‘Bir Garip Döngü’ Pulitzer’i Kazandı. Şimdi Broadway’e Geliyor.

Bakec

Member
Michael R. Jackson’ın Pulitzer Ödüllü meta-müzikali “A Strange Loop” bu bahar Broadway’e geliyor.

Gösterinin yapımcıları Pazartesi günü müzikalin Lyceum Tiyatrosu’nda gösterileceğini duyurdular; Belirli tarihleri açıklamadılar, ancak bu sezonun Nisan ayı sonunda gerçekleşmesi beklenen Tony Ödülleri için son başvuru tarihinden önce açılması planlanıyor.

Gösteri, Siyah eşcinsel bir müzikal tiyatro yazarı hakkında bir müzikal yazmaya çalışan bir Siyah gey müzikal tiyatro yazarı hakkında kendinden referanslı bir müzikal komedidir. Tutarsız bir şekilde içe dönük ve cinsel açıdan anlaşılır olan oyun, 2019’da Playwrights Horizons’da Page 73 Productions ile işbirliği içinde Off Broadway’de sahnelendi. New York Times eleştirmeni Ben Brantley bunu “sevinçli bir şekilde ıstırap verici” olarak nitelendirdi ve “büyükanne ve büyükbabanızın tiyatrodan uğultusunu çıkaracak türden bulaşıcı, zengin armonik melodiler çeşitliliğine sahip olduğunu” söyledi. Yani, daha önce dışarı çıkmamışlarsa. ”

Müzikal, drama dalında 2020 Pulitzer Ödülü’nü kazanmaya devam etti ve Pulitzer’ler tarafından “evrensel insan korkuları ve güvensizlikleri üzerine bir meditasyon” olarak tanımlandı. ”

Kasım ayından bu yana, “A Strange Loop”, Washington’daki Woolly Mammoth Theatre’da gösterime girdi ve burada The Washington Post’tan tam not aldı. Eleştirmen Peter Marks onu “harika yaratıcı” ve “canlandırıcı” olarak nitelendirdi. ”

Jackson, müzikalin Broadway’de bir yuva bulduğunu görmekten çok mutlu olduğunu söyledi. “Bence önemli çünkü bu gösteri birdenbire ortaya çıkan ve silahlarına ve kendisine yapışmış bir gösteri” dedi. “Yeni müzikallerde bu pek sık olmaz. ”

Müzik kutusu müzikallerinin ve film uyarlamalarının hakim olduğu bir Broadway’de müzikalin başarılı olabileceğine inanıyor mu? “Kendim için ortaya koyduğum zorluk, ‘A Strange Loop’un büyük, Siyah ve tuhaf bir Amerikan Broadway şovu olması” dedi. “Her yerden izleyicileri katılmaya ikna edebileceğimize inanıyorum. ”

Stephen Brackett’in yönettiği müzikalin koreografisini Raja Feather Kelly; Broadway kadrosu henüz açıklanmadı. Broadway koşusunun yapımcılığını Barbara Whitman yapacak.