Bir Kimono Giymiş, Bir Ressam of Warriors New York Şehir Merkezine Dönüyor

Bakec

Member
Figüratif ressam Chaz Guest’in yüksek yerlerde hayranları var. Çalışmalarının koleksiyonerleri arasında, Beyaz Saray’daki ilk Siyah Yüksek Mahkeme yargıcı Thurgood Marshall’ın portresini sergileyen Obama’lar ve Oprah Winfrey yer alıyor.

Çalışmasının da sahibi olan bir arkadaş olan Angelina Jolie, Konuk hakkındaki düşüncelerini paylaşmak için can atıyordu. Bir e-postada, “Çalışmaları çok derin bir duygu taşıyor” dedi. “Erkek ve duygulu ve tamamen kendi kendini eğitmiş olmak için daha da ilham verici.”

Ancak Los Angeles’ta yaşayan sanatçı, 25 yılı aşkın bir süredir New York’ta kişisel bir sergi açmadı; bu, Vito Schnabel Galerisi’nde 19 Mart’a kadar izlenebilecek olan “Memories of Warriors” sergisiyle kırılan bir çizgi. .

Manhattan şehir merkezine dönüş – genç bir adam olarak Schnabel’in galerisinden çok uzakta olmayan SoHo’da yaşadı ve kendi kendine resim yapmayı öğrendi – kişisel bir dönüm noktasıdır.

Chaz Guest’in keten üzerine petrol ve Japon Sumi mürekkebiyle yazdığı “The Planning” (2021), İç Savaştan sonra sınırda görev yapan Buffalo Soldiers olarak bilinen tamamıyla Siyahi ABD Ordusu alaylarını betimleyen serisinin bir parçası. . Kredi… Chaz Misafir ve Vito Schnabel Galerisi

Galeride oturan ve eserlerle çevrili olan Misafir, onları ilk kez birbirine asılı halde görürken, “Derin bir nefes alıp hayatıma 60 yaşında başlayacağım yer burası gibi geliyor” dedi. O ülkede çok seyahat eden bir Japon tutkunu, her zamanki gibi bir kimono giymişti – o da bir kimono içinde resim yapıyor.

Çoğunlukla savaş sahneleri ve kalınca boyanmış alanların canlandırdığı portrelerden oluşan sekiz eser, siyah, gri-mavi ve kirli turuncudan oluşan bir palete, genellikle asistanlardan kaçınan Guest’in kendi tasarlayıp karıştırdığı renklere dayanıyor. İç Savaştan sonra Batı sınırında görev yapan ve takma adlarını sık sık savaştıkları Yerli kabilelerden alan tamamen Siyah ABD Ordusu alayları olan Buffalo Askerlerini tasvir ediyorlar. Guest, iki marjinal grubun birbiriyle karşı karşıya gelmesinin onun için acı verici bir ironi olduğunu söyledi.

Bazı prestijli TV hayranları için, gösterinin dokunaklı olmasının bir kısmı, eserlerdeki figürlerin modelinin, en çok “The Wire”daki Omar rolüyle tanınan, çok yası tutulan, Emmy adayı aktör Michael K. Williams olması olabilir. Ağustos sonunda Misafir yerine oturdu ve iki hafta sonra aşırı dozdan öldü. (Çarşamba günü Manhattan’daki yetkililer, Williams’a fentanil bağlı eroin satmakla suçlanan dört kişinin tutuklandığını duyurdu.)

Kurulum görünümü, Chaz Guest’in “Memories of Warriors”, 19 Mart’a kadar Vito Schnabel Gallery’de. Kredi… Argenis Apolinario, Vito Schnabel Galerisi aracılığıyla

Konuk’un Buffalo Soldiers’a olan ilgisi, onu Buffalo Warrior adlı bir süper kahraman hakkında bir çizgi roman yaratmasına da yol açtı; karakterin hakları Meridian Pictures tarafından satın alındı ve bir film geliştiriliyor.

Michael K. Williams’ı hatırlamak

Öncü HBO dizisi “The Wire”da rol alan oyuncu, 6 Eylül 2021’de Brooklyn’deki evinde ölü bulundu. 54 yaşındaydı.

