‘After Parti’ Komik Bir Gizeme Sarılmış Bir Tür Boğuşmasıdır

Bakec

Member
Phil Lord ve Christopher Miller, neredeyse her şeyi nasıl iyi bir zamana dönüştüreceklerini biliyorlar.

20 yıllık geniş bir kariyer boyunca, ilk kez Dartmouth Koleji’nde tanışan Lord ve Miller, en az olası yerlerden bazılarında eğlenceli, zekice hikayeler bulmak için benzersiz bir ustalık sergilediler.

Yazar, yönetmen ve yapımcı şapkalarını sık sık değiştiren yaratıcı ekip, “The Lego Movie” serisinde sağlam plastik tuğlalara harika bir görünüm kazandırdı. Daha az bilinen çizgi roman karakteri Miles Morales’in “Spider-Man: Into the Spider-Verse” ile Oscar kazanan bir oyuncuya dönüşmesine yardımcı oldular. Fox sitcom “The Last Man on Earth” ile kıyamet sonrası bir çorak arazide ve “21 Jump Street” filmleriyle 80’lerin ciddi bir TV dramasında kahkahalar buldular. Ayrıca Netflix’in ürkütücü bir teknolojik tekilliği yürek ısıtan bir aile macerasına dönüştüren animasyon Oscar yarışmacısı “The Mitchells vs. The Machines”in yapımcılığını da üstlendiler.

Şimdi, ilk üç bölümü Cuma günü Apple TV+’da prömiyer yapan yeni dizileri “The Afterparty” ile cinayete neşe katıyorlar (geri kalan beş bölüm haftalık olarak yayınlanacak).

Miller, 2010 yılında cinayet-gizem fikrini doğurduğunda, bunu “Rashomon” ve “Clue” gibi klasiklerden ilham alan bir uzun metrajlı film olarak hayal etti. 2019’da hikayeyi epizodik bir TV formatına uyacak şekilde revize etti ve Lord’un yapımcılığını yaparken tüm bölümlerin showrunner’ı ve yönetmeni olarak görev yaptı. Bitmiş ürün, büyük bir gizemin içine yerleştirilmiş birden fazla sinema türüyle, bir Matruşka bebeği gibi inşa edilmiş bir whodunit.

Sam Richardson, tanınmış çizgi roman sanatçılarıyla dolu bir kadronun parçası. Kredi. . . Apple TV+

Ike Barinholtz, Ilana Glazer, Sam Richardson ve Ben Schwartz’dan oluşan bir oyuncu kadrosuyla dizi, ölümle sonuçlanan bir lise buluşması etrafında dönüyor. Tiffany Haddish, suç mahallini değerlendiren Columbo tarzı bir polis dedektifini oynuyor.

Dedektif, şüphelilere “Hepimiz kendi filmimizin yıldızıyız” diyor ve dizi bu noktayı gerçek anlamda ifade ediyor. Neredeyse her bölüm, farklı bir parti müdaviminin gece olaylarını anlatması etrafında döner ve o karakterin kişiliğini yansıtan bir tarzda sunulur: Richardson’ın eski bir aşkının peşinden koşan aşka düşkün mezunu için özlü bir romantik komedi; Barinholtz’un hadım edilmiş eski sporcusu için absürt bir aksiyon filmi; Glazer’ın gözden düşen paranoyak birincisi için psikolojik bir gerilim filmi.

Lord ve Miller yakın zamanda Los Angeles’taki evlerinden ortak bir video röportajında “The Afterparty” hakkında konuştular, burada Ekim ayında çıkacak olan “Spider-Man: Across the Universe (Birinci Bölüm)” ve senaryo yazımını hazırladılar. ve HBO Max için erken başlayan animasyon dizileri “Clone High”ın yeniden başlatılmasını canlandırıyor. Sert çift vites değiştirmeyi, ayrıntıları terletmeyi ve iyi bir izlenim bırakmak için ikinci bir şans elde etmeyi tartıştı. Bunlar konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

“Into the Spider-Verse. ” Bu iki ortama farklı mı yaklaşıyorsunuz?

PHIL LORD
Sonuç olarak, onları gerçekten farklı görmüyoruz; her şeye aynı davranıyoruz. Mizah anlayışımız çocuklara da hitap edecek kadar çocuksu mu bilmiyorum ama her durumda daha önce görmediğimiz bir şey yapmaya çalışıyoruz. Her zaman denemeye çalışıyoruz. Belki de bu yüzden masa tenisi yapıyoruz.

