in Mind” tiyatrosuna aceleyle gitti, hiç giymediği bir kostümü giydi ve girişini yaptı. “O sahnede hemen hemen her mobilya parçasına çarptım” dedi. “Ama hikayeyi anlatmaya hazırdım. ”

Kasım ayının sonlarında ve Aralık ayının başlarında, mevcut iptaller dizisinden birkaç hafta önce, işin ödülleri, stresleri ve özellikleri ve Covid-19’un kanatlarda beklemeyi nasıl değiştirdiği hakkında bir dizi salıncak ve yedeği ile röportaj yaptım. Bunlar konuşmalardan düzenlenmiş alıntılardır.

“Slave Play”den Galen J. Williams, bir yedek oyuncu için provalara normalden çok daha erken başladı, çünkü kısmen oyun oldukça samimi bir çalışma içeriyor. Kredi. . . The New York Times için George Etheredge

Galen J. Williams

Yedek, “Köle Oyunu”

Yedek bir işe girmenizi sağlayan nedir?

Ben bir Koç’um, kendiliğindenlik üzerine gelişiriz. Işık düğmesini ne zaman açmanız gerektiğini asla bilmeden işi heyecanlı tutar. Her devam ettiğinde, sanki son sefermiş gibi geliyor. Bu yüzden gerçekten her şeyimi vermeme izin verin, içeri girin ve iyi vakit geçirin.

Andrea Syglowski

Yedek, “Geçti”

Prova süreciniz nasıldı?

İlk haftadan itibaren ana oyuncularla prova yaptık, onlarla ısındık. Ana kadronun yaptığını tam olarak yapmak gibi bir zorunluluğumuz asla olmadı. Aslında kendi karakterlerimizi yaratmaya teşvik edildik.

Gösteri, siz devam etmeden önce sona erdi. Bu nasıl hissettirdi?

Gerçekten sinir bozucuydu. Koşunun sonunda devam etmem giderek daha olası hale geldi. Böylece kaygı ve gerilim arttı. İlk Broadway oyununun bir parçası olduğum için çok heyecanlıydım. Çalışmamı gösterebilmek istedim. Her yedeğin böyle hissettiğine eminim.

“Trouble in Mind”ın yedeği Reynaldo Piniella, “Benim hayalim, eksik çalıştığım aktörün büyük bir Marvel filmi için kitap yazması,” dedi. ” Kredi. . . The New York Times için George Etheredge

Reynaldo Piniella

Yedek, “Akılda Sorun”

Yedek çalışma hakkında ne düşünüyorsun?

Bunu bir basketbol takımındaki altıncı adam olmakla eşitliyorum. Yeni başlayan biri değilsin ama çok hayati bir rol oynadığını anlıyorsun. Numaranız arandığında, oyunda olduğunuzdan emin olmak istersiniz. Benim fantezim, eksik çalıştığım aktörün büyük bir Marvel filmi kitaplaştırması. Bu şov benim Broadway’deki ilk çıkışım ve o sahneye en az bir kez çıkmayı, nasıl bir şey olduğunu hissetmeyi çok isterim.

LaQuet Shanell Pringle

Salıncak, “Bayan. şüphe”

Vücudunuzdaki ve kafanızdaki tüm bu rolleri nasıl koruyorsunuz?

Fiziksel olarak her gün koreografi yapmam gerekiyor, fiziksel olarak her gün kelimeleri yüksek sesle söylemem gerekiyor ki bu kaslarımın bir parçası olsun. Tüm dans koreografisini yapacak güce sahip olduğumdan emin olmak için çapraz eğitim yapacağım. Şarkıları ne olursa olsun söyleyebilecek kadar güçlü olmak için ses çalışmamı arttırıyorum. Senaryoyu genellikle haftada iki ila üç kez okurum.

Eğer sahnede değilseniz, kuliste hiç dinlenir misiniz?