• Ölüm ilanı:Williams , David Simon’ın beş sezonluk destanında Omar Little rolüne keskin bir karizma getirdi.
  • Övgüler:Ölüm haberinin ardından başrol oyuncuları, müzisyenler ve yazarlar sevilen oyuncuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.
  • En İyi TV Performansları:Kariyeri boyunca Williams, ırk, suç, cinsellik ve erkekliğin kışkırtıcı kesişimlerini keşfetti.
  • Bir Eski İşlem Kesildi: Williams’ın dizisi “Black Market”in yeni sezonunu tamamlamak için yapımcılar bazı ünlü arkadaşlarının yardımını aldı.
Serinin tohumu, sekiz yıl önce, iki oğlundan biri 10 yaşındayken ve bir mağazanın favori aksiyon figürlerinin dışında kaldığı için hüsrana uğradığında ekildi. Konuk hatırladı, “Bana ‘Neden bir süper kahraman yaratmıyorsun baba?’ diye sordu.

Guest, “Artık sadece genç Afrikalı Amerikalı çocuklar için değil, tüm Amerikalılar için bir insan ırkını, Afrikalı Amerikalıları gerçekten anlamaları için bir misyonum var” diye ekledi. Köleliğe, Jim Crow yasalarına ve ABD tarihinin geniş kapsamına rağmen, Siyah insanlar “sadece hayatta kalmayıp başarılı oldular” dedi.

Büyük, yürekten gelen ifadeler doğal olarak Guest’e gelir. “Ben çok yoğun bir insanım” dedi.

Los Angeles’lı ressam Henry Taylor’ın dediği gibi, “Her şeyi göze alıyor.” Taylor kısa süre önce gözlüklü bir Konuk portresi çizdi ve Guest’in illüstrasyonlar yaptığı erken dönemlerinin ona teknik ressamlıkta çok önemli bir temel sağladığını ekledi. Taylor, “Bunu yaptığınızda pirzola alırsınız” dedi.

“The Lonely Night” (2021), Michael K. Williams’ın Buffalo Soldier olarak modellendiği. Kredi… Chaz Misafir ve Vito Schnabel Galerisi

Galeri gösterisinde 50.000$’dan 120.000$’a kadar fiyatlandırılan Guest’in çalışmalarının popülaritesi, çağdaş sanat sahnesindeki bazı akımları yansıtıyor. Fla. West Palm Beach’te The Bunker Artspace’i yaratan hevesli bir koleksiyoncu olan Beth Rudin DeWoody, hazinesinin bir kısmını sergilemek için Guest’in dört eserine sahiptir.

“Herkes soyut çalışma yaptıktan sonra işler figüratif sanata geri dönüyor,” dedi DeWoody. “Şu anda özellikle Afrikalı ve Afrikalı Amerikalı sanatçılardan çok sayıda harika hikaye anlatımı görüyorsunuz.”

Wichita Eyalet Üniversitesi Ulrich Sanat Müzesi’nde modern ve çağdaş sanat küratörü olan Ksenya Gurshtein, müze yönetim kurulunun, kurumu zenginleştireceğini düşündüğü bir Misafir tablosunun hediyesini onaylamayı düşündüğünü söyledi.

“Artık yeterince temsil edilmeyen hikayeler anlatan figüratif çalışmalara büyük bir talep var” dedi.

Gurshtein’in görüşüne göre, eserlerin çıplak duygusal karakteri – bazı çağdaş sanatların havalı, Kavramsal baskısından çok uzak – bir artı. “Bu büyük duyguları utanmadan ortaya çıkarmaya çalışıyor” dedi.

Chaz Guest’in “Vision” (2017), dizide betimlenen askeri pamuk tarlasında bir çocuk olarak gösteriyor. Kredi… Chaz Misafir ve Vito Schnabel Galerisi

Miami Pérez Sanat Müzesi müdürü Franklin Sirmans kabul etti. Guest’i on yıldan fazla bir süredir tanıyan Sirmans, “Onun dışavurumculuğunda, sanat dünyasındaki çoğumuzun zaman zaman kaçınmayı sevdiği bir kahramanlık ve romantizm var” dedi.