CHRISTOPER DEĞİRMENCİSİ Her zaman bir hikaye almaya ve onu nasıl yeni bir şey haline getireceğimizi ve sohbete nasıl bir şeyler ekleyebileceğimizi bulmaya çalışıyoruz. Bu hikayeyi en iyi benliği olmak istediği yere kadar takip ediyoruz.

Animasyonlu bir bölümde, Paskalya yumurtaları hakkında kısa bir görüş var. İzleyiciler baştan sona bunları mı aramalı?

DEĞİRMENCİ
Bu çılgınca bir şey çünkü biz çılgın insanlarız. Bu bir cinayet gizemi bulmacası olduğu için, bonus olarak, insanların çözmesi için Paskalya yumurtası tarzı bazı gizli ipuçları, kodlar ve şifreler eklemenin gerçekten eğlenceli olacağını düşündük. Kimin suç olduğunu anlamak için kareyi dondurup bu şeyleri çözmenize gerek yok; anlatıda hepsi bu kadar. Ancak bunun da ötesinde, uber-nerdler için, set giydirmesinde, tabelalarda ve diğer gizli mesajlarda, şifresini çözerseniz, kimin yapıp yapmadığına dair size ipuçları veren birçok küçük ayrıntı var. Her bölümün kendi küçük filmi olduğu, her bölümün farklı ışıklandırma, mercekleme, kostüm ve müzikle çekildiği bir gösteri yapmak büyük bir prodüksiyon zorluğu. “Neden bir tane eklemiyoruz” diye düşündük. daha fazla üretim zorluğu üst bunun?”

RAB Ismarlama bir şey yapmak gibi. Film yapımcılarından, temiz ve üretilmiş hissettiren bir şeyin aksine, bu düzeyde dikkat çeken fiziksel bir hediye almaktan her zaman hoşlanırım. Bu işin püf noktası, kitlesel eğlence olması, ancak asla seri üretilmiş gibi hissetmesini istemezsiniz.

Ilana Glazer, “The Afterparty. Bölümler, çeşitli sinema tarzlarında farklı karakterlerin bakış açılarından sunuluyor. Kredi. . . Apple TV+

Geri dönüp tüm farklı türlerdeki filmler hakkında notlar aldınız mı?

DEĞİRMENCİ
Kesinlikle. Bu türler içinde birçok farklı alt tür vardır. Mesela birçok farklı aksiyon filmi var. Bu yüzden “Bu bir “Hızlı ve Öfkeli” mi yoksa “John Wick” mi yoksa klasik bir “Zor Ölüm” aksiyon filmi mi olacak? Hiçbir zaman bir parodi veya sahtekarlık yapmak istemedik. Biz büyük film tutkunlarıyız ve tüm bunları, diğer insanların hikayeler anlatmanın ilginç yollarını nasıl buldukları konusunda sevgi ve hayranlıkla yapıyoruz. Bir nevi onların en iyi fikirlerini çalıyor ve onları tek bir şeye koyuyoruz. Bu karakterlerin iç yaşamlarına bir pencere açabilmemiz için bu türlerin hikaye anlatımı geleneklerini kullanmak istedik.

Kişisel hikayelerinizi anlatmak için hangi stilleri kullanırsınız?

DEĞİRMENCİ
Günlük hayatımızın böyle olduğunu düşündüğüm için çok fazla konusu olmayan, başıboş, doğaçlama dolu komedilerden biri.

RAB Beyaz erkek can sıkıntısı – “Oh, hepimiz Ojai’de yeni bir ev kiraladık ve büyümek için sığırlarımızı çalıştıracağız. ”

Pandemi sırasında yaratmak ve filme çekmek nasıldı?

RAB
2020’de bir yaz balonu yarattık. İkimiz de Malibu’da yer kiralıyorduk, bu yüzden sahilde yürür ve üretim toplantıları yapardık.

DEĞİRMENCİ Ama şovu yapmak, açıkçası, şahsen oldu. Ekim 2020’den Şubat 2021’e kadar çekim yaptık. Bence şovdaki kimya, pek çok insanın evlerinde yalnız kalmasından kaynaklanıyordu. Sette ortaya çıktılar ve diğer insanların yanında olmaktan çok mutluydular. Yani setteki ruh hali daha önce yaptığımız hiçbir şeye benzemiyordu.

Bu şaşırtıcı değil: Oyuncu kadrosunun çoğu, önceki projelerinin “ünlem işaretleri” olarak kabul edilecekti.

