Babe ve Cadı Arasındaki Saat

Bakec

Member
Sam Bankman-Fried’i Kasım ayındaki haber kaynaklarıma hakim olmaya başlayana kadar adını hiç duymamıştım – muhtemelen ne zaman biri “kripto” veya “blok zinciri” dese gözlerim parlıyor ve bir füg durumuna giriyorum. Kripto para borsası FTX aracılığıyla “yıllarca süren büyük bir dolandırıcılığı düzenlemekle” suçlanan bu 30 yaşındaki adama ait gördüğüm fotoğrafların çoğu, onu üzerine tam oturmayan tişörtler ve şortlar giyiyor, bazen siyah terli çoraplarla gösteriyor. spor ayakkabılarını çıkardı.

The Wall Street Journal’dan Jacob Gallagher’ın belirttiği gibi: “Bir zamanların para delisi, büyük beden bir gömlek ve eşit derecede bol haki şort dışında nadiren görülüyordu. Sloven kıyafetleri, Sam Bankman-Fried markasının en önemli parçasıydı.”

Haberleri her okuduğumda ve Bankman-Fried’in dağınık yüzünü gördüğümde biraz daha öfkeleniyorum, çünkü biliyorum ki – kadınlar bilir – yatırımcılar bu kadar özensiz görünen genç bir kadına tek bir kuruş bile emanet edemezler. sihirli fasulye eşdeğeri için milyarlarca dolar.

Kızıyorum çünkü Bankman-Fried bana uzmanların “cinsiyete dayalı yaşlı ayrımcılığı” dediği şeyin hem genç hem de yaşlı kadınları etkilediğini hatırlatıyor. İş yerinde ciddiye alınmayı umabileceğiniz yaklaşık 10 yıllık bir dönem var gibi görünüyor ve oyunda oturmak bile, her zaman ve her zaman – bu ne anlama geliyorsa – kesinlikle uygun şekilde giyinmeniz gerektiği anlamına geliyor. her yaş Çocuğunuz yokmuş gibi davransanız veya mümkün olan en açık şekilde onların her zaman başka biri tarafından sahiplenildiğini ve asla tek bir iş-yaşam çatışmasına neden olmadıklarını iletseniz iyi olur.

O kısa zaman penceresini – belki de, muhtemelen, en iyi senaryoda yetkin olarak görülebileceğiniz – bebekle cadı arasındaki saat olarak düşünmeyi seviyorum. Minnesota Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’nda sosyal bir gerontolog olan Tetyana Shippee, Haziran ayında AARP’ye “18 ila 30 yaşları arasındaki kadınlar, çok genç oldukları için yaş ayrımcılığı bildiriyorlar. 30’lu yaşların ortalarından 40’lı yaşların ortalarına kadar güvenli bir zamandır. Daha sonra yaş ayrımcılığı 50 yaşından sonra tekrar yükselmeye başlar ve özellikle 55 yaşından sonra yüksektir.”

“Cinsiyet klişeleri sıklıkla kadın liderler için kazanılamayan bir durum yaratıyor. Catalyst’in kadınları ve işin geleceği girişiminin lideri Lauren Pasquarella Daley, bana e-posta yoluyla, birden çok marjinal kimliğe sahip kadınlar için etki daha da büyük, dedi. Fortune’dan L’Oreal Thompson Payton’ın Bankman-Fried ve dağınık birincisi hakkında yazdığı gibi, “Siyah bir kadın asla yapamaz. Siyah kadınlar bırakın ikinci bir şansı nadiren ilk şansa sahip oluyorlar ve liderlik pozisyonlarına terfi ettiğimizde, genellikle başarılı olmak için ihtiyaç duyduğumuz kaynaklara sahip olmuyoruz.”

Catalyst’in araştırması, kadınların, yaşları veya geçmişleri ne olursa olsun, etkili görünmek ile “iyi” görülmek arasındaki ipte yürüdüklerini ortaya çıkardı: “Kadınlar genellikle ya yetkin ya da sevimli olarak görülüyor, ancak nadiren her ikisi birden. Sonuç olarak, kadınların bu önyargılı izlenimlerin üstesinden gelmek için daha fazla zaman harcaması ve lider olarak yeterliliklerini defalarca kanıtlaması gerekiyor” dedi Daley.