Yıldızlı koleksiyoner tabanı göz önüne alındığında, Guest’in “sanat dünyasının ona ünlü olduğunu söylemesine gerek olmadığını” da sözlerine ekledi.

Niagara Falls, N.Y.’de doğdu ve o 10 yaşındayken ailesi Philadelphia’ya taşınana kadar orada büyüdü. Guest, Southern Connecticut State University’de bir kolejde jimnastikçiydi.

“Cimnastikten sonra hayatımı nasıl bulacağımı gerçekten bilmiyordum” dedi. “Ama sanatta olacağını biliyordum. Ve bir moda tasarımcısı olmayı hayal ettim.” Misafir, New York’taki Fashion Institute of Technology’yi denedi ancak “gerekenlere sahip olmadığını” söyledi.

Moda illüstratörü Antonio Lopez ile bir tesadüf eseri tanışması, bu alanda elini denemesine neden oldu ve sonunda Paris’e taşındı ve Joyce dergisinin kapağını çizdi. Kapaklarına hayran olan tasarımcı Christian Lacroix ile bir görüşme yaptı. “Daha yeni bağlandık,” dedi Guest. “Biraz yeteneğim olduğunu düşündü ama resim yapmaya başlamamı önerdi.”

Chaz Konuğu “The Planning” ile Vito Schnabel Gallery’de. (O da bir kimonoda resim yapıyor.) Kredi… The New York Times için Kendall Bessent

1988’de Misafir New York’a geri döndü ve Lacroix’in tavsiyesini alarak, kendisinden önceki pek çok hevesli ressam gibi malzemeler için Pearl Paint’ten alışveriş yaptı. Gerektiğinde para kazanmak için illüstrasyonlar yapmak Guest’in hayatta kalmak için tercih ettiği yoldu.

“Hayatımda bir günlüğüne bir komi olarak bir işim vardı” diye hatırlıyor ve ilk başta işin tam olarak ne anlama geldiğini bilmediğini itiraf ediyor. “Beni kovdular. Benden masayı temizlememi istediler, ben de ‘hayır’ dedim.”

90’ların ortalarında Misafir sanatını satıyor ve gösteriyordu, ancak ilk oğlu doğduktan sonra Los Angeles’a taşındı. Yıllar içinde geliştirdiği bağlantılar, sonunda stüdyoyu ziyaret eden ve Guest’in Buffalo Warrior karakterini betimleyen çalışmalarını gören Williams ile tanışmasına neden oldu.

Guest, “’Dostum, bir şekilde bu filmde olabilir miyim?’ dedi.

Williams, Konuk olarak oturmak için geri döndüğünde, seans zor anlar yaşadı. Guest, “N-kelimesini kullanmaya başladı” dedi. Ben de dedim ki, ‘Michael, bu kelimeyi stüdyomda kullanamazsın. Etrafınıza bakıp atalarımızı ne kadar sevdiğimi görebilirsiniz. Bana hakaret ediyor.'”

Chaz Guest, “Michael K. Soldier” (2021). Oyuncu, ölmeden iki hafta önce dizi için oturdu. Misafir, Williams’ın yüzünün “masumiyetine, acısına, güzelliğine” hayran kaldı. Kredi… Chaz Misafir ve Vito Schnabel Galerisi

Williams’ı gözyaşlarına boğdu ve özür diledi. İkili, daha sonra Williams’ın yaşlı annesiyle görüntülü görüşme yaptı. Konuk, Williams’ın özellikle yakın plan portre “Michael K. Soldier” (2021) ile karşılaşmaya çalıştığı yüzünün “masumiyetine, acısına, güzelliğine” hayran kaldı.

Williams’ın kaybı, Guest’in çalışmalarına bir kat daha hüzün kattı ve dizinin başlığına çift anlam kazandırdı. Guest, Williams’ın bağımlılıkla mücadele ettiğini bilmediğini söyledi: “Bunu öğrendiğimde şok oldum. Bu serginin adının ‘Savaşçıların Hatıraları’ olmasının diğer nedeni de bu, çünkü uyuşturucuyla savaştı.”

Savaşçıların Anıları

19 Mart’a kadar, Vito Schnabel Gallery, 43 Clarkson Street, Manhattan; 646-386-2246; vitoschnabel.com.tr