DEĞİRMENCİ
Temelde bir düzine ünlem işaretiyle dolu bir gösteri! Tanıdığınız en komik insanlar olan tüm bu insanları bir odaya alırsınız ve bu, keyifli bir deneyim yaşamanızı sağlar. Oyuncu kadrosunun çoğu tirelidir – yaratıcılar, yazarlar, yönetmenler, showrunner’lar. Hepsi bu şeye aynı zamanda bir şeyler yapan birinin bakış açısından yaklaşıyorlar. Böylece bu karmaşık şeyi kafalarında tutabildiler. Onlardan içeri girmelerini ve sadece bir karakteri oynamalarını değil, bir karakterin sekiz farklı versiyonunu oynamalarını istiyorsunuz. Bu çok karmaşık bir soru.

RAB Ayrıca hepsi hücumda. Kimse başını belaya sokmamaya, güvenli oynamaya ya da aptal görünmekten kaçınmaya çalışmıyor. Hepsi orada, “Bu ana ne katkıda bulunabilir?” diye anlamaya çalışıyorlar.

Gösteri, 15 yıllık bir lise buluşması etrafında dönüyor. Lord, “Bir buluşmada, lisenin tüm duygularını dört saatlik bir süre içinde yaşıyorsunuz” dedi. Kredi. . . Apple TV+

Kendi lise toplantılarınızdan herhangi birine katıldınız mı?

RAB
çok. İlk bir saatlik konuşma her zaman “Sefilim!” Gibidir. “Evet! Buradan nefret ediyorum!” “Hadi gidelim!” Sonunda, birlikte büyüdüğünüz birkaç kişiyle takılırsınız ve bu kadar uzun zaman önce neden bu kadar yakın olduğunuzu hatırlarsınız ve bu çok sıcak bir duygudur. Sıcaklık ve aşağılama. 25’imde sertifika verdiler ve ben “En İyileştirilmiş” oldum. ” Sevildiğimi hissetmek bir saniyeliğine güzeldi. Sonra hemen tüm içki masasını devirdim. Kendimi güvende hissettiğimde üzerine yaslandım, sonra ağırlığımın altında çöktü ve tekrar utandım. Bir buluşmada, dört saatlik bir süre içinde lisenin tüm duygularını yaşarsınız. “Lise: Yolculuk” gibi. ”

DEĞİRMENCİ Bir veya iki tanesini kaçırdım. Bu karmaşık bir deneyimdir. Bu şeylere gidiyorsunuz ve bir sürü çelişkili duyguyla karışıyorsunuz – hoş anılar ve acı veren anılar var; eski dinamiklere dönüyorsunuz ve bu şeylerden bazılarını geride bırakmış gibi hissetmek istiyorsunuz. Birçok insan için lise toplantıları, eski sınıf arkadaşlarının görmesini istedikleri versiyonunu sunuyorlar.

Şovun asıl konusu, insanların bir anlığına dünyaya başka birinin gözünden bakmalarını sağlamaya çalışmaktır. Bunu yaptığınızda, insanların düşündüğünüzden daha şaşırtıcı ve karmaşık olduğunu görebilirsiniz.

Üniversiteden beri birlikte çalıştıktan sonra, her biriniz diğerinin nasıl değiştiğini düşünüyorsunuz? İşinizin dinamiği eskisinden farklı mı?

DEĞİRMENCİ
Biri “bu kişi” diğeri “o kişi” değil. ”

RAB Biz her ikisi de “dağınık olan. “Kris öncesi benimle tanışana kadar “dağınık olan”.

DEĞİRMENCİ O haklı. Ben Phil’in Oscar’ı olan Felix’im ama başka birinin Oscar’ı olabilirim. Ama ikimiz de yaratıcı sürecin her adımında çok ilgiliyiz. İlk günlerimizde, aynı odada sahneler yazmaya çalışırken birbirimizin omuzlarına bakıyorduk ve bu gerçekten zordu. Bugünlerde hedeflerimizin ne olduğunu konuşuyoruz, sonra ayrı ayrı gidiyoruz ve bir şeyler denemek, başarısız olmak, çözmek ve sonra birbirimize göndermek için küçük bir yerimiz var. Sadece ikimiz de elimizde bir şey varmış gibi hissettiğimizde ekrana geliyor.

RAB Şimdi, son ürünün ikimizin de kendi başımıza yapamayacağı bir şey olacağını bilerek, diğer kişinin ona ne getireceğini daha çok merak ediyoruz. Bu, bir ortaklığa sahip olmanın zevkidir çünkü nereye gideceğini bilmiyorsunuz. Bu eskiden korkutucu geliyordu ve şimdi gerçekten heyecan verici geliyor.

DEĞİRMENCİ Ve bunun anahtarı çok fazla güven ve hayranlık duymaktır. Bu bir evlilik gibidir.

RAB Bazı eğlenceli kısımları olmayan bir evlilik gibi.