San Francisco’daki California Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki WorkLife Law Merkezi’nin kurucu direktörü Joan Williams, kadınların neden STEM’de yeterince temsil edilmediğine dair 2015 Harvard Business Review makalesinde bu baskıyı “tekrar kanıtla” önyargısı olarak adlandırdı. alanlar. “Görüşme yapılan kadınların üçte ikisi ve ankete katılan kadınların üçte ikisi kendilerini tekrar tekrar kanıtlamak zorunda kaldıklarını bildirdi – başarıları göz ardı edildi, uzmanlıkları sorgulandı” diye yazdı.

20’li yaşlarında ve 30’lu yaşlarının başındayken, yetkinliği kanıtlamak aynı zamanda istenmeyen cinsel ilgiden ve çocuksulaştırmadan kaçmak anlamına da gelebilir. FTX evreninde bu, Bankman-Fried’in sıkıcı, hatta kirli görünen oyun kıyafetleriyle ortalıkta dolaşabileceği ve yine de “kripto paranın saygın yüzü” olarak hizmet edebileceği anlamına geliyordu. Sequoia Capital’in web sitesinde artık silinmiş bir puf parçasında “kabarcıklı” olarak ve gerçek bir sebep olmaksızın “boğucu bir ağaç perisi gibi giyinmiş” açıklamasıyla bir cosplay topluluğunda resmedildi.

Ancak Ellison’ın “ateşli” kostümü, beraberindeki ışıklı tacı çıkardığı sürece kilise için uygunsuz olmayacak, uzun kollu mütevazı bir gömlek ve siyah etek gibi görünüyor. (Sequoia, FTX’e yatırım yaptı ve ardından yatırımcılarından özür diledi; Ellison, Aralık ayında dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti.)

Kariyerimin ilk yıllarında, bir stajyer olarak, yeterliliğimi kanıtlamaya çalışmak, daha yaşlı, daha kıdemli bir erkek meslektaşımın tekliflerini reddetmek ve açık konuşmamı ortadan kaldırmaya yönelik çabalara rağmen “kulağa genç gelen” sesim nedeniyle defalarca ve alenen eleştirmek anlamına geliyordu. En unutulmazı, benimle hiç tanışmamış büyük bir dergi editörünün bana ve kıyafetime – özel dikim bir tulum ve topuklu ayakkabılara – yukarıdan aşağıya bakıp “Senin böyle görüneceğini hiç düşünmemiştim” demesiydi. Tersten yapılmış bir iltifat olsaydı bu güne kadar, süresiz değilim ( Senin bir serseri olduğunu varsaydım!) veya doğrudan hakaret ( Daha çekici olacağını düşündüm ). Her iki durumda da, sinsice etkili bir güç hamlesiydi. Ve alt metin açıktı: Görünümünüz ve sunumunuz önemlidir ve bunlar değerlendirilmektedir.

Ardından, annelik cezasını, çocuk sahibi olmanın kadınların kariyerleri için kötü, erkeklerin kariyeri için iyi olduğu ve cinsiyetler arası ücret farkının en büyük nedeni olduğu gerçeğini ele alın. İşyerinde annelere karşı her yaşta ortaya çıkabilecek önyargı o kadar güçlü olabilir ki “duvar” olarak anılır – ancak çocuklar büyüdükçe bunun azaldığına dair kanıtlar vardır.

Çocuklarım artık biraz daha büyük ama maalesef bu, 40 yaşında benim de “yaşlı” olduğum anlamına geliyor. Araştırmalar, işyerinde kadınlara yönelik yaş ayrımcılığının 35 yaşında başlayabileceğini bulsa da, Catalyst “daha genç kadınların (45 yaşın altındaki) başka bir görüşme için geri çağrılma olasılığının daha yüksek olduğunu (yaşlı kadınlar için oranın neredeyse iki katı)” belirtiyor. İş yerinde yaşlı erkeklere karşı da yaş ayrımcılığı var, ancak bu kadınlar için olduğundan biraz daha geç başlayabilir ve kadınlar genellikle yaşlanma belirtilerini hafifletmek için Botoks yaptırmak veya saçlarını boyamak gibi kozmetik adımlar atma konusunda daha fazla baskı hissederler.