Sadece üşüyorsam, bu beni garip hissettiriyor. Diziyi izlerken, replikleri gerçek zamanlı olarak söylemeye çalışıyorum. Mükemmelleştirmek ve gerçekten anlamak istediğim adımları atmaya çalışıyorum. Eve gelene kadar bekliyorum ve rahatlamak için Epsom tuzu banyomdayım.

Graham Bowen

Salıncak ve ortak dans kaptanı, “Mormon Kitabı”

Bu son dakika çağrısını almak nasıl bir duygu?

Sahne müdürünün soyunma odasına gelip “Hey, bir sonraki sahne için sana ihtiyacımız var. ” Ve o sahne birkaç dakika içinde olacaktı. Bu onun en iyi parçalarından biri. Bu adrenalin patlaması yaşıyorsun. Kesinlikle sinir bozucu. Ama buna binebilir ve gerçekten harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Janet Saia, “Operadaki Hayalet”te yedeği olduğu Majestic Tiyatrosu’nun dışında. “Hata yapıyorsun ama sonra kendine ‘Sekiz rolü üstleniyorum, bana bir ara ver’ diyorsun” dedi. Kredi. . . The New York Times için George Etheredge

Janet Saia

Swing, “Operadaki Hayalet”

Harika bir salıncak yapan nedir?

Salıncak olarak, fantastik beşliye sahip olmalısınız. Öncelikle hızlı olmalısın, bir şeyleri hızlı öğrenmelisin, hızlı değişime ayak uydurman gerekiyor. İkincisi, yaptığınız işte muhteşem olmalısınız. Bir sonraki odaklanmış, gerçekten, gerçekten odaklanmış. Ve esnek. Ve sonuncusu titizdir, tüm ayrıntılara dikkat etmeli ve hepsinin orada olduğundan emin olmalısınız.

Kapsanacak o kadar çok rol varken, onları hiç karıştırdınız mı?

“Phantom” da bir numara var, “Don Juan. ” Toplulukta kapsadığım tüm insanlar, sahne donanımı olan bir masanın etrafında toplanıyor. Bir keresinde oraya gittim ve sürahi ve her şeyim vardı. Perde açılmadan iki saniye önce biri içeri girdi ve “Bu benim testim. ” Sonra anladım, ben bu parça değilim. Bir anda beynimi değiştirip doğru kısma geçmem gerekiyordu. Hatalar yapıyorsun ama sonra kendi kendine “Sekiz rolü üstleniyorum, bana bir ara ver. ”

Cameron Adams

Topluluk üyesi ve yedeği, “Mrs. şüphe”

Hiç bir izleyiciyi hayal kırıklığına uğrattığınızı hissettiniz mi?

Kelli O’Hara’yı “Alabiliyorsan Güzel İş. Adı başlığın üstünde, insanlar gelip Kelli O’Hara’yı görmek için heyecanlı. Anlıyorum, çünkü Kelli’yi görmek istiyorum! “Aman Tanrım, benden nefret ettiler. Ama bazen, “Bunu kendime neden yapıyorum?” diye düşünüyorum. Çünkü her seferinde çok gergin oluyorum. Bu gitmez.

“The Play That Goes Wrong”dan Sid Solomon, “her gece tiyatroya gelmekten daha da büyük bir kişisel gurur duygusuna sahip olduğunu” söyledi. ” Kredi. . . The New York Times için George Etheredge

Sid Süleyman

Yedek, “Yanlış Giden Oyun”

Covid-19 sizi iş konusunda farklı mı hissettirdi?

Her gece tiyatroya gitmekten daha da büyük bir kişisel gurur duygusuna sahibim, yedeği almanın ne kadar önemli olduğunu bilerek, böylece hiç kimse hasta olduklarında, yaralı olduklarında, eğer onlar ailevi bir sorunum varsa, o akşam bir şovun yapılıp yapılmaması arasında bir seçim yapacağımı düşünmek zorunda kalıyorlar. Şu anda bu değerleri gerçekten yaşayan bir prodüksiyonun parçası olmaktan memnunum.