Bildiğiniz Şeytanlar: Üç “Örümcek Adam” Kötü Adamı “No Way Home”da Geri Dönüyor

Bakec

Member
Kötü olmakta çok iyiydiler.

2002’de “Örümcek Adam” film serisinin şafağında, “Shadow of the Vampire” ve “The Last Temptation of Christ” gibi filmlerin beğenilen aktörü Willem Dafoe, süper kahraman serisini inandırıcı, ürkütücü bir kötü adamla başlattı. Norman Osborn – Yeşil Cin olarak da bilinir.

İki yıl sonra, sinema (“Frida”, “Boogie Nights”) ve tiyatronun (“Sanat”) seçkin yıldızı Alfred Molina, alçak Otto Octavius’un mekanik dokunaçlarını taktı – a. k. a. Doktor Ahtapot — bir devam filmi için, “Örümcek Adam 2.”

Serinin bir on yılı ve bir başka yinelemesi daha geçti ve ünlü kötü adam unvanı, “The Amazing” filminde Max Dillon ve onun yüksek voltajlı ikinci kişiliği Electro’yu oynayan “Ray” ile Akademi Ödüllü Jamie Foxx’a geçti. Örümcek Adam 2. ”

Her sıfırlama – filmlerinde bazı karakterlerin öldüğü gerçeğinden bahsetmiyorum bile – bu aktörlerin ve oynadıkları kötü adamların tek bir filmde bir araya gelme olasılığını ortadan kaldırıyor gibiydi.

Ancak bu çizgi roman fantezisi, Doctor Strange tarafından yapılan hatalı bir büyünün Osborn, Octavius ve Dillon’ı Tom Holland’ın Örümcek giydiği bir boyuta getirdiği şu anki gişe rekorları kıran “Spider-Man: No Way Home”da sinemasal gerçekliğe dönüştü. takım elbise. (Ah evet, film aynı zamanda Hollanda’yı ve “Örümcek Adam” öncülleri Tobey Maguire ve Andrew Garfield’ı da birleştiriyor – falan, falan, falan.)

Dafoe, Molina ve Foxx için “No Way Home” ticari sırları paylaşmalarına (veya çalmalarına) izin verdi. Film ayrıca kötü adamlarına iyi adam olmayı deneme fırsatı verdi: Molina’nın açıkladığı gibi, “Bütün kötü adamlar sadece kendimizi kurtarmakla kalmayıp, karakterlerimizi doldurmak ve onları daha zengin kılmak için daha derin, daha incelikli bir seviye bulma şansına sahip oldular. ”

Bireysel röportajlarda oyuncular, “Örümcek Adam” serisine alınmaları, “No Way Home” için geri dönmeleri ve kirli işlerini yapma süreci ve zevkleri hakkında konuştular. Bunlar, bu konuşmalardan düzenlenmiş alıntılardır.

Örümcek Adam dizisindeki rolünün teklif edilmesiyle ilgili ilk ne hatırlıyorsun? O zamanlar süper kahraman filmlerinden farklı olan neydi?

WILLEM DAFOE
Bana gelmeden önce birçok kişiye Goblin/Norman Osborn parçasını teklif ettiler. İspanya’da bir film çekiyordum [“The Reckoning”] ve kast direktörünü İspanya’ya gönderdiler ve otel odamda küçük bir seçmeler çektik. Her zamanki gibi iş değildi. Ama yapmak çok ilgimi çeken bir şeydi ve Sam Raimi’ye [orijinal “Örümcek Adam” filmlerini yöneten] karşı iyi hisler besledim. Elbette o noktada bazı insanlar bir çizgi romandan film çekmenin çok garip olduğunu düşündüler. Ama içinde büyük bir zevk ve büyük bir macera olabileceğini gördüm, bu yüzden peşinden gittim.

Yeşil Cin — ve o maske — ilk “Örümcek Adam. ” Kredi. . . Sony Resimleri

ALFRED MOLINA Bu filmler çok spesifik hale geldi ve yapılma biçimleriyle neredeyse adli tıp haline geldi. Her türlü çeyreğe hitap etmek zorundalar. Sam Raimi’nin filminde, olayın büyüklüğüyle başa çıkmanın en iyi yolunun, bir oyuncu olarak çok çok daha büyük bir makinede küçük bir dişli olduğunuzu hatırlamak olduğunu buldum. Özellikle bir kötü adamı oynuyorsanız, karakter veya motivasyonları keşfetmek için çok fazla zaman harcamazsınız. Ama benim için, bir anı, umarım, eğlenceli bir hikaye anlatımına dönüştürmenin sevincinin bir parçası bu.

Marvel Sinema Evrenini Keşfedin

Süper kahraman filmleri ve televizyon dizilerinin popüler serisi genişlemeye devam ediyor.

• “Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok”:Web sapan, “Örümcek Adam” serisinin son bölümüyle geri döndü.
  • ‘Hawkeye’:Jeremy Renner, Disney+ mini dizisinde Avengers’ın esprili nişancısı Clint Barton rolüne geri dönüyor.
  • ‘Shang-Chi ve On Yüzük Efsanesi’:Süper kahraman, ırkçı klişelerle dolu çizgi romanlardan doğdu. Film onları devirdi.
  • ‘Ebediler’:İki buçuk saatlik destan, zaman içinde ileri geri atlayarak neredeyse bir düzine yeni karakterle tanışır.
JAMIE FOXXSize söyleyebileceğim tek şey, çocuklarımın sonunda havalı olduğumu düşündükleri. “Tamam, yaptığın diğer şeyleri aldık. Fakat ne? gideceksin nerede? Sen şaka ben mi?” Sadece Andrew Garfield’ı sevdiler. Kendim çocuk olabilmek için çok heyecanlıydım. “Örümcek Adam” televizyon şovunu izlemek, ağının bir ayakkabı bağı gibi olduğu zamanlarda ve sonra bu devasa, devasa dünyanın bir parçası olmak, sadece akıllara durgunluk veren bir şeydi.

Filmlerinizden sonra, “Örümcek Adam” serisinin sensiz devam ettiğini görmek için hiç hayal kırıklığı yaşadınız mı?

DAFOE
[Raimi filmlerinin] ikinci ve üçüncü bölümlerinde bile, bana küçük kameramanlar yaptırırken, herkesi tekrar görmek ve ayak parmağımı havuza sokmak bir zevkti. Ama devam etme hayalim yoktu.

MOLİNA Eğlenceli olduğunu düşünerek filmimden uzaklaştım. Gerçekten harika zaman geçirdim. Ama hiç düşünmedim, aman Tanrım, keşke onu geri getirseler. Bunu bir daha yapmak için hiçbir zaman özlem duymadım. Karakterin öldüğünde gidersin, o kadar.

FOXXOna asla o şekilde bakamazsınız. Olabileceklerin yarattığı hayal kırıklıklarına bakarsanız, bu işi asla yapamazsınız.

“No Way Home” hakkında size nasıl yaklaşıldı ve ona katılan diğer aktörler hakkında ne kadar şey biliyordunuz?

DAFOE
Amy Pascal [bir “Örümcek Adam” yapımcısı] ve Jon Watts [“No Way Home”un yönetmeni] beni arayıp bu fikri size sunmak istediğimizi söylediklerinde, bunun çılgınca olduğunu düşündüm. Ama bakalım ne diyecekler. Gerçekten bir kamera hücresi yapmak istemedim. Sadece şapkanın bir ucu değil, yapacak kadar önemli bir şey olduğundan emin olmak istedim. Diğeri ise, gerçekten aksiyon olmasını istediğimi söyledim – aksiyon sahnelerinde yer almak istiyorum. Çünkü bu benim için gerçekten eğlenceli. Karakteri köklendirmenin tek yolu bu. Aksi takdirde, sadece bir dizi mem haline gelir.

MOLİNA Amy ve Jon ile görüşmem istendiğinde, bunun tamamen farklı bir proje için olduğunu düşündüm, belki başka bir kötü adamı oynamak, ya da belki bir retrospektif belgesel için röportaj. Yıllar geçtikçe Doc Ock’u geri getirebileceklerini düşündüm. Ama onu geri getireceklerini hiç düşünmemiştim. ben. Vücudumun değiştiğine, bir şeylerin hareket ettiğine tanık oldum. Tamamen masum bir şekilde içeri girdim. Herkes gibi ben de filmin nereye gittiğini tam olarak bilmiyordum. Bütün bir senaryoyu okuyamadım – sadece benimle ilgili sayfaları gördüm.

Molina, “Örümcek Adam 2″de Tobey Maguire’a kahramanımız olarak karşı çıktı. Kredi. . . Melissa Moseley/Sony Resimleri

FOXX Gizemin hiçbir yerde olmadığı bir dünyada gizemi canlı tutmayı başardılar. Instagram gönderileri var ve bu kaç beğeni aldığınızla ilgili. Picasso’nun her şeyin ekran görüntüsünü aldığını hayal edin, herkes bunu görebilir, “Eh, o tabloyu satın almak istemiyorum. ” Her şeyi gizli tuttular ve hepimiz bir şeyler satın aldık.

Yeni filmde karakterlerinizi nasıl oynadığınızla ilgili bir değişiklik oldu mu?

DAFOE
Dürüst olmalıyım, orijinal maskedeki [Yeşil Cin] maskesine yönelik bazı eleştirilerin olduğunun farkındayım. Bunu yeterince duyduk, muhtemelen biraz değiştirmek için bir düşünceydi. Bunu düşünmüyorum çünkü yüzümle duygulanmayı düşünmüyorum. Yüzüm kalbimi takip ediyor. Bu sadece hissettiklerinin bir ifadesidir.

MOLİNAOrijinal filmimde, dokunaçlar — neredeyse dedim ki benim dokunaçlar — mekaniktiler. Onlara kişilik kazandıran kuklacılar tarafından oynanırdı. Bir çete gibiydik – bize Octourage adını verdim. Ancak bu sefer teknoloji o kadar gelişmiş ki, dokunaçlar bilgisayar tarafından oluşturulmuştu ve ben kendi başımaydım. Bu, olaya bakmanın tamamen başka bir yoluydu.

FOXXBaby Driver’da oynadığım bir karakter vardı, adı Bats’tı. Öldürüldü, ama bu, Bats’in Electro’ya biraz dahil olmasına izin vermek için bir fırsattı. Öyle değildi, herkesi [patlamak] istiyorum – sadece benimkini almak istiyorum. Havada uçan, iyi görünen herkesin kız arkadaşları var. Bu artık Electro’nun mantrası haline geliyor.

Kötü adamlarınızı oynayan oyuncularla daha önce tanışmış mıydınız? Onlarla “No Way Home”da karşılaşmak nasıldı?

DAFOE
[Alfred ve ben] aşağı yukarı aynı zamanda başladık, bu yüzden çalışmalarının farkındaydım ve yıllar boyunca onu görecektim, bu yüzden onu görmek ve hikayelerini dinlemek eğlenceliydi. Onlardan bir milyonu var. Jamie ile çalışmak gerçekten eğlenceliydi çünkü onu “In Living Color”dan beri seviyorum. ” Son derece tatlı ve enerjik bir adam.

MOLİNAWillem ve ben Sam’in filminin setinde kısaca tanıştık. Beni Willem’i Doc Ock olarak bir sahne yaparken izlemeye getirdiler, sadece küçük bir şakaydı, ki bu çok hoştu. Benim için Green Goblin, süper kötülerin mutlak zirvesi ve onu büyük bir zevkle oynuyor. Benim param için, o en iyi adam.

FOXXAlfred, gezegendeki en komik adam. Ama sonra, Willem’i ilk gördüğümde, yedi kez eğilmem gerektiğini söyledim, kardeşim. [Utangaç Willem Dafoe sesi] “Ah, Jamie, çok iyisin, çok teşekkür ederim Jamie. “Hayır kardeşim, bu yedi yayı alacaksın” dedim. Bu adamların çalışmalarını ve hatta yapacakları küçük şeyleri seyrederdim, derdim ki, ooh, onu çalacağım.

Foxx, “The Amazing Spider-Man 2”de Electro olarak ilk raundunda. Kredi. . . Sony Resimleri

“No Way Home”daki karakterlerinizin her birinin çok kötü olma ve iyiye dönüşme şansı var. Hangi tarafı tercih edersin?

DAFOE
Ne zaman bir rol oynarsan, o sensin ve sen değilsin. Bu baş kötülerden birini oynayacaksanız, liderlik ettikleri şeyin tam tersini geliştirmek dünyadaki en doğal şey. Saldırganlığın güvenine karşı bir kırılganlık ve güvensizlik geliştirirsiniz. Hepimizin bir omzunda o küçük şeytan, diğer omzunda o küçük melek var. Çocukken o resimle çizgi film izlediğimi hatırlıyorum. Tanrı biliyor ya bende kaldı.

MOLİNA İkisi çok farklı şeyler ama bir bakıma birbirlerine aitler. Doc Ock’ta kötü olan her unsur, onun iyiliği hakkındaki bilgileri nedeniyle seyircilerin zihninde daha kötü hale getirilir. Ve aynı zamanda, yapabileceğini ve yaptığını bildiğimiz şeyler yüzünden terbiyeye dönüşü daha da dokunaklı.

FOXX Ah, kötü olmak her zaman harikadır, kardeşim. Süper kahramanları süper yapan şey, kötülerin ne kadar kötü olabileceğidir.

Daha önce oynadığınız karakterlerden herhangi biri aynı filmde görünebilseydi, kimi takım olarak görmek isterdiniz?

DAFOE
Bir şeyi bitirdikten sonra, bir sonraki şeye yer açmalısın. O yüzden bu tür şeyler için pek bir hayal gücüm yok. Belki biraz daha basitim. Birer birer, birer birer.

MOLİNAAklıma hemen hemen Doc Ock, Diego Rivera’yla [“Frida”dan] tanışıp dokunaçlarını ödünç verse ve böylece tüm o muhteşem duvar resimlerini bitirebilse harika olur diye düşünüyorum. O kadar çok iş yapabilirdi ki. Aynı anda dört ya da beş tuval üzerinde çalışıyor olabilir.

FOXX Ah, dostum, Django [“Django Unchained”den], Willie Beamen [“Any Given Sunday”den] ve Electro çıldırırdı. Eğer paylaşabilselerdi, yo, şuradaki elektriğe biraz ihtiyacım var derlerdi.