Bankman-Fried’e dönersek, burada söylemek istediğim, genç insanlara büyük riskler alma şansı vermemeliyiz değil. (Yanlış bir tişört giyen ve profesyonel bir Zoom sırasında gizlice görüntü oyunu oynayan birine muhtemelen büyük meblağlar vermem.) Açıkçası, camı kırmamızı da savunmuyorum. kurumsal dolandırıcılık arenasında tavan.

Bunun yerine, harika bir çocuk ne kadar yüzeysel olarak etkileyici görünürse görünsün durum tespiti yapmalıyız ve yatırımcılar, yöneticiler ve kariyer fırsatlarını değerlendirebilecek konumda olan herkes aynı temele dayalı olarak genç kadınlara iyi hak edilmiş esnek görevler sunmalıdır. onları genç erkeklere vermek için kullandıkları kriterler. Kariyerimde bulunduğum yerde olduğum için minnettar ve kutsanmış hissetsem de, birkaç editör ve patron bir el ilanı alıp üstlendiğimden daha karmaşık ve yüksek profilli projelerde çalışmama izin vermeseydi burada olmazdım. önceki.

Diğer dileğim ise, psikolog ve mitolog Sharon Blackie’nin öne sürdüğü gibi, bireyler olarak yaşlanan benliklerimizi veya “iç cadalozumuzu” kucaklamak için ancak bir yere kadar gidebileceğimizi fark etmemiz. Yaşlanmada güç ve güven bulmak bizim için önemli olsa da, dünyadaki tüm kişisel gelişim, geçimimizi sağlamamız gerekiyorsa toplumun cinsiyetçilik ve yaşlı ayrımcılığı kokteylinin bizi etkilemesini engelleyemez. “Yeni yıl, yeni siz” içeriği yağmuruna tutulduğumuzdan, kendimizi gerçekleştirmenin bizi ancak bir yere kadar götürebileceğini kabul etmemiz önemlidir.

Yine de, dünyanın Bankman-Fried’in salak dahi saçmalıklarını benimsemesinin sınırları var – zımnen kabul etmiş göründüğü sınırlar. Dün federal bölge mahkemesinde dolandırıcılık ve diğer suçlardan suçsuz olduğunu iddia ettiğinde bol bir tişört giymemişti. Takım elbise ve kravat takmıştı.

Daha fazla istemek?

• 2021’de Jessica Nordell ve Yaryna Serkez, toplumsal cinsiyet önyargısının zaman içindeki etkisini göstermek için “NormCorp” adlı simüle edilmiş bir iş yeri oluşturdu. Görüş için bir makalede açıkladıkları gibi:

• The Times’ın Work Friend sütununun Eylül 2019 tarihli bir bölümü, işte yaş ayrımcılığıyla ilgili iki soruyu ele aldı. AARP Vakfı’nın kıdemli bir avukatı, yazar Megan Greenwell’e şunları söyledi: “[Yaşlı işçilerin] esnek olmadığı, kendi yollarına saplanıp kaldıkları şeklindeki klişelerle mücadelede pek ilerleme kaydetmedik.”

• Fatphobia, iş yerindeki kadınları erkekleri etkilemeyecek şekilde etkiler. The Economist’in Aralık ayında bildirdiği gibi, “Sayısız araştırma, aşırı kilolu veya obez kadınlara zayıf akranlarından daha az ücret ödenirken, obez erkeklerle erkekler arasında tıbbi olarak tanımlanan ‘normal’ aralıkta çok az ücret farkı olduğunu ortaya koyuyor.”

• Aralık ayından bir BuzzFeed manşeti kendi adına konuşuyor: “Bir Haber Kaynağı, Hilary Duff’ın 35 yaşında ‘Hala’ ‘Harika’ Göründüğünü Tweetledi ve Konu Kadınlara Geldiğinde İnsanların ‘Yaşlanmaya İlişkin Eğri Algısı’ Hakkında Bir Sohbeti Ateşledi.”
Minik Zaferler

Ebeveynlik eziyet olabilir. Küçük zaferleri kutlayalım.

Minik Zaferinizi yayınlamak için bir şans istiyorsanız, bizi Instagram’da bulun
@NYTebeveynlik ve #tinyvictories etiketini kullanın; bize e-posta gönder ; ya da girin Bu sayfanın altındaki Minik Zafer . Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Minik Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmayacaktır. Bize göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul ediyorsunuz